Начало Блог Красимир Каракачанов: Хората гласуваха повече „против“, отколкото „за“

Красимир Каракачанов: Хората гласуваха повече „против“, отколкото „за“

На тези избори нямаше лидер, който да е припознат като алтернатива от българите, анализира лидерът на ВМРО

Първо да благодаря на тези близо 117 хиляди българи, които подкрепиха ВМРО на отминалите парламентарни избори. Съвсем малко не достигна, за да сме представени в 45-ия парламент.  Ние решихме да играем сами, не казахме лоша дума за никого. Казахме пред избирателите какво сме свършили, но и говорихме какво ще вършим. Такава беше нашата кампания – позитивна.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ. Той направи кратка равносметка за парламентарните избори.

ВМРО е организация на 128 години – не сме на тези избори като за последно. Смятам, че е по-добре да оставим добър спомен какво сме свършили, което правихме с позитивна кампания. Не сме говорили и плюли срещу никого. Когато няма такава протестна вълна, каквато наблюдавахме на тези избори  –хората го оценяват. Не съжалявам че не се явихме заедно с бившите ни партньори – такова беше настроението на нашите структури. В историята няма ако, коментира още той. Допълни, че формулата е правилна, имахме широка подкрепа заради много хора от гражданската квота в нашите листи, каза лидерът на ВМРО.

По думите му предсрочни избори няма да има. Никоя от партиите в сегашното НС не желае да има служебен кабинет. Пандемията нанесе и върху световната, и върху българската икономика огромен удар. Затова на държавата ѝ трябва стабилност. Надявам се партиите в парламента да проявят национална отговорност, обясни Каракачанов.

Запитан за предстоящите президентски избори той посочи, че във ВМРО все още не са коментирали темата.

Красимир Каракачанов сподели за голямата умора от работата в последните 4 години в министерство на отбраната. Там направихме много – повишаване на социалния статут на военнослужещите, ремонт и модернизация на техниката, преодоляване на недокомплекта, провеждане на кампанията „Бъди войник“ и много други.

Председателят на ВМРО е на мнение, че всяко едно участие в управлението носи негативи. Българските политици на избори обясняват като на циганска сватба, а като минат изборите – забравят какво са обещавали. Което и да е управление в последните 30 години – е трупало негатив. А да не говорим, че имаше и правителства, които не изкараха мандата си, посочи той.

Някои хора явно се повлияха по плюенето с откровени лъжи по нас, което накара някои хора да се отдръпнат и не ни стигнаха около 10 хиляди гласа, за да влезем в парламента, анализира Каракачанов.

Ние като парламентарна група и аз като министър си свършихме работата на максимум, категоричен е той. Много грешки сме направили най-вероятно. Имайки предвид политическия манталитет, най-голямата грешка е, че се опитвахме да решаваме споровете в коалицията с диалог, а не с удряне по масата. Концепцията за интеграцията на циганското население не мина, защото някой се страхуваха да не ни размаха пръст от Брюксел, даде пример той.

На тези избори нямаше лидер, който да е припознат като алтернатива, коментира Каракачанов и даде пример с предишни избори:

След управлението на Жан Виденов ОДС Иван Костов взеха мнозинство в парламента – ето изявена алтернатива. След края на мандата на Костов се появи като алтернатива Царят и взе 120 депутата. Обществото пак тогава припозна лидер и алтернатива. Същото беше с ГЕРБ след тройната коалиция между НДСВ, БСП и ДПС. Сега този вот не се съсредоточи в една формация, а се разпиля. Имаше повече гласуване „против“, отколкото „за“. Най-голямата от протестните партии, която сега е представена в парламента, не извади програма, не се появи. Вотът за алтернативно не се изля на едно място.

Запитан какво ядоса хората и наказаха управляващите Красимир Каракачанов отговори:

Хората се дразнят някой сутрин, обед и вечер от телевизора да им менторства и говори с поучителен тон. Ние, българите, сме една от интелигентните нации в Европа. А някои политици не си взеха поука от това. Коректен съм и няма да кажа имена… аз не съм бил.

ВМРО път към парламента ще има. Тази битка за нас не е самоцел, последните 6 години бяхме в НС, 4 години преди това – не. Политическа формация като ВМРО е с дълга история. При следващи избори картината ще е доста различна. Ние си поставяме цели – икономическата криза, борба с корупцията, демографската криза, циганизацията – трябва да се очертаят 10 основни приоритета пред нацията – без значение кой спечели изборите – да ги следва, категоричен е лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той отчете като грешка именно това, че политиците не се обединяват около няколко национални приоритета – и заради това от 9 милиона сега българите сме 6,5 млн., изчезваме като нация, циганизира се държавата, изброи примери той.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари