Начало Блог Красимир Каракачанов: Замисля се правителство тип „Беров“

Красимир Каракачанов: Замисля се правителство тип „Беров“

На формациите в парламента не им стиска да има правителство на националната отговорност, смята почетният лидер на ВМРО

Сценарият след изборите е ясен. В парламента няма партии, които поставят общодържавния интерес и интереса на хората над своите лични партийни интереси.

Това заяви в ефира на България 24 почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Според него в парламента се разиграва цирк. Не е било никога на първото заседание на НС да не бъде избран председател. Това говори, че почват „игрички“ – от една страна ГЕРБ искаха да покажат сила, а от друга ПП се държат, както пред година, абсолютно неконструктивно, посочи той.

Каракачанов коментира и възможностите за съставяне на правителство. Въпреки заявките на ГЕРБ и ПП, че ще предложат кабинет на малцинството, това няма как да се случи. Един кабинет на ГЕРБ няма да бъде подкрепен от нито една от останалите партии, колкото и на ДПС да им се иска. Същото ще се случи и с втория мандат на ПП. Те са втръснали на всички, включително и на довчерашния си партньор БСП, коментира почетният председател на ВМРО.

Той прогнозира два сценария след това – провал и на третия мандат без значение на кого ще го връчи президентът и насрочване на поредните предсрочни избори. Другият вариант е да се направи кабинет тип „Беров“ с мандат на някоя от другите политически формации. Да се сложи начело познато лице и от там под формата на експерти парламентарните групи, които ще съставят мнозинството, да набутат своите хора – без да са партийно оцветени и с партийни книжки. Точно правителство от тип „Беров“ – от което започна разграбването на България. С цялото уважение към проф. Беров, но той беше само фасада, а зад гърба му се развихриха „младите тигърчета“, които започнаха онзи период на разграбване на държавата, посочи Красимир Каракачанов и продължи:

Именно такъв сценарий се върти в главите на няколко политически партии – и на ГЕРБ, и на БСП, най-вече на ДПС, защото тях ги устройва. Борисов няма да е лично на власт, но такова правителство той го разглежда като временно – до местните избори, и си прави сметката до година, година и половина да се стабилизира и да се върне „на бял кон“ във властта. На ДПС им е изгодно, защото в такъв вид правителство ще могат да вкарат 3-4 свои хора и да продължат далаверата си така, както те я разбират в последните 30 г.

От друга страна на БСП им хареса във властта, хареса им да говорят едно, а да правят друго. Те бяха бая „изгладнели“ последните 12 години. Докато бяха на власт последните шест месеца, в техните ресори уволняваха хора експерти, а назначаваха партийни активисти, коментира още той.

Ето три политически формации (ГЕРБ, ДПС и БСП), които имат интерес от такъв тип правителство, обобщи Каракачанов.

Но нека не забравяме и най-малката политическа формация в НС, зад която стоят определени икономически интереси. Част от спонсорите, които създадоха и крепяха Слави Трифонов, застанаха на последните избори зад Стефан Янев, заяви той и продължи:

Този проект на практика беше унищожен, поради липсата на визия и каузи у неговия лидер. На практика той беше нает от няколко икономически играчи, които го вкараха в парламента. Те нямат интерес да харчат отново едни пари за нови избори. Тези спонсори също имат интерес групата на Стефан Янев в парламента да влезе в изпълнителната власт.

И ето една от версиите за мнозинството, заяви Каракачанов.

По думите му Борисов го играе голям евроатлантик за пред американците, докато в същото време му е абсолютно ясно, че няма как да се случи такъв тип евроатлантическо правителство. Единственият вариант да няма такъв тип експертно правителство е ако не се разберат кой какво да вземе във властта, прогнозира той.

По думите му интерес да се влиза от избори в избори за България няма. Според него има и вариант, който обаче формациите в парламента няма да направят – вариант на националната отговорност – всички формации в парламента да предложат имена – хора еднакво приемливи за цялото българско общество, на които да им бъде мандат например година и да бъдат избрани за министри. Те да работят от общоподкрепена програма – икономика, заплати, здравеопазване, ред и сигурност.

Но Красимир Каракачанов изрази съжаление, че такъв вариант на правителство на националната отговорност не уйдисва на политическите лидери и техните задкулисни ръководители и едва ли ще случи.

Цялото интервю – във видеото >>>

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари