Начало Блог Красимир Каракачанов: Защитата на националния интерес е нашата кауза

Красимир Каракачанов: Защитата на националния интерес е нашата кауза

Плащането за нови 8 изтребителя ще бъде разсрочено, но следващият парламент ще реши за преговори

ВМРО изпълни 90% от обещанията си, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов в „Лице в лице“ по БТВ. 

За толкова години ВМРО за пръв път беше в управлението на държавата. Партиите, които са участвали преди нас в коалиции, се оправдават с това кой им е попречил да си изпълнят обещанията, а при ВМРО 90% от обещаното е изпълнено, коментира вицепремиерът и министър на отбраната. 

ВМРО има кауза и тази кауза е много ясна – българският национален интерес над всичко. Защита на националните интереси и високи доходи, посочи Каракачанов. Дали ще бъдем в изпълнителната власт, това не знам, но в парламента политическите партии могат да развиват своите инициативи и да ги налагат, каза той.

Каракачанов отхвърли предположения за коалиции наляво. Не се озъртам наникъде, заяви лидерът на ВМРО в отговор на въпроса дали поглежда към БСП след парламентарния вот. Ние, въпреки някои разминавания с ГЕРБ, мисля, че като коалиция, успяхме да направим доста и именно в тази коалиция ВМРО успя да разгърне своите идеи, посочи той. И обобщи най-важните постижения на партията в изминалите четири години и с увеличението на минималната заплата от 164 на 300 лв. за осигурителен стаж и възраст, допълнителните 50 лв. за пенсионерите всеки месец в пандемията, премахването на понятието вечен длъжник, въвеждането на семейното подоходно облагане и др. Това са все неща, за които сме се борили през годините, но те са реализираха в този мандат.

Ние се гордеем с това, че успяхме да спрем джендърската конвенция. Именно от мен, от нас във ВМРО, тръгна инициативата да се прекрати това нещо. По темата Македония ВМРО беше основен фактор, който предотврати възможността тя да влезе в ЕС без да спазва договора с България, напомни вицепремиерът.

Каракачанов обясни и защо е пуснал списъка с българските избиратели в Македония, сред които проличаха тези на известни политици с български паспорти. Попаднах на някои интересни имена и ги споделих с аудиторията. Те сами започнаха да пищят и по този начин сами си признаха, заяви Каракачанов. И попита кога са били искрени – когато са кандидатствали и получили българско гражданство, или когато държат антибългарски речи и гласуват против България в техния парламент.

Не искаме от тях те да излязат и да декларират, че са българи, но не можеш да създаваш идентичност от 1944 и като се върнеш 1000 г. назад, да крадеш българската история и да създаваш омраза към българите и България, разясни позицията на ВМРО Каракачанов. Искаме просто да спрат да фалшифицират българската история. Защо трябва да лъжем поколения наред и да възпитаваме младото поколение в омраза, че ние българите сме татари и какви ли не, непримирим е лидерът на ВМРО. Това не означава териториални претенции, аз съм готов, заявявам го, че нямаме такива претенции. Заявете го и от Скопие, призова той, но посочи, че оттам няма отговор. Не ние имаме претенции в България към други територии и към малцинства в други държави, заключи лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира и решението на партията за самостоятелно явяване на парламентарния вот. След като нашите структури взеха това решение, оттук-нататък, като в казармата, не се обсъжда, а се работи, каза лидерът на ВМРО. И посочи, че добрите резултати за партията от последните няколко избора, особено на евроизборите, дават самочувствие и увереност, че ще успеят сами.

Министърът на отбраната отрече и спекулацията, че е започнал преговори за покупката на нови осем изтребителя от САЩ на по-висока цена. Ако следващият парламент даде разрешение, ще бъдат водени преговори, подчерта ясно той. Каракачанов обясни, че е направил само запитване колко ще ни струва при пълен комплект оборудване покупката на нови самолети, с повече ракети и въоръжение. И сме получили информация, че цената е горе-долу същата, като тази за първите осем, но в никакъв случай по-висока. 

Ако се стигне до такъв договор, плащането ще бъде разсрочено, така че това не е гола амбиция да засилим способностите на българската армия, защото знаете, че който не храни своята армия, храни чужда армия, категоричен беше Красимир Каракачанов.

Видео >>>

България над всичко!
България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония. Това заяви...

Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова

Правителството на Молдова е взело решение за сливане на Тараклийския държавен университет с Държавния педагогически университет в Кишинев. По тази причина българският...

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Коментари