Начало Блог Красимир Каракачанов: В РСМ видяха, че сме „село без кучета“ и наказват...

Красимир Каракачанов: В РСМ видяха, че сме „село без кучета“ и наказват българите в Македония

Посещението на македонския министър на външните работи Буяр Османи у нас е ПР акция. Османи е етнически албанец. Той много бързо забрави какво правеха в бивша Югославия и в Македония, като част от нея, както и в Косово, и в Сърбия, как мачкаха неговия етнос, както мачкаха и българите. Как и албанците, както и българите бяха унижаване и по времето на Кралска Югославия, и по времето на Титова, комунистическа Югославия. Същият този представител на албанския етнос се дължи по един унизителен за своя собствен народ начин. Той много бързо забрави какво правеха и кои бяха учителите на неговите коалиционни партньори, които той защитава, говорейки глупости от сорта, че Цар Борис III и Иван Михайлов били военнопрестъпници и фашисти. С тези си думи Османи, както и министър-председателят на Македония Ковачевски насъскваха лумпените в тази държава да вършат безобразия спрямо българите в Македония.

Това заяви почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов в „Офанзива“ по Нова нюз по повод последния случай на нападение и побой над българин в Охрид.

Каракачанов е категоричен, че България не е трябвало да променя позицията си относно започването на преговори на РСМ за членство в ЕС.

Позиция имаше от 2019 г., приета от правителството, в което аз участвах, приета и от парламента. В нея бяха записани много ясни критерии и условия, които трябва да бъдат изпълнени от Северна Македония, за да започне преговори, напомни той.

Почетният председател на ВМРО риторично запита къде са сега тези ентусиазирани 170 народни представител то миналия парламент, които тогава се обявиха за евроатлантическо мнозинство, давайки път на Македония. Къде са и онези посланици, които и мен се опитваха да обработват, обработваха и въпросните народни представители, натърти той.

Да чухте някой от западните посланици, които лобираха да приемем без условия Македония? Да чухте Макрон, който е автор на този проект? Не ги чухте, няма и да ги чуете. Защото – редно е да се разбере най-вече от появилите се калинки в политиката, големите държава имат свои интереси, а работата на малките държави не е да слагат наколенките, а да се опитват да защитават своите интереси по достоен начин, коментира той.

И видяхме след това отстъпление по отношение на Македония, което България направи, когато в Скопие разбраха, че политиката на официална София се изработва някъде навън, разбраха, че българите нямат воля да отстояват предишните си претенции, те станаха безобразни, констатира Каракачанов.  

Когато ВМРО беше в управлението, бяхме ясни и категорични и нямаше такива репресии срещу българите в Македония. Защото много добре знаеха, че и една грешна стъпка от тяхна страна и се прощаваха с всякакви надежди за започване на преговори, допълни той.

В Македония видяха, че сме „село без кучета“ и естествено не могат да накажат България и наказват българите в Македония, заяви Красимир Каракачанов.

Той призова бившия премиер Борисов, който промени позицията си коренно и с подкрепата на ГЕРБ бе прието предложението на Макрон за Македония, сега да инициира отмяната на това позорно решение и връщането на позицията от неговото време.

Цялото интервю – във видеото >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари