Начало Блог Красимир Каракачанов: Българските военни са новите герои на нашето време

Красимир Каракачанов: Българските военни са новите герои на нашето време

Загубихме един от най-опитните пилоти, изказа съболезнования бившият министър на отбраната

Загубихме един от най-опитните пилоти, съболезнования на близките и колегите му, каза бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за NOVA News, след като стана ясно, че са намерени тленните останки на загиналия. Каракачанов посочи, че в такива трагични инциденти е най-важен човешкият живот. Българските военни са новите герои на нашето време, заключи лидерът на ВМРО. Иначе машини има, добави той. Тук никой не може да каже каква е причината за случилото се и можем само да гадаем, докато не бъде намерена черната кутия, добави той. И разкритикува, че отново започнахме да спорим – руска или западна техника. Каракачанов посочи, че МиГ-29 е основният ни изтребител и докато България не придобие цяла ескадрила, това ще бъде нашето въоръжение. МиГ-29 е от самолетите, които дават най-малко дефекти досега, уточни още Каракачанов. Но когато 30 години не си отделял средства за армията и си кърпил положението, това е. Няма как за тези 4 години да наваксаш това, което е пропуснато последните 30, това е положението, изрази съжаление бившият министър на отбраната. Да, трябва да купим нова техника, защото 25-26 г. българската авиация беше унищожавана. Само че никой не ни я подарява новата техника. По думите му, за да наваксаме, са необходими минимум 10 милиарда евро, каквито средства няма.

Тези момчета, въпреки недоимъка и недостатъчния нальот, носеха и носят службата честно и достойно, заключи Каракачанов. Защото, по думите му, пилотите ни много лесно могат да хвърлят фуражката и да свалят пагоните и да си намерят много по-добре платена работа. Но въпреки всичко предпочитат честта на пагона и да защитят родината. Тези хора са се обрекли да служат на страната си, включително рискувайки живота, а дълго време бяха подлагани на обругаване, коментира Каракачанов. 

По повод закона „Магнитски“ Красимир Каракачанов коментира, че ние сме позволили като държава 75 години да ни казват какво да правим. През първите 45 г. натискът беше от Изток, сега е от Запад. Така сме научили нашите партньори, че те могат да ни командват. И те го правят за сметка на нашия суверенитет, подчерта лидерът на ВМРО. Няма нужда някой да ни прави доклади, за да ни каже, че има корупция, коментира той и изрази недоумение от изявлението на американския президент и желанието му да налага санкции на хората, които пречат на интеграцията на Западните Балкани. 

Оставихме Турция да решава съдбата на нашите деца

Каракачанов обясни и защо на ВМРО и партньорите им от коалицията „Българските патриоти“ им се налага да станат агресивни и да блокират границата за автобусите с избиратели от Турция. Защото 45-ият парламент имаше една цел – да изработи законодателство, което да е удобно от някои от така наречените „нови партии“, коментира Каракачанов. И припомни, че не са толкова нови нито те, нито лидерите им, които от години са в българската политика. Поправките в изборния закон, които лишиха ВМРО от представители в ЦИК, бяха направени от тези партии с мълчаливото съгласие на ГЕРБ, посочи лидерът на войводите. И добави, че по тази причина сега ВМРО няма да има наблюдатели на вота в Турция. Направиха изборен закон, с който целят служебно да печелят избори, упрекна той партиите от кратко просъществувалия 45-и парламент. В желанието си да спечелят изборите тези, които направиха този закон, и тези които ги подкрепиха, носят вина, защото това се нарича национално предателство, визира той неограничения брой секции в Турция.

Мога да се обзаложа, че няма да има нито една машина на изборите там,  защото те не разбират български, прогнозира лидерът на ВМРО, като допусна, че евентуално такива ще има само в посолството и консулството. Каракачанов опонира и по повод изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че Турция е тяхната прародина, както допълнително коригира превода Анадолската агенция. Ако ние кажем, че Казан или Волга е нашата прародина, това как ще прозвучи на Руската федерация или на украинците, попита той риторично. Това изказване целеше поклон на Ердоган, за да може Турция да помага на ДПС на изборите. Играта е тази! И ние отворихме вратата и оставихме чужда държава да решава съдбата на нашите деца. И затова ще бъдем по-агресивни, заяви лидерът на ВМРО.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във...

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Коментари