Начало Блог Красимир Каракачанов: Трябва да променим манталитета на българина през национално образование

Красимир Каракачанов: Трябва да променим манталитета на българина през национално образование

А не да пълним главите на децата с извращенията за третия пол, категоричен е Каракачанов

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и екс вицепремиер по отбраната, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ на 25-и септември 2021 г., заяви позиции по следните теми:

Каракачанов и ВМРО в политиката; Орешарски

Каракачанов поздрави българите от Добруджа и Добрич, защото на 25 септември е денят на освобождението на Добрич през първата световна война след победа на славната българска армия над руско-румънските войски.

Защо трябва да останете в политиката – Вие лично и ВМРО, попита Беновска. Водещата добави, че България няма пленени бойни знамена и попита Каракачанов дали знамето на ВМРО е пленено, ще бъде ли пленено, или ще се развее отново. Каракачанов разказа, че преди години е посетил Френския военен музей и е попитал дали имат пленено българско знаме в музея, но те отговорили, че нямат, а Каракачанов от своя страна заявил, че България има три пленени френски знамена. “ВМРО няма пленено знаме, но не е важно дали Красимир Каракачанов ще остане в политиката. Лидерите са част от историята – те идват и си отиват, така и държавниците. Идеите, които изповядва ВМРО, ще останат. Въпреки всички опити през последната година да бъдем дискредитирани, включително хейтени от всякакви измислени герои – не успяват. ВМРО е организация на 128 години, имала е много по-тежки моменти, отколкото загуба на едни избори, каза Каракачанов и подчерта, че каузата на ВМРО остава, а нови бойци попълват редовете.

Хайде, да не се заблуждаваме, че няма фактор личност, каза Беновска. Каракачанов коментира, че много личности са минали през политическия живот на България, но са се набутали в конюнктурни каузи и партии, които са заминали. Орешарски – изключително добър специалист, добър финансов министър, един от най-добрите финансисти. Имаше възможност за сериозно развитие, той се набута с БСП. Стана служебен премиер в едно предварително компрометирано управление и приключи безславно. Без кауза личностите са нищо, каза Каракачанов.

Каузите в политиката; Кирил Петков и Асен Василев; Управлението на Царя

Нашата кауза е оцеляването на България. Едни измислени герои, ултралиберали, разбира се, добре финансирани и от вътрешни фактори и от външни – т.нар. протестърски партии – каква им е каузата, попита Каракачанов. Беновска каза, че „продължават промяната“. Това е последният виц, но преди това ние сме против корупцията… извинявайте, аз не знам партия в света, която да казва, че е за корупцията. Те били десни – какво Ви е дясното? Вие сте за гей браковете, против суверенитета на България, Вие сте съгласни България да се управлява от няколко посолства или от Брюксел, какви десни сте Вие? Каузата е – стани да седна, коментира Каракачанов. Той добави, че по времето на Иван Костов е започнала най-бандитската приватизация и лица от това време се изявяват в протестърските партии – лидер на партия, който е закрил АЕЦ „Козлодуй“, партия на мутрите, които се борят за морала и промяната продължава, при положение, че промяната не е започнала. Беновска отбеляза, че Кирил Петков и Асен Василев са застанали зад Румен Радев. Лидерът на ВМРО смята, че те са проект, който се приписва на Румен Радев, но по-скоро е геополитически проект на външни фактори.

В доклада на Байдън се споменава едно лице – Кирил Петков. Убеден съм, че ако го попитате къде се намира България, кой е този, ясно, че няма да знае, но ако го попитате къде се намира България – може да ни обърка с Азия, коментира Каракачанов.

Докога с васалната политика?” попита водещата. Лидерът на ВМРО заяви, че ще продължава докато има кой да я финансира и да ѝ вярва. Той подчерта, че и покрай проекта на Царя е имало едни други възпитаници, а Царят бе обещал да не си иска имотите, че бързо ще ни оправи за 800 дни – прибра имоти, които не са негови, слугуваха му една камара юпита, тези млади момчета понапълниха кошничките добре, погледнете сега – хотели, фирми – от световно неизвестни хора, станаха много сериозни бизнесмени – ето, това е новият проект, каза Каракачанов. Той заяви, че ще се подпише под това, което казва.

Красимир Каракачанов – президент; ГЕРБ и Радев; Обединението на ВМРО с ВОЛЯ и НФСБ

Беновска предложи тезата – Красимир Каракачанов кандидат за президент. Лидерът на ВМРО подчерта, че не е сигурен, че трети път ще играе този мач, но ще бъде обсъдено. Каракачанов каза, че ВМРО със сигурност ще има кандидат за президент, защото има някои неща, които трябва да бъдат повтаряни, докато хората изтрезнеят от поредната утопия. Беновска коментира, че според проф. Христова и доц. Стойчев Борисов и Каракачанов трябва да се явят. Каракачанов подчерта, че ГЕРБ са основните виновници президент да е Румен Радев – издигнали са неизбираема кандидатура „със самочувствието, че и магаре ще бъде избрано“. Ако бяха оттеглили своя кандидат, който видно нямаше шансове и бяха подкрепили третия в класацията, тоест мен, сега нямаше да се казва президентът Румен Радев, заяви Каракачанов.

Беновска подчерта, че и ВМРО са допуснали грешка с обединението си с ВОЛЯ и НФСБ. Лидерът на ВМРО каза, че са се подвели от политолозите и социолозите, които са писали, че ако формациите се обединят, ще влязат в парламента и на изборите са били наказани от своите избиратели.

Ще се явим самостоятелно на парламентарните избори на 14 ноември. Влизаш в една битка, важно е дали печелиш, или не, но по-важното е да запазиш лицето и достойнството си. Ние си платихме и най-вероятно ще продължим да си плащаме грешката, докато не успеем да убедим хората, че има нужда от български националисти и патриоти в парламента, защото това ултралиберално соросоидно течение, което ще завладее цялото политическо пространство, няма да е добре за България, заяви Каракачанов. Той коментира, че евродепутатите на БСП подкрепят абсолютно всичко, което е за гей бракове, унищожаване и заличаване на християнската принадлежност, ДПС винаги са за такива работи, ГЕРБ малко въртят дупенцето, но нямат друг шанс освен да тръгнат да правят ляво либерален завой, за да оцелеят геополитически.

БСП; Зелената сделка; АЕЦ „Козлодуй“; ИТН

Не се ли получава така, че БСП начело с Корнелия Нинова доби вид и не е тази лява партия, която хората традиционно знаят и обичат и има отлив не само на висшестоящи членове, а и на избиратели? Вие ВМРО можете ли да вземете част от този електорат на БСП, който вярва в ценностите, попита Беновска.

Каракачанов заяви, че електоратът на БСП се е свил достатъчно, а самата партия е като двуликия Янусв България проповядва едни идеи, а евродепутатите, начело с бившия лидер Сергей Станишев, са на страната на брюкселската бюрокрация, която е смачкала българския транспортен бизнес, опитва се да налага утопични идеи за еднополови бракове. По отношение на Зелената сделка, Каракачанов коментира, че ако условията не бъдат предоговорени, страната ще фалира. Цялата политика на българските псевдополитици последните 25 години е насочена към това да се изпълняват чуждите задачки за унищожаване на българската енергетика. Сакскобургготски без никой да го пита обеща да затвори АЕЦ „Козлодуй“, без никой да го иска. Уж това била цената за влизането в ЕС, коментира Каракачанов. Той подчерта, че ВМРО насочват идеите и действията си към мислещите хора и са готови да работят за съществуването на българската нация и държава. По отношение на ИТН – хората са искали да ги видят какво ще направят и сега са разочаровани както от тях, така и от ДБ и затова сега ще гласуват за канадския проект, ни ефектът е никакъв. Блага и нормален живот не се постигат без усилия, успехи без пот и мъка няма и докато чака – преди руснаците, сега американците и брюкселските бюрократи или германците да ни свършат работата – ще стоим в това положение, коментира Каракачанов.

Партньорства за идеи; Каузите на ВМРО; Моделът Орбан; Българският манталитет; Мунчо в политиката

Беновска попита лидера на ВМРО с кого биха си партнирали и кои са евентуалните партии в 47-о НС, с чиито идеи, тези на ВМРО биха били в симбиоза. Каракачанов заяви, че ще изброи идеите на ВМРО и ще очаква от Беновска да каже дали вижда някой, който би ги споделил. Запазване на българския национален и държавен суверенитет е първата задача на ВМРО, подчерта Каракачанов и обясни, че всички велики български исторически събития са се случили въпреки и против великите сили и успехите не са следвали, когато България е била марионетка, на когото и да било, а когато политическият елит не е бил част от пикливи проекти за пари и за налапване на баници от икономиката, а са били идеологически формирани личности, които имат кауза. Каракачанов заяви, че днешните либерали и зелени са комунисти и ултрамарксисти, но няма борба за социална справедливост. Кауза на ВМРО е борба с демографската катастрофа – някои неща за минали, но ГЕРБ не са имали смелостта да вървят докрай.

Моделът Орбан приложим ли е в България, попита Беновска. Каракачанов отговори, че Орбан има характер, той е унгарец и попита кой от българските политици, които досега са решавали съдбата на България, е българин. По отношение на демографската катастрофа Каракачанов коментира, че всички говорят за инвестиции, а всъщност няма кой да работи, защото социалната система е сбъркана, а хората продължават да мързелуват. Това, което предложихме, не го приеха колегите от ГЕРБ – не било демократично, каза лидерът на ВМРО. Беновска сподели, че я е яд за това, че не е прието предложението на Каракачанов в сградите на ГУСВ да се обучават както българи, така и роми. Каракачанов сподели, че е разговарял с група млади хора на последните избори в едно плевенско село и ги е питал какво работят, а те се хилят и отговарят – „при живи родители какво да работя“.

Трябва да променим манталитета на българина през национално образование, а не да пълним главите на децата за третия пол, че те не се раждат със самоличност и тепърва трябва да се формират. Това са извращения, подчерта Каракачанов. Той добави – проблемът с интеграцията на циганите и маргиналните общности. Беновска попита дали не са успели да намерят общ език с ГЕРБ по тези въпроси. Лидерът на ВМРО отговори, че нещата не са се случили заради страха на ГЕРБ да не им се скарат от Брюксел. Каракачанов обясни, че с ГЕРБ са се разправяли 1 месец, докато направят програмата през 2017 година и в нея са били записани основните каузи на ВМРО – доходи, демографска криза, армия и т.н., правителството е работело, но някои неща не са се случвали.

 От една година говоря, че е необходимо обединение на нацията. Няма нация в света, която да е успяла, когато политиците я разделят и разделят хората на мразещи се групи и лагери. Когато искат да се изчегъртват и да си режат главите… има един малоумник, който говори за Белене, за концлагер, бесилки и други неща – така не се прави държава, каза Каракачанов. Виждаме едни голи политически амбиции, едни болни желания за власт, едни мъжки комплекси за малоценност, които ще унищожат държавата, подчерта Каракачанов. Беновска пожела да отговори на въпроса на Каракачанов с кого биха си партнирали – „накрая главата на Бойчо Огнянов е набучена от ордите на кол, а всички хора са се изпокрили, когато те го носят по площада и звучат зурли и дайрета и само един човек, казва Вазов, там се мяркаше като призрак. Той беше Мунчо. Само един. Обесиха го на касапницата“, перифразира края на романа „Под игото“. Не заставате ли в тази романтична роля на Мучно, надявам се да не Ви обесят на касапницата, на самотния бегач на дълги разстояния, попита Беновска.

Лидерът на ВМРО отговори, че сегашните Мунчовци в политиката не са чели Вазов, даже нищо освен банковите си сметки. Каракачанов потвърди, че изпитва политическа самота. Не ни е за пръв път. Нацията ни е търпяла поражения – Балканската война, Първата световна война. Даже Марксизма го приемат интелигентни хора и офицери. Атентатът в църквата „Света Неделя“ – те не са обикновени комунисти заслепени от брошурки от Москва. Единият е майор от българската армия – Коста Янков, син на прославени революционери. Иван Минков е капитан от българската армия. Обществото е разбито, обезверено и търси месиите. Един го вижда в Хитлер, друг в Ленин и Сталин, ВМРО продължава по своя път. Тодор Александров е казал – ВМРО не обръща своите погледи ни на изток, ни на запад. ВМРО не е класова или идеологическа партия. Организация, която се бори за свободата на българите в Македония и величието на българското племе. Да, самотни сме не пръв път в историята, но мисля, че след всеки здрач идва и утрото.

Битка за каузи

Беновска подари на Каракачанов здрава българска червена ябълка с шегата, че това е тренировка за президентските избори. Красимир Каракачанов е готов за всяка битка, която може да извади част от каузите на ВМРО на преден план и да бъдат поне коментирани. Не ме плаши тази битка. Личностите са важни, но личностите би следвало да следват каузите, а не личното си его, каза лидерът на ВМРО. Той подари книгата „Забравените апостоли на Македония“.

Последни Новини

Контрера призова кмета Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Внасям писмено предложение в СО, съобщава общинският съветник от ВМРО Призивът на зам.-председателя на ВМРО и общински съветник в...

Ангел Джамбазки се срещна с Виктор Орбан и Матеуш Моравецки в Брюксел

Вчера, 16 април 2024 г., българският представител в ЕП Ангел Джамбазки се срещна с доскорошния премиер на Полша Матеуш Моравецки, министър-председателя на...

Министри за шир потреба и масова безотговорност – това е профилът на служебния кабинет!

Предлагаме Кръгла маса и пет национални приоритета за излизане от кризата Берем резултатите от конституционната реформа на Христо Иванов,...

Андрей Слабаков е за изборен образователен ценз

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Андрей Слабаков настоя за изборен образователен ценз. Не може...

Каракачанов: Системата на МВР е пробита, националната ни сигурност е застрашена

Проблемът е разграждането на държавността, заяви бившият военен министър  Служебният кабинет се управлява дистанционно, това е правителство на ГЕРБ...

ВМРО внесе сигнал до МЗ с искане за Кризисен щаб за пандемията от кърлежи

Държавата е „пламнала“ от пандемията. Има много ухапани „Сезирам Ви в качеството си на заместник-председател на ВМРО – Българско...

Карлос Контрера: Кризата с боклука на София се задълбочава

Нужни са спешни мерки от страна на Столична община За това предупреждава зам.-председателят на ВМРО и общински съветник в...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir