Начало Блог Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за...

Красимир Каракачанов: „Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

 Г-н Лозан Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Това се казва в позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана в страницата му във „Фейсбук“. Тя идва в отговор на решение на Конституционния съд, образувано по искане на Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд с питане „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“.

Припомняме, че ВКС тогава беше оглавяван от г-н Лозан Панов, който днес е кандидат за президент на Република България.

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“, подчертава в поста си Каракачанов, позовавайки се и на цитати от самото решение.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия, напомня още той и допълва:

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховният касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно, заключва още лидерът на ВМРО.

Каракачанов обръща внимание и на категоричния мотив, изтъкнат от конституционните съдии, а именно, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл. И това е неоспорим факт за над 90% от българите.

Красимир Каракачанов припомня и позицията си от месец март, когато стана ясно, че ВКС е подало искане към КС за поредното тълкуване по темата „пол“:

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената – майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност, с което прави ипрепратка към кандидатурата на г-н Панов за президент към днешна дата, с което прави и заявка за национален обединител и защитник на суверенитета и сигурността на България.

Припомняме също така, че през март Красимир Каракачанов попита г-н Панов, като председател на ВКС, дали него майка го е раждала.

Прилагаме и пълната позиция на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов, публикувана във „Фейсбук“ преди минути:

„Пол“ има само биологичен смисъл според Конституцията! Поздравявам КС за достойното решение

Г-н Панов, все пак се оказа, че и Вас майка Ви е родила!

Поздравявам Конституционния съд на България за това достойно решение, което отстоява изконни българските християнски ценности и традиции. Изключително горд съм, че в мотивите си съдиите са изтъкнали няколко основни неща, за които аз и всички мои съратници от ВМРО говорим от години. А именно, „че трябва да се отчита националната идентичност в различните ѝ измерения, а освен това демографската обстановка в България не просто е кризисна, но в перспектива поставя под въпрос самото оцеляване на нацията“. Традиционното бинарно разделяне на половете стои в основата на биологичната репродукция и възпроизводството на човешкия вид“.

Точно така е! Именно семейството от мъж, жена и техните деца е съхранило българския род толкова хилядолетия.

Достойното решение на КС по дело, образувано по искане Общото събрание на Гражданската колегия на Върховния касационен съд, тогава оглавяван от г-н Лозан Панов, с въпроса „дали полът е биологично определен или има социално и психологическо измерение“, е мъдро и национално отговорно.

В решението си съдиите категорично казват, че „понятието „пол” според Конституцията следва да се разбира само в неговия биологичен смисъл“. И това е неоспорим факт за над 90% от българите.

Още тогава, през март, аз казах няколко простички неща. Ще ги припомня и днес.

В България защитата на християнската религия е заплащана с кръв в мракобесните години на турското робство. В България жената – майка, семейството и децата са основна ценност и стожер на обществото.

За мен намесата в теми като семейството, християнство, децата, защитата им от страна на държавата и поставянето под въпрос на върховенството на Конституцията са неща, пряко засягащи националната сигурност.

И по-интересното е, че оглавяващият ВКС г-н Лозан Панов, пуснал въпросното питане към КС, днес е кандидат за президент. За главнокомандващ на българската армия. Поредният кандидат за „обединител“ на нацията. 

Е, питам аз – такива хора ли ще ни гарантират националния суверенитет, националната сигурност и демографското оцеляване на България?

И все пак се успокоих, че г-н Панов, въпреки опитите му да го опровергае, се оказа, че майка го е родила!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари