Начало Президентски избори Красимир Каракачанов пита: Кой каза „Добре дошли в България, мигранти“?

Красимир Каракачанов пита: Кой каза „Добре дошли в България, мигранти“?

За бързо разследване на набиращата сила сага „Добре дошли в България, мигранти“ настоява заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

В медиите вече върви информация как гръцките власти на практика „рекламират“ България като петзвездна дестинация за нелегални имигранти. Оказа се, че Гърция подмамва мигранти, включително и със заплахи, товари ги на самолет, но вместо да се окажат в луксозен лагер, те биват арестувани и пратени в центъра във „Враждебна“, пояснява Каракачанов.

Легитимацията идва от Международната организация за миграция. Очевидно гръцкото подразделение на тази организация се възползва от програмата за релокация на бежанци и препраща към България, изрази мнението си той.

Според Каракачанов сигналите на медиите трябва да бъдат сериозно проверени, тъй като Гърция обещава хиляди евро помощ, издръжка и т.н., а реално залива България с излъгани мигранти.

Красимир Каракачанов настоя за спешно изслушване на министър Бъчварова по въпроса, както и своевременна проверка по сигналите на шефа на центъра във Враждебна, който предупреждава за вредната практика на гръцките си колеги.

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

Коментари