Начало Блог Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за...

Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

 Г-н Лозан Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Това се казва в позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана в страницата му във „Фейсбук“. Тя идва в отговор на решение на Конституционния съд, образувано по искане на Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд с питане „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“.

Припомняме, че ВКС тогава беше оглавяван от г-н Лозан Панов, който днес е кандидат за президент на Република България.

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“, подчертава в поста си Каракачанов, позовавайки се и на цитати от самото решение.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия, напомня още той и допълва:

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно, заключва още лидерът на ВМРО.

Каракачанов обръща внимание и на категоричния мотив, изтъкнат от конституционните съдии, а именно, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. И това е неоспорим факт за над 90% от българите.

Красимир Каракачанов припомня и позицията си от месец март, когато стана ясно, че ВКС е подало искане към КС за поредното тълкуване по темата „пол“:

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената – майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност, с което прави ипрепратка към кандидатурата на г-н Панов за президент към днешна дата, с което прави и заявка за национален обединител и защитник на суверенитета и сигурността на България.

Припомняме също така, че през март Красимир Каракачанов попита г-н Панов, като председател на ВКС, дали него майка го е раждала.

Прилагаме и пълната позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана във „Фейсбук“ преди минути:

„Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

Г-н Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия.

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховния касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно.

В решението си съдиите категорично казват, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл“. И това е неоспорим факт за над 90% от българите.

Още тогава, през март, аз казах няколко простички неща. Ще ги припомня и днес.

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената – майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност.

И по-интересното е, че оглавяващият ВКС г-н Лозан Панов, пуснал въпросното питане към КС, днес е кандидат за президент. За главнокомандващ на българската армия. Поредният кандидат за „обединител“ на нацията. 

Е, питам аз – такива хора ли ще ни гарантират националния суверенитет, националната сигурност и демографското оцеляване на България?

И все пак се успокоих, че г-н Панов, въпреки опитите му да го опровергае, се оказа, че майка го е родила!

Последни Новини

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Кр. Каракачанов: Цената на подкрепата на ДПС е запазване на старата схема

След заявената вчера подкрепа за правителство на Денков и Габриел от страна на ДПС, на 100% съм сигурен, че в състава му...

Карлос Контрера: 4 екипа се занимават с линеен контрол на трафика в София

Предлага се в определени зони като паркове и градини скоростта на тротинетките да се ограничи софтуерно чрез GPS до 4 км/ч

Красимир Каракачанов: Правителство ще има и то ще е под мотото „Магнитски“

Дневнит ред на такъв кабинет е наложен от вън, това не е дневен ред на българите, категоричен е почетният председател на ВМРО

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

Коментари