Начало Блог Красимир Каракачанов: Премиерът ни като историческа грамотност е нула

Красимир Каракачанов: Премиерът ни като историческа грамотност е нула

А като екип, който да го съветва, е две нули, допълни лидерът на ВМРО

Имаме договор между две партньорски държави, не врагове

Ние винаги сме били прагматични. България първа призна Македония. Когато беше под гръцко ембарго, България даде и финансова помощ. Цялата търговия на Македония минаваше през България, те успяваха да оцелеят благодарение на България. Когато беше гражданската война 2000 г. – конфликтът между правителството и албанците, България оказа военна помощ. С подписването на договора от 1 август 2017 г. и още преди те да започнат да го изпълняват, България даде съгласие те да влязат в НАТО.

Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в „Още от деня“ по БНТ.

Гърците им наложиха ултиматум. Ние направихме договор между две партньорски държави, а не между врагове. Днес страдат македонците. България е в ЕС и в НАТО. Те страдат от собствената си глупост, каза още Каракачанов.

Той коментира и срещата между премиерите на България и Северна Македония и подписания договор.

Първо беше грешка да им се ходи на крака. Новото е, че те пратиха като официална нота до ООН, че името Северна Македония касае само територията на тяхната Република Северна Македония. Това е добре. Но вижте реакцията на македонския президент след срещата му с нашия премиер, затова аз казвам, че нашият премиер няма голямо основание за оптимизъм, обясни Каракачанов.

Лошото е, че нашият премиер като историческа грамотност е нула, като екип, който може да го съветва, е две нули. Не може да отидеш и да говориш, че в България имало фашистки режим, ама българите не били фашисти. При положение, че в България никога не е имало фашизъм, той трябваше да им отговори: Уважаеми господа, фашизъм в България не е имало и това е научно доказано, и Вие трябва да приключите с тези югославски и съветски клишета, каза още той.

Говорим за големия успех, че до два месеца ще има авиовръзка между София и Скопие, ама никой няма да пътува в тази авиолиния, през 2009 г. беше закрита такава авиолиния, защото никой не искаше да пътува, обясни Каракачанов.

За коридор номер 8 се говори от 1998 г., всички македонски правителства го обещават, включително и правителството на Заев, и нищо не правят. Ние имаме да довършваме 2 км, а те са доникъде, каза Каракачанов.

Ако някой иска да влезе в ЕС, да се държи почтено и нормално, ако не иска, да не ни губи времето да се разкарваме, заяви категорично Каракачанов.

Според него идеите на новото управление няма да проработят, защото са неработещи. 

Не може да се откажеш от идентичността си, от това, че в Скопие се залага и се провежда политика на говора на омразата. Какво значи да успеем? Да клекнем на претенциите на македонците или тях да ги направим нормални европейски граждани. Нашият интерес е да се държим като суверенна държава, а не като помияри и да се държим като хора, които отстояват интересите на България, завърши Красимир Каракачанов.

Той коментира и обидите по адрес на премиера и графитите по офис на „Продължаваме промяната“ така:

Не толерирам подобни неща, но нека не забравяме, че премиерът защитаваше онези хора с яйца и камъни. Когато сееш гръмотевици, жънеш бури.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари