Начало Блог Красимир Каракачанов: Приоритетът на ВМРО са хората, а не зеленият авантюризъм на...

Красимир Каракачанов: Приоритетът на ВМРО са хората, а не зеленият авантюризъм на Брюксел

Категорично против сме зелената сделка, тя ще остави десетки хиляди без препитание

Приоритетите на ВМРО

Приоритетите за ВМРО са да продължим политиката на увеличение на доходите, успяхме да постигнем 300 лв. нашият стремеж е чрез индексация да се достигне 700 лв. пенсия, недопускане на никаква джендър идеологии и ясна гаранция, че Македония няма да влезе в ЕС, ако продължи да води антибългарска политика.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в първия предизборен дебат по БТВ с участието на представители на парламентарните политически сили.

Борбата с COVID-19

Реално погледнато ние се намираме във война с COVID-19. Това всъщност е война на нацията срещу COVID-19. И още от първия ден част от политическите сили започнаха буквално да саботират, че няма  COVID-19, отбеляза Красимир Каракачанов по темата за пандемията и справянето на властта с нея.

Разпространиха се лъжи как военни самолети пръскали и заразявали или се слагат чипове. Ако ние, като нация, не сме единни, то каквито и мерки и да се приложат, те нямат да имат необходимия ефект, подчерта лидерът на ВМРО. 

Правителството предприе абсолютно адекватни мерки. Нямаме ли съзнание, че опазваме нашия живот и нашето здраве, няма да има никакъв ефект. Не е вярно, че ние сме дали най-много жертви. Беше създаден щаб още преди да се появят първите случаи – от медицински лица, начело с ген. Мутафчийски – началникът на ВМА, и всеки ден се даваха пресконференции. Това, че не се е давала информация, не е вярно, категоричен беше вицепремиерът. За да има по-малко загуби, е редно да спрат политическите спекулации. Всички предложения, които са адекватни, трябваше да се приемат. Предложихме да се направи експертен съвет от икономисти, за да няма сега – ние предложихме, те не приеха, напомни още Каракачанов.

Правосъдие и сигурност

За съжаление идеята за правосъдна реформа в последните години се концентрира само върху длъжността и личността на главния прокурор. Нека не забравяме и съда, заяви по време на предизборния дебат вицепремиерът по сигурността. Мога да ви дам стотици примери, в които решенията на съда се бавят. Да водиш съдебно дело стана скъпо. Ако имаш добър и скъп адвокат, печелиш делото, ако нямаш – губиш делото, констатира Каракачанов. Трябва да има контрол и отговорност на магистратите, които издават актовете, и ако са ощетили, да носят отговорност, апелира той.

Каракачанов изтъкна и усилията през мандата за модернизиране на българската армия. Продължава реформата в армията и увеличаването на заплатите на военните и полицаите, подчерта министърът на отбраната. 

Демография и социална политика 

Ние мислим да продължим това, което започна в социалната политика – подкрепа на възрастните хора, след постигането на минимална пенсия на хора с осигурителен стаж и възраст от 300 лв., средната пенсия може да бъде увеличена и да достигне 700 лв. до края на следващия мандат. Социална политика в подкрепа на работещите и учещите млади семейства, а не на маргинализираните, където правенето на деца е професия, а не отговорност, подчерта лидерът на ВМРО. Той припомни направеното от партията за семейното подоходно облагане и подчерта, че планът на войводите е през следващия мандат данъчното облекчение да стане 600 лв. за едно дете, 1200 лв. за две деца и 1800 лв. – за три деца. ВМРО ще настоява и за въвеждане на необлагаем минимум, изтъкна той.

Каракачанов подчерта, че социалната политика на ВМРО ще бъде насочена към уязвимите групи, но не безконтролно. Маргинализираните общности, които се научиха в последните 30 г. да живеят само на социални помощи – при отказ да започнат работа, спира се социалната помощ. Това е част от мерките за борба с демографската криза. 

Зелената сделка

Лидерът на ВМРО категорично обяви, че към зелената сделка трябва да се подхожда внимателно, като оприличи щетите, които тя може да нанесе на икономиката ни със затварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй“. 

Ние сме категорично против Зелената сделка. Пак един зелен авантюризъм ще остави десетки хиляди хора в Старозагорско без работа и без поминък, предупреди Красимир Каракачанов.

Преди двайсетина години със същите аргументи закривахме блоковете на „Козлодуй“, бяха буквално унищожени заради чужди интереси, припомни Каракачанов. И добави, че и тогава ни обещаваха компенсации, както и сега за Зелената сделка.

Приоритетът на ВМРО е българският гражданин, а не зелените приумици на някого в Брюксел. Никой не е против екологията, но въпросът е да не бързаме. Няма как да не бъдем предпазливи, когато става въпрос за доходите на десетки хиляди хора, трябва да сме внимателни и умни, посочи Красимир Каракачанов.

Армията

За 4 години – какво беше направено в армията? 48% кумулативно увеличение на заплатите на военните, обобщи министърът на отбраната. Бяха започнати за пръв път процеси на модернизация и превъоръжаване с нови оръжия, подчерта Каракачанов. Договорът за самолетите F-16 не е договор на хартия. Проектът за корабите не е някакъв проект на хартия, двете фрегати ще се правят в българска корабостроителница. За първи път има договор, според който българска фирма ще изработи 98 военни машини, изреди той най-важните стъпки за модернизирането на въоръжението на българската армия, които осъществи МО през мандата му на министър на отбраната. 

Това е лъжа за недокомплекта на армията, парира той реплика на БСП. За пръв път броят на постъпилите в армията е повече от броя на напусналите, категоричен беше Каракачанов. И посъветва социалистите да попитат президента Румен Радев. Питайте военните, питайте и върховния главнокомандващ – той да ви отговори какво е направено, парира опонентите отляво лидерът на ВМРО.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари