Начало Блог Красимир Каракачанов: Хората гласуваха повече „против“, отколкото „за“

Красимир Каракачанов: Хората гласуваха повече „против“, отколкото „за“

На тези избори нямаше лидер, който да е припознат като алтернатива от българите, анализира лидерът на ВМРО

Първо да благодаря на тези близо 117 хиляди българи, които подкрепиха ВМРО на отминалите парламентарни избори. Съвсем малко не достигна, за да сме представени в 45-ия парламент.  Ние решихме да играем сами, не казахме лоша дума за никого. Казахме пред избирателите какво сме свършили, но и говорихме какво ще вършим. Такава беше нашата кампания – позитивна.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Той направи кратка равносметка за парламентарните избори.

ВМРО е организация на 128 години – не сме на тези избори като за последно. Смятам, че е по-добре да оставим добър спомен какво сме свършили, което правихме с позитивна кампания. Не сме говорили и плюли срещу никого. Когато няма такава протестна вълна, каквато наблюдавахме на тези избори  –хората го оценяват. Не съжалявам че не се явихме заедно с бившите ни партньори – такова беше настроението на нашите структури. В историята няма ако, коментира още той. Допълни, че формулата е правилна, имахме широка подкрепа заради много хора от гражданската квота в нашите листи, каза лидерът на ВМРО.

По думите му предсрочни избори няма да има. Никоя от партиите в сегашното НС не желае да има служебен кабинет. Пандемията нанесе и върху световната, и върху българската икономика огромен удар. Затова на държавата ѝ трябва стабилност. Надявам се партиите в парламента да проявят национална отговорност, обясни Каракачанов.

Запитан за предстоящите президентски избори той посочи, че във ВМРО все още не са коментирали темата.

Красимир Каракачанов сподели за голямата умора от работата в последните 4 години в министерство на отбраната. Там направихме много – повишаване на социалния статут на военнослужещите, ремонт и модернизация на техниката, преодоляване на недокомплекта, провеждане на кампанията „Бъди войник“ и много други.

Председателят на ВМРО е на мнение, че всяко едно участие в управлението носи негативи. Българските политици на избори обясняват като на циганска сватба, а като минат изборите – забравят какво са обещавали. Което и да е управление в последните 30 години – е трупало негатив. А да не говорим, че имаше и правителства, които не изкараха мандата си, посочи той.

Някои хора явно се повлияха по плюенето с откровени лъжи по нас, което накара някои хора да се отдръпнат и не ни стигнаха около 10 хиляди гласа, за да влезем в парламента, анализира Каракачанов.

Ние като парламентарна група и аз като министър си свършихме работата на максимум, категоричен е той. Много грешки сме направили най-вероятно. Имайки предвид политическия манталитет, най-голямата грешка е, че се опитвахме да решаваме споровете в коалицията с диалог, а не с удряне по масата. Концепцията за интеграцията на циганското население не мина, защото някой се страхуваха да не ни размаха пръст от Брюксел, даде пример той.

На тези избори нямаше лидер, който да е припознат като алтернатива, коментира Каракачанов и даде пример с предишни избори:

След управлението на Жан Виденов ОДС Иван Костов взеха мнозинство в парламента – ето изявена алтернатива. След края на мандата на Костов се появи като алтернатива Царят и взе 120 депутата. Обществото пак тогава припозна лидер и алтернатива. Същото беше с ГЕРБ след тройната коалиция между НДСВ, БСП и ДПС. Сега този вот не се съсредоточи в една формация, а се разпиля. Имаше повече гласуване „против“, отколкото „за“. Най-голямата от протестните партии, която сега е представена в парламента, не извади програма, не се появи. Вотът за алтернативно не се изля на едно място.

Запитан какво ядоса хората и наказаха управляващите Красимир Каракачанов отговори:

Хората се дразнят някой сутрин, обед и вечер от телевизора да им менторства и говори с поучителен тон. Ние, българите, сме една от интелигентните нации в Европа. А някои политици не си взеха поука от това. Коректен съм и няма да кажа имена… аз не съм бил.

ВМРО път към парламента ще има. Тази битка за нас не е самоцел, последните 6 години бяхме в НС, 4 години преди това – не. Политическа формация като ВМРО е с дълга история. При следващи избори картината ще е доста различна. Ние си поставяме цели – икономическата криза, борба с корупцията, демографската криза, циганизацията – трябва да се очертаят 10 основни приоритета пред нацията – без значение кой спечели изборите – да ги следва, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той отчете като грешка именно това, че политиците не се обединяват около няколко национални приоритета – и заради това от 9 милиона сега българите сме 6,5 млн., изчезваме като нация, циганизира се държавата, изброи примери той.

Видео >>>

Последни Новини

Ботев написал патриотичен учебник по… математика

Автор: Красимир Богданов, историк, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение Възраждането изиграва за българите...

Каракачанов алармира: В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония

Улисани във вътрешнополитически боричкания, пропускаме темата В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония. Ако българските политици продължават да...

Ангел Джамбазки: Правораздаващите органи трябва да приложат цялата строгост на закона срещу човека, съгласувал позиция на МВнР със Северна Македония

Съпредседателят на ВМРО настоява за спешна реакция срещу действия по държавна измяна Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки...

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

Коментари