Начало Блог Красимир Каракачанов: ВМРО не си сменя политиката, Македония няма да влезе в...

Красимир Каракачанов: ВМРО не си сменя политиката, Македония няма да влезе в ЕС, ако не се коригира

Не се срамувам от нищо, което съм направил като политик, категоричен е лидерът на ВМРО

Най-глупавото е политиците да се хвалят преди избори колко процента ще вземат. Няма как да бъдем първа политическа сила. Амбицията ни е да бъдем онзи незаобиколим крайгълен камък, без който няма как да стане.

Това заяви председателят на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов в „Денят на живо“ по NOVA News

С БСП е невъзможно, с ДПС е забранено, подчерта още Каракачанов по въпроса за следизборните коалиции. Ако БСП имат чуваемост по някои национални въпроси, както се е случвало, може да си сътрудничим в парламента, допусна той, но наблегна, че няма как партия, участвала в дясноцентристко управление, да управлява със социалистите. По-скоро да мислим възможно ли е да търсим едно национално съгласие след изборите за една много ясна програма, призова Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО наблегна, че това ще го изисква ситуацията на пандемия, която удари икономиката, както и геополитическото положение на България, от което произтичат редица предизвикателства. Каракачанов прогнозира, че светът ще се развива по много различен начин от този, който си представят бюрократите в Брюксел. Светът и България нямат нужда от някакъв нов марксизъм-ленинизъм. Ние трябва да мислим за един свят, в който да върнем ролята на националната държава, а не в Брюксел едни чиновници да решават, че за тях по-важният проблем от миграцията е да признаем 32 пола и това трябва да се налага, включително с репресия спрямо държавите, отсече лидерът на ВМРО. 

Каракачанов беше категоричен, че ВМРО няма да отстъпи от позицията за Македония.

ВМРО не си сменя политиката и Македония няма да влезе в ЕС, ако не коригира антибългарската си политика. Именно ВМРО няма да допусне подобна антибългарска политика да бъде преглътната, закани се лидерът на войводите. 

Не се срамувам от нищо, което съм направил като политик, защото никога не съм си сменил идеологията и партийната принадлежност. Не съм влязъл в политиката, защото баща ми е бизнесмен и ми е платил мандата, или защото съм решил да се кланям на Москва или Брюксел. Политиката се превърна в мръсна работа през последните 30 години. Тази омраза, това насаждане на разделение от 90-та година насам, на леви – десни, русофили – русофоби, американофили и американофоби – всичко това докъде ни доведе? И ако гражданите си отговорят правилно на този въпрос, биха направили правилния избор, заяви председателят на ВМРО. 

Каракачанов заключи, че от всички претенденти, записали се за участие в парламентарните избори, няма нито едно ново лице. Сред всички тези, които ще се явят на изборите, няма нито един нов в политиката, колкото и да се хвалят, коментира лидерът на ВМРО. На репликата, че такъв се явява Слави Трифонов, вицепремиерът опонира:

30 г. кой облъчва българското общество с една музика? Че това не е ли политика?

Някои говорят „мутри вън“. Тези, които говорят „мутри, вън“, не бяха ли част от същата тази политическа система? Мутрите са предимно онези български политици, които смятат, че ако не са във властта, не трябва да има България и които смятат, че с всички средства трябва да се докопаш до властта. Властта не може да е самоцел, заключи Красимир Каракачанов.

Политическата култура е част от условията за просперитет на нашата държава. С нашите низки страсти в последните 30 години – затова сме на този хал. Политиката е служба на обществото. Както беше казал Константин Величков: „Политиката не е временно попаднал келепир…“, напомни Каракачанов.

Лидерът на партията припомни, че социолозите винаги са прогнозирали по-ниски резултати за ВМРО на всички избори и заключи, че потенциалът на патриотичния вот е над 15% на изборите – толкова, колкото успя да спечели самият Красимир Каракачанов на президентския вот. Близо 50% от депутатските листи на войводите ще бъдат заети от ярки личности, представители на гражданската квота, разкри още Каракачанов, като потвърди, че международникът и експерт по национална сигурност Боян Чуков е един от тях. 

При нас целта е да каним, да привличаме хора, които имат ясни и точни убеждения по темите, по които ние работим. А основната тема на ВМРО е запазването на българщината, укрепването на българската държавност и това го доказахме и в този мандат. В България няма ляво и дясно – има хора, които работят за интереса на България, а не за интересите на партиите си, отсече Каракачанов по повод подбора на експертите съмишленици, които партията кани в своите листи.

Самият Каракачанов съобщи, че засега категорично ще води листата на ВМРО в Плевен – традиционно от 2013 г. насам. И добави, че все още няма решение в кой друг избирателен район ще поведе войводите на парламентарния вот. 

Вицепремиерът и военен министър отчете и свършеното през мандата. За тези 4 години в отбраната свършихме толкова работа, колкото не беше свършена в последните 30 години, каза той. Каракачанов изтъкна, че заплатите в армията бяха вдигани всяка година от мандата или общо 48% е повишението на доходите на военните. В отговор на въпроса кой ще бъде новият директор на „Военна полиция“ министърът на отбраната уточни, че в момента има изпълняващ длъжността, а титуляр се очаква да бъде избран след съгласувателна процедура с президента по предложение на правителството. Указът вероятно ще бъде издаден около Гергьовден, прогнозира Каракачанов. 

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари