Начало Блог Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК

Когато става дума за Македония, нямам партньори, каза лидерът на ВМРО по адрес на Борисов

Тактиката на Заев е да показват на Запад, че Македония е конструктивната страна, а ние сме деструктивната

ВМРО се готви да даде отпор на решението на ЦИК за разкриването на 121 избирателни секции в Турция. Това стана ясно от думите на лидера на организацията Красимир Каракачанов в интервю за „Тази събота и неделя“ по БТВ. Това означава да внесем жалба във ВАС, ако трябва – протести пред ЦИК и на границата, но това не може да продължава – с автобуси някой да ти решава съдбата, възмути се лидерът на войводите.

По думите му по този начин разрешаваме на една чужда държава да се меси във вътрешната ни политика. 121 секции означава приблизително 120 хиляди гласа, това са близо 4%. Това изкривява вота в България и дава предимство на една политическа сила – ДПС, каза Каракачанов. Защо в Турция ще се гласува с хартиени бюлетини? Или обслужваш някой друг, не българския национален интерес? Обръщам се към служебното правителство – вземете машините от Видинско и ги пратете в Турция, предложи той. Защо го правим това? Това честни избори ли ще бъдат? Очевидно не. Служебното правителство допусна това безобразие със секциите в Турция, заключи той и припомни, че президентът не наложи вето  на този текст, каквото беше искането на ВМРО, а още в същия ден подписа указа за промените в Изборния кодекс.

Това е поредното българско правителство, което смята, че светът започва от него. Това, което прави сегашното правителство, не ви ли прилича на първия мандат на Борисов, когато той дойде и каза – „всички са корумпирани, всички са лоши, аз съм единственият“, коментира действията на кабинета лидерът на ВМРО. Всеки от предишните правителства е направил нещо, да се обединим около 6-7 основни неща и всички, без значение дали са проруски или проамерикански, да вървят в една посока, за да знаем, че поне едни 20 г. вървим в една посока, а не всеки да идва, събаря, плюе по предишните, него го махат, почват и него да го плюят, и така от 9 милиона сега сме под 7, заключи Каракачанов.

Основният ангажимент на служебното правителство е да проведе честни и прозрачни избори, а то от първия ден започва с внушения за подслушвания – Борисов е лош, оня министър е такъв, другия онакъв. Вашата работа е не да правите политика, а избори, служебното правителство допусна това безобразие за секциите в Турция, обвини Каракачанов. Той подчерта, че в Турция изборите се провеждат от турската държавна администрация през изселническите организации, които, не е тайна, се ръководят от техните служби за сигурност. Пристигат с училищни автобуси, излиза се организирано, на входа на секцията им се казва с кой номер да гласуват, документите им са предварително попълнени, защото не знаят български, добави още Каракачанов. Всичко се прави по команда – това честни и прозрачни избори ли ще бъдат, попита той. Даваме възможност на една съседна държава, към която ЕС има критика за спазването на правата на човека, да организира избори за българския парламент, категоричен е лидерът на ВМРО.

Не може да има партия или български политици, които да обясняват в чужди столици, че тяхната родина не е България. Възниква резонният въпрос – за кого работиш тогава? Темата е изключително щекотлива, но националното помирение е необходимо и то няма как да мине без да си кажем откровено нещата, коментира Каракачанов.

Лидерът на ВМРО обобщи и резултата от визитата на Зоран Заев у нас. Красиви клишета, нищо повече! Едни красиви дежурни думи, обобщи той. Това е тактиката им – да се представят на Запад, че те са конструктивната страна, а ние сме деструктивната страна, разтълкува той поведението на Северна Македония. Българският национален интерес е да имаме съседка, която спазва човешките права и не преследва българските ни сънародници в Македония, напомни той.

Аз също не знам какво предложи Заев на служебното правителство, знам от мои източници от Скопие, че ще предложи да направим пътна карта, която е леко в бъдещето – „дайте да започнем преговорите, пък от нея нещо ще свършим във времето“, разтълкува Каракачанов намеренията на македонските власти. Второто нещо, което ще предложи Северна Македония, по думите му, е работа по коридор №8 – жп линията Кюстендил-Скопие. Само че това е нещо, което е заложено още преди 25 години и нищо не е свършено, напомни Каракачанов. И обобщи поведението на Зоран Заев с думите: На Запад ние показваме колко сме активни, а българите не отстъпват.

Каракачанов мотивира и укора си към бившия премиер Бойко Борисов, довчерашен коалиционен партньор, за изказването му по адрес на Македония по време на срещата му с македонския премиер.

За мен, когато става въпрос за Македония, нямам партньори, нямам брат, нямам сестра, когато направиш завой, аз не мога да мълча, отсече Каракачанов по адрес на лидера на ГЕРБ.

Той разкритикува Борисов, че се опитва да прехвърли проблема с нежеланието ни да пуснем Скопие в ЕС върху служебното правителство. Довчера твоето правителство, в което участвах и аз, държахме друга политика, сега едва ли не, то служебното може, ама не иска да пусне Македония в ЕС. Не е хубаво да се говори така пред подобни играчи, като Заев, които идват да прецакат нашия интерес, категоричен е Каракачанов. Не върви едни – други, като българи, да си прехвърляме горещия картоф, всички трябва да имаме една позиция. Друг е въпросът дали служебното може да я отстои, добави той. Още по-учудващо е когато нашият премиер говори „два народа, две нации“, недоволства лидерът на войводите. Крайно време е ние, като българи, да спрем да се делим дали сме опозиция или сме на власт по такива теми, българският национален интерес е един, подчерта лидерът на ВМРО.

В коментар на думите на Соломон Паси, че българската позиция за Македония била неразбираема и безсмислена, Каракачанов заяви: Това от устата на един бивш външен министър показва защо сме на това дередже. Защото българската външна политика през последните двайсетина години не е правила усилия да обясни генезиса на този спор. Ако за Паси е безразлично, че в Скопие се възпитават поколенията да мразят българите. Ако там фалшифицират нашата история и унищожават нашите паметници, това безсмислено, необяснимо, неразбираемо ли е, възмути се Красимир Каракачанов. Той обори твърдението, че Гърция е отстъпила и трябва да вземем пример от нея, като припомни, че тя беше в подобна на нашата позиция цели 28 години. Както виждате – нито е изолирана, нито са й спрели еврофондовете. Това е една мантра, която се повтаря от едни хора, които се опитват да ни убедят, че не е важно да отстояваме българския национален интерес, заяви Каракачанов.

По повод делото срещу него за дискриминация заради негово изказване по адрес на циганите във Войводиново, Каракачанов заяви: На кого да се извиня? На тези, които пребиха български войник? Аз бях министър на отбраната и сега ако се случи, и аз съм отново министър, ако посегнат на български войник, ще направя същото, което и тогава – разруших едно незаконно гето и двама двама престъпници, които искаха да убият български войник, влязоха в затвора. Част от това население продължава да живее в 18 век след 30 г. интеграция и за това са виновни всички псевдоправозащитни организации, каза за циганския етнос Каракачанов. В интервюто аз не говоря за целия етнос, говоря за онази част, която си мисли, че може да бие, да граби, да си прави незаконни гета и катуни, да не плаща ток и вода и че някой друг може да поеме сметката, заключи лидерът на ВМРО.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония. Това заяви...

Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова

Правителството на Молдова е взело решение за сливане на Тараклийския държавен университет с Държавния педагогически университет в Кишинев. По тази причина българският...

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Коментари