Начало Президентски избори Красимир Каракачанов: Нужно е укрепване на пограничните райони

Красимир Каракачанов: Нужно е укрепване на пограничните райони

Кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев продължиха обиколката си в Северна и Североизточна България с посещение в Силистра.

Водещи в разговорите с хората бяха проблемите на пограничните райони, обезлюдяването, регионалният дисбаланс, демографската катастрофа и бедността.

На срещите с жителите на областта присъстваха и заместник- председателят на ВМРО и депутат в 43-то Народно събрание Искрен Веселинов, заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, депутатът от АТАКА Иван Димитров и ген. Петър Илиев от „За честта на пагона“.

Жителите на област Силистра запознаха кандидатпрезидентската двойка с наболелите проблеми на региона. Хората се оплакаха от непрекъснатия трафик на тирове и коли, които рушат инфраструктурата, циганските набези, увеличаващата се престъпност, безработицата и обезлюдяването.

Красимир Каракачанов отново подчерта, че са необходими спешни мерки за укрепване на пограничните региони. Той изрази позицията си, че е нужно държавата да се намеси, за да могат хората в градове като Силистра да живеят нормално. Към момента средствата, които държавата отпуска, са напълно несправедливо разпределени и водят до демографски и регионален дисбаланс в България. Разликата между Северна България и останалите региони е очевидна, обясни той.

По думите му президентската институция не разполага с юридически лостове да повлияе тези процеси, но президентът като личност, като авторитет и говорител на нацията има нужните механизми да изиска промяна на държавната политика.

Искрен Веселинов обърна внимание на безотговорната политика на управляващите през последните години, която води до обезлюдяването на регионите. Той наблегна на ниския процент европроекти, които се насочват и усвояват в тази част на България, което води до висока безработица, ниски доходи и висока смъртност. Всичко това е в резултат на неадекватното, неравномерно и целенасочено разпределение на средствата от страна на държавата.

Явор Нотев използва изразените тези, за да подчертае, че в средата на кампанията за президент на Република България могат ясно да се разграничат два типа канидати – тези от стауквото и тези, които живеят с реалните проблеми на хората. Първите, като ГЕРБ и БСП, се занимават с това как да си разпределят гласовате на етническите партии и да се „замерват“ с хибридни войни. Срещу тях стои единственият кандидат – Красимир Каракачанов, който им противостои и говори и има готови решения за най-тежките проблеми, с които живеят българите.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във...

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Коментари