Начало Блог Красимир Каракачанов: Хората гласуваха повече „против“, отколкото „за“

Красимир Каракачанов: Хората гласуваха повече „против“, отколкото „за“

На тези избори нямаше лидер, който да е припознат като алтернатива от българите, анализира лидерът на ВМРО

Първо да благодаря на тези близо 117 хиляди българи, които подкрепиха ВМРО на отминалите парламентарни избори. Съвсем малко не достигна, за да сме представени в 45-ия парламент.  Ние решихме да играем сами, не казахме лоша дума за никого. Казахме пред избирателите какво сме свършили, но и говорихме какво ще вършим. Такава беше нашата кампания – позитивна.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Той направи кратка равносметка за парламентарните избори.

ВМРО е организация на 128 години – не сме на тези избори като за последно. Смятам, че е по-добре да оставим добър спомен какво сме свършили, което правихме с позитивна кампания. Не сме говорили и плюли срещу никого. Когато няма такава протестна вълна, каквато наблюдавахме на тези избори  –хората го оценяват. Не съжалявам че не се явихме заедно с бившите ни партньори – такова беше настроението на нашите структури. В историята няма ако, коментира още той. Допълни, че формулата е правилна, имахме широка подкрепа заради много хора от гражданската квота в нашите листи, каза лидерът на ВМРО.

По думите му предсрочни избори няма да има. Никоя от партиите в сегашното НС не желае да има служебен кабинет. Пандемията нанесе и върху световната, и върху българската икономика огромен удар. Затова на държавата ѝ трябва стабилност. Надявам се партиите в парламента да проявят национална отговорност, обясни Каракачанов.

Запитан за предстоящите президентски избори той посочи, че във ВМРО все още не са коментирали темата.

Красимир Каракачанов сподели за голямата умора от работата в последните 4 години в министерство на отбраната. Там направихме много – повишаване на социалния статут на военнослужещите, ремонт и модернизация на техниката, преодоляване на недокомплекта, провеждане на кампанията „Бъди войник“ и много други.

Председателят на ВМРО е на мнение, че всяко едно участие в управлението носи негативи. Българските политици на избори обясняват като на циганска сватба, а като минат изборите – забравят какво са обещавали. Което и да е управление в последните 30 години – е трупало негатив. А да не говорим, че имаше и правителства, които не изкараха мандата си, посочи той.

Някои хора явно се повлияха по плюенето с откровени лъжи по нас, което накара някои хора да се отдръпнат и не ни стигнаха около 10 хиляди гласа, за да влезем в парламента, анализира Каракачанов.

Ние като парламентарна група и аз като министър си свършихме работата на максимум, категоричен е той. Много грешки сме направили най-вероятно. Имайки предвид политическия манталитет, най-голямата грешка е, че се опитвахме да решаваме споровете в коалицията с диалог, а не с удряне по масата. Концепцията за интеграцията на циганското население не мина, защото някой се страхуваха да не ни размаха пръст от Брюксел, даде пример той.

На тези избори нямаше лидер, който да е припознат като алтернатива, коментира Каракачанов и даде пример с предишни избори:

След управлението на Жан Виденов ОДС Иван Костов взеха мнозинство в парламента – ето изявена алтернатива. След края на мандата на Костов се появи като алтернатива Царят и взе 120 депутата. Обществото пак тогава припозна лидер и алтернатива. Същото беше с ГЕРБ след тройната коалиция между НДСВ, БСП и ДПС. Сега този вот не се съсредоточи в една формация, а се разпиля. Имаше повече гласуване „против“, отколкото „за“. Най-голямата от протестните партии, която сега е представена в парламента, не извади програма, не се появи. Вотът за алтернативно не се изля на едно място.

Запитан какво ядоса хората и наказаха управляващите Красимир Каракачанов отговори:

Хората се дразнят някой сутрин, обед и вечер от телевизора да им менторства и говори с поучителен тон. Ние, българите, сме една от интелигентните нации в Европа. А някои политици не си взеха поука от това. Коректен съм и няма да кажа имена… аз не съм бил.

ВМРО път към парламента ще има. Тази битка за нас не е самоцел, последните 6 години бяхме в НС, 4 години преди това – не. Политическа формация като ВМРО е с дълга история. При следващи избори картината ще е доста различна. Ние си поставяме цели – икономическата криза, борба с корупцията, демографската криза, циганизацията – трябва да се очертаят 10 основни приоритета пред нацията – без значение кой спечели изборите – да ги следва, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той отчете като грешка именно това, че политиците не се обединяват около няколко национални приоритета – и заради това от 9 милиона сега българите сме 6,5 млн., изчезваме като нация, циганизира се държавата, изброи примери той.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Не съжаляваме, че не сме в този парламент, защото е пълна трагедия

Ангелов предположи, че Радев връща услугата на ДПС за избирането му за президент ВМРО излезе на протест срещу промените...

Александър Сиди: Две от парламентарните групи в новото Народно събрание работят за интересите на ДПС

Мантрата, че българите в чужбина имат огромно желание да гласуват, но ограничението на секциите ги спира е една голяма лъжа. Това заяви...

ВМРО – Троян с дарение за болниците в Троян

Структурата на ВМРО в град Троян с трогателен жест към медицинските лица в града В навечерието на един...

Александър Сиди: Партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва...

Кузман Илиев: Семантика на лъжата или защо либералното е антипод на „свобода“

Зелени, интернационални левичари, соросоиди и глобалисти диктуват дневния ред на САЩ, Европа, а вече видимо и у нас Коментар...

Любчо Георгиевски: Ние в Северна Македония сме два пъти българи

Искаме възможност да се запишем като българи на преброяването в Северна Македония Ние в Северна Македония сме два пъти...

Кузман Илиев: Партиите на промяната, които искаха да демонтират статуквото – направиха реверанс към една от него

Депутатите приеха големи промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната избирателна комисия ще стане 15-членен орган, който се назначава от президента по предложения...

Коментари