Начало Блог Красимир Каракачанов: Трябва да обединим разделеното общество

Красимир Каракачанов: Трябва да обединим разделеното общество

Не може по време на такава пандемия политиците, които се борят днес да управляват тази умираща нация, да не кажат какво мислят по въпроса за ваксинацията. Притесняват се, че ако кажат „Ваксинирайте се“ – ще загубят гласа на т.нар. антиваксъри. Другите пък се притесняват, че ако кажат „Не се ваксинирайте“ – ще загубят гласа на вярващите във ваксината.

Аз съм се ваксинирал и не го крия, смятам, че за да се преодолее кризата трябва да се ваксинираме, защото другият вариант е да преболедуваме всички, което пък ще е в голяма тежест на здравната система и работещите в нея.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на ВМРО и водач на листата в 25 МИР София и 3 МИР Варна.

Трябва всички да излязат и да кажат какво ще правим. Някои отричаха пандемията, включително и сегашният служебен здравен министър. Всеки трябва сам трябва да прецени – не е вариант. Защото политиците не трябва да се страхуват от това да кажат какво трябва да направим. Вчера съм им изпратил официални писма до лидерите на политическите партии с призив да седнем заедно за 3 дни и да помислим какво може да направим за тази криза, засега нямам отговор, каза Каракачанов и допълни:

Ако всички са на мнение, че ваксинирането е правилният ход – да излезем и да го кажем. Нормалните политици в такава ситуация не смятат кой глас ще загубят и кой не. Аз затова питам в писмото си кого ще управляваме – болните и умрели ли?

Аз не съм крил, че когато дойдоха ваксините препоръчах на своите подчинени в Министерство на отбраната да се ваксинират. Има голяма разлика от преди и сега. Преди малко и Вие в новините казахте, че тази есен има с 30 процента повече заболели от миналата. Ние сме във война, категоричен бе Каракачанов.

Аз съм се опитвал винаги да обединявам нацията, а не да я разединявам. Когато водещите политици и авторитети имат обща позиция, народът ще се почувства по-сигурен. Разни измислени герои пишат какви ли не глупости из интернет, а политиците мълчат. Трябва да обединим разделеното общество в нещо, заяви лидерът на ВМРО.

Стигнахме до там, че линейките обикалят с часове, защото няма къде да настанят болните, в болниците няма места. Смятам, че ако се ваксинираме ще живеем по-добре и нямам проблем да го кажа, не се страхувам, че ще загубим гласове, категоричен бе той.

Като гледам резултатите и на другите политически сили, ами те не могат да се съберат да направят правителство. Нашите изводи сме си ги направили – след грешната коалиция, но другите не се учат от грешките си. Негативи носим още от властта с ГЕРБ, но не може да го броим за грешка. 2017 г. имаше няколко варианта, от които единият беше сегашният – избори до дупка. Но ние избрахме да постъпим държавнически, каза Каракачанов и допълни:

Какво от това, което направих в армията беше грешка – модернизацията, увеличаването на заплатите ли? Армията стана институцията с най-високо одобрение в обществото.

В тази ситуация, в която се намираме трябва да има правителство. Не може да си играем от избори в избори. Аз съм готов да седна да говоря с всички български партии, правя уточнението, че за нас от ВМРО ДПС е етническа партия, не българска. Бихме разговаряли, но по определени теми – как преодоляваме пандемията, след това икономическата криза, кризата в енергетиката, изброи Каракачанов.

Относно това какво ВМРО предлага по тези теми Красимир Каракачанов заяви, че всичко зависи от спирането износа на ел. енергия, национализиране на енергийните дружества, защото парите на българите за дружествата отиват в чужбина. Проектът Белене – трябва да го продължим, площадката в АЕЦ Козлодуй 7-и блок – трябва също да се работи по този проект. 2027 г. трябва да се спре 5-и блок на АЕЦ-а, 2029 г. последният 6-и блок. А през това време и топлоцентралите на въглища. Всичко това ще се случи следващите години, как оставаме само на вятърни мелници и слънчеви панели. Трябва да се съобразяваме с българските граждани, а не с чуждите интереси. Основното нещо е пандемията, икономическата криза – протекционизъм за бизнеса и прекратяване на монополите в енергетиката, завърши Каракачанов.

Цялото предаване гледайте тук >>>

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари