Начало Парламентарни избори - 2021 Красимир Каракачанов: Добър резултат за „Българските патриоти“ е всичко над 4,5%

Красимир Каракачанов: Добър резултат за „Българските патриоти“ е всичко над 4,5%

Лидерът на ВМРО представи в Стара Загора книгите си за Тодор Александров и „Забравените апостоли на Македония“

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов очаква добър резултат на парламентарните избори за коалиция БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ. Всичко над 4,5-5% е добро, коментира той в Стара Загора, където представи последните си две книги – биография на Тодор Александров и „Забравените апостоли на Македония“. 

Очаквам преди всичко да успеем да мотивираме, да мобилизираме избирателите на тези формации, които се явиха на миналите избори самостоятелно, коментира още лидерът на ВМРО. По думите му спечелените на предишния вот 117 хил. гласа за войводите и 75 хил. – за тогавашната коалиция между НФСБ и ВОЛЯ, заедно правят 200 хил. гласа. Ако това успеем да реализираме, резултатът ни ще бъде добър, добави Каракачанов.

Амбицията ни е да стиковаме тези две избирателни групи с една кампания и да постигнем един добър резултат, обобщи той.

Помолен да коментира как вижда бъдещето на комплекса „Марица Изток“, жизноневажен за региона, лидерът на ВМРО не изрази особен оптимизъм. Според него, ако дойдат на власт тези, които сега „се точат да управляват“, по-вероятно е България да не успее да се пребори за бъдещето и работните места на десетки хиляди свои граждани. Каракачанов призна, че до такъв извод стига, като гледа как онези, които се задават на власт, са готови на компромиси да изпълняват всичко, което каже Брюксел по „Зелената сделка“, както и за натиска да пуснем Македония веднага в ЕС. Така политика не се прави, така държава не се брани, отсече лидерът на ВМРО. И заяви, че от гражданите и техния избор на 11 юли зависи дали ще затворим и комплекса „Марица Изток“, подобно на „Козлодуй“ и провалените проекти за АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“. Безгръбначните български политици успяха да унищожат четирите блока на „Козлодуй“, припомни Каракачанов, като добави, че същото и станало и с другите два енергийни проекта. 

От нас зависи, като граждани, дали ще има „Марица изток“, каза лидерът на войводите. Ако изберете като граждани тези, които ще закрият комплекса, няма смисъл да се питаме, добави той.

В Деня на „Св. Дух“, който е празникът на Македония, когато почитаме паметта на загиналите за обединението на България, лидерът на ВМРО представи двете свои последни книги, посветени на живота и делото на Тодор Александров и на 156 ръководни дейци на ВМРО, родени в старите български земи, но посветили живота си на Македония. 

Каракачанов призна, че Тодор Александров е неговият любим герой в българската история, една сложна личност, живяла в сложно време, която започва своя път като учител и революционер по време на турското управление на Македония. Малко хора знаят повода за това България да обяви война на Турция през 1912 г., разкри историкът Каракачанов. И в основата му стои именно активният участник в македонските борби Тодор Александров. Тогава са репресиите в Щип, Кочани и Струмица, свързани с кланета, убийства и арести от страна на турците, вследствие на тъй наречените „магарешки атентати“. Именно последните са организирани от Тодор Александров, за да отекне македонският проблем и в Европа. 

По думите на лидера на ВМРО и тогава, и сега, каквото и да слушаме да ни се говори за ценности от Брюксел, Москва и Вашингтон, зад него се крият само интересите на Великите сили. Така е било и в началото на 20-ти век, направи паралела авторът на книгите. Историкът разкри и друг неизвестен щрих от биографията на Тодор Александров – именно той е бил този, който всячески е подкрепял Яворов след смъртта на Лора Каравелова, когато поетът и революционер е бил низвергнат от обществото, обвиняван и оплюван. Тогава на всички македонски четници е забранено да се отзовават на молбите на слепия Яворов и да му дадат револвер след първия неуспешен опит за самоубийство. Този, който му го осигурява, вероятно е самият Тодор Александров. Пак на него дължим съхранението на мини „Перник“, които са щели да станат германска собственост. След 9 септември всички паметници на Тодор Александров са унищожени, а комунистическата власт го е обявила за фашист и краен националист, разкри Каракачанов. Абсолютно забравено е всичко, за което е допринесъл, подчерта Каракачанов. 

Лидерът на ВМРО издаде и как е започнал да пише втората книга – „Забравените апостоли на Македония“ – след като попаднал на една македонска фалшификация, че едва ли не е имало две  организации ВМРО, едната македонска, а друга на българи от Тракия. Това е абсурд, си казал историкът и започнал да се рови в архивите. Така се оказало, че от македонските войводи 156 са родени в България. Сред тях най-много са старозагорци – 15, както и сливналии, но е и имало дори и бесарабски българи. Няма как 156 българи, родени в Тракия, Мизия, Бесарабия, да са се борили за някаква македонска нация, опонира на фалшификаторите на историята Красимир Каракачанов. И всички тези водачи на ВМРО не са случайни хора, произхождат от знатни и богати родове, образовани са в чужбина, а някои от тях са и офицери, разказа лидерът на ВМРО. 

Каракачанов посочи, че те не са се отказвали до последно, борили са се за националната кауза, докато сега чакаме някой от Брюксел, някое посолство в София да ни каже какво да правим. Нямаме самочувствие, защото не познаваме историята си. И не правим друго, освен смело да подражаваме и да копираме, обобщи Каракачанов. Лидерът на ВМРО със съжаление призна, че преди 30 г. сме очаквали отново да се възроди каузата Македония, но интернационализмът по темата продължава. По въпроса за Македония никога не сме имали подкрепата на силните на деня, но и ние не сме обяснили българо-македонския сюжет на Запада така, както са наясно с отношенията между Гърция и Кипър и Румъния-Молдова. Не сме и лобирали, докато македонските власти хвърлят по 4 млн. долара за лобизъм, направи паралелите Каракачанов.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари