Начало Блог Красимир Каракачанов: Патриотизмът означава да обединяваш нацията, а не да оплюваш и...

Красимир Каракачанов: Патриотизмът означава да обединяваш нацията, а не да оплюваш и отричаш всички

Трябва да се дава път на новото поколение, категоричен е той.

ВМРО, за разлика от много други политически формации, има не един или двама кандидати, които са подготвени. Специално при нашата кандидатпрезидентска двойка, а именно доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова, са лица, които са много добре познати както на структурите на ВМРО, така и на избирателите в патриотичното пространство. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на ВМРО и водач на листата в 25 МИР София и 3 МИР Варна Красимир Каракачанов.

Каракачанов поясни, че и двамата са били депутати в предишното Народно събрание и едни от най-активните народни представители.

Трябва да даваме път на новото поколение. Тази кандидатпрезидентска двойка беше номинирана от младежките и студентските структури на ВМРО. В началото кандидатурите бяха пет, но накрая се спряхме именно на тази двойка. Водещото при избора беше, че трябва да има нови лица, които са се доказали като общественици, хора, които са с много ясни патриотични и български убеждения. И хора, които именно с работата си са доказали както на избирателите, така и вътре във ВМРО, че заслужават доверие. Няма как да подкрепим някой от другите кандидати, защото нито един от тях те не отговаря на нашите разбирания за идеите, които ние изповядваме, категоричен бе лидерът на ВМРО.

На въпрос дали ще се разпокъса патриотичното пространство заради многото кандидати водачът на 25 МИР София Красимир Каракачанов отбеляза, че за съжаление това, което се е наричало „Обединени патриоти“, днес не съществува, заради дразгите и конфликтите, които е имало между някои от лидерите.

Ние от ВМРО, и аз конкретно, много дълго време се опитвахме да бъдем балансиращият фактор вътре, включително имаше една шега и колаж със синята каска и аз като омиротворител. Но това не може да продължава вечно. Още на европейските, пък и на предните избори, се показа какви са предпочитанията на по-голямата част от избирателите в патриотичното пространство, заяви той и допълни:

Избирателите, които търсят нещо българско, а не търсят поредния нов проект и поредната нова димна завеса, зад която стоят определени политически партии през инициативни комитети или наричани проекти да направят своята трезва преценка оттук нататък на кого трябва да се залага в патриотичното пространство. Аз не искам да споря за автентичност и смятам, че всяка една българска партия в страната трябва да бъде патриотична. За съжаление в последните години все повече от политическите формации, дори такива, които наричат себе си десни като ГЕРБ и „Да България“, стават все по-либерални и отиват към онази либерална политика на Брюксел, която е против идентичността и традициите на националните държави, които все повече се примиряват с отнемането на националния суверенитет.

Всички трябва да са патриотични, друг е въпросът, че са малко тези български политици, които не само разсъждават патриотично, защото аз познавам някои български политици, които казват: „Да, по всички въпроси Вие сте прави. Но нали знаете сега, Брюксел не дава, Вашингтон се сърди, Меркел казала нещо“. Когато имаш убеждения, ги защитаваш. Когато това са убеждения в полза на България, дори трябва да воюваш за тях. А не да правиш компромиси, защото някой голям партньор се опитва да те притиска в полза на своите интереси.

Аз мисля, че всички български граждани виждат заплахата за традиционните ценности. Нашата риторика по време на парламентарни избори е да посочваме проблемите, но след това да даваме и съответните решения. Но едно е основното нещо и ние го повтаряме много години. А именно – едно разделено общество, каквото е нашето няма как да просперира, когато народът е разделен. И той е разделен не от някакви реални идеи или идеологии, както беше във времето на Втората световна война, или първите години на демокрацията, а е разделен от амбициите на определени политически партии да упражняват властта на всяка цена. Затова риториката на ВМРО на тези избори ще бъде както винаги – проблемите, директно и откровено, такива каквито са. Продължаваме да имаме проблем с интеграцията на циганите, а демографската криза е основният проблем пред българската нация. Някои кандидати за депутати, за партийни лидери или за президент говорят днес за инвестиции. Какви инвестиции? Кой ще дойде да инвестира в държава, в която населението става все по-малко, пазарът на потребление намалява, хората са с ниски доходи и липсва квалифицирана работна ръка. Това е основният проблем – демографската криза не е само емоцията, че след 1400 години на Балканите, ние българите, изчезваме като европейска нация, а и това, че се предопределя и икономическото развитие на страната, каза Каракачанов и допълни:

Темата за суверенитета на страната е основна. Това, че България е част от ЕС и НАТО по никакъв начин не трябва да я лишава от национален суверенитет. България има своите интереси, своята идентичност и своята култура и за нас от ВМРО е недопустимо и неприемливо определени европейски или външни фактори да ни налагат компромиси по отношение на Северна Македония, компромиси по отношение на традиционното семейство, Истанбулската конвенция или джендър идеологията. И към днешна дата те не са наложени, именно защото ВМРО беше политическия фактор, който се противопостави на това.

Днес някои от формациите, които претендират да са патриотични нямат нищо общо с патриотизма. Това, че оплюваш и отричаш всички останали не те прави патриот. Напротив, патриотизмът означава да се обединява нацията. Неслучайно миналата година по време на протестите аз предложих на парламентарно представените сили, институциите Президент и Парламент, да седнат на една маса и да уточнят проблемите на България. Да се набележи стратегия за следващите 20 години по основните проблеми – доходи, корупция, демографска криза, интеграция на маргиналните общности, за да може да се върви последователно напред, а не всеки следващ да отрича предишните, изтрива всичко и започва наново, припомни Каракачанов.

Водещият запита председателят на ВМРО дали има притеснения относно отстъпление на българската позиция на следващия парламент. Каракачанов отговори, че има притеснения, защото някои от политическите сили откровено казват, че България трябва да даде път на Северна Македония, без значение, че страната не изпълнява условията по договора с България, без значение от това, че те продължават да водят антибългарска политика и политика на омраза спрямо българите и България. И това идва от факта, че определени чужди посолства и външнополитически фактори ги притискат. Натиск имаше и в предишното управление, само че и тогавашният външен министър, и аз, които бяхме фронтмени на тази българска политика по темата, успяхме да удържим, така завърши Каракачанов участието си в предаването „Лице в лице“.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. д-р Милен Михов: Човешкият живот е над политиката, а здравето е над рейтинга

Зелените сертификати вместо да бъдат стимул се превърнаха в репресия Ако бях на мястото на президента Румен Радев...

Красимир Каракачанов: Най-смелите закони в парламента бяха на ВМРО

🟥 ⬛️ Тази година издигаме нашите кандидатури, както за кандидати за народни представители, така и за президент и вицепрезидент. Доц. д-р Милен...

ВМРО е единственият български проект 🇧🇬

„Браним България!“ е нашият лозунг за тези избори. Защото ние близо 130 години браним Родината ни. Това е нещо, което всеки един...

ВМРО: Служебният кабинет се провали и с управлението на коронакризата. Мерките са социален геноцид. Оставка на Кацаров!

Седем месеца хаос и бездействие и за 48 часа отнемат основни конституционни права на българите. Настроиха всеки срещу всеки. Безсилие и немощ...

Доц. Михов: Извеждаме на преден план волята на народа към национален суверенитет

ВМРО е добре да има президент, защото България има своя път, има свои цели и когато България ги следва е добре...

С молебен ВМРО откри предизборната си кампания в Ямбол

С молебен, отслужен от отец Стоян в един от най-старите храмове в Ямбол „Св. Георги”, ВМРО даде старт на предизборната си кампания...

Каракачанов в Добрич: Йордан Йорданов с № 21 заслужава доверието на добруджанци!

Красимир Каракачанов посети Добрич на 18.10.2021, срещна се и разговаря с граждани и заяви своята пълна подкрепа за добруджанската листа с кандидати...

Коментари