https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Красимир Червилов: ВМРО е за ускорено приемане на националната стратегия за развитие на културата -
Начало Блог Красимир Червилов: ВМРО е за ускорено приемане на националната стратегия за развитие...

Красимир Червилов: ВМРО е за ускорено приемане на националната стратегия за развитие на културата

В интервю за Национална телевизия „България 24“ Красимир Червилов очерта проблемите на Стара Загора и района. Като кандидат за народен представител той представи и своите идеи за решаването им – пътищата, автомагистрала „Тракия“, летището, индустриалната зона, голямата болница в града, която обслужва голям район. Друга голяма тема, която вълнува водача на ВМРО за Стара Загора Красимир Червилов, е Маришкият басейн и публикуваният проект за териториален план за справедлив преход. Особен акцент войводата постави върху състоянието на българската култура и най-вече на проблемите, свързани с нея в неговия град и район – Стара Загора.

Той ще работи за разрешаване на един от големите инфраструктурни проблеми за града – разширяването на отсечката от АМ „Тракия“ до Стара Загора. Защото градът има само един излаз към магистралата и обратно, което изключително затруднява огромния поток от автомобили. Червилов е категоричен също, че е необходим спешен ремонт на пътя Стара Загора – Нова Загора, който не е обновяван поне от десетилетие.

Водачът на старозагорската листа на ВМРО ще работи за изграждане и развитие на нова, голяма, модерна индустриална зона на терена на бившето летище. Той уточни обаче, че пистата ще бъде запазена. Ползите ще са дългосрочни за региона, а също тази индустриална зона ще привлече и инвеститори и квалифицирани кадри.

УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ обслужва жителите не само на Старозагорско, но и на съседни области. Нейната сграда трябва цялостно да бъде ремонтирана, което не се е случвало от 20 години.

В енергетиката е тотален хаос. Ние от ВМРО имаме решение, сподели Червилов. За да се гарантира газовата сигурност, трябва да бъдат проведени прозрачни търгове за дългосрочни доставки. Той допълни, че у нас трябва да се възобновят проучванията за добив на газ.

Имаме план за удължаване на живота на Мариците, това е изключително важно за целия регион, заяви Красимир Червилов и определи публикуваният териториален план за справедлив преход като антидържавен документ, който обрича региона на мизерия.

Според него тежка зима предстои за жителите на цяла Европа заради енергийната криза. Даде пример обаче за лицемерието на държавите от Централна и Западна Европа, които поетапно се завръщат към въглищните си централи.

По отношение на културата водачът на листата с кандидати за народни представители от ВМРО в 27 МИР Стара Загора Красимир Червилов сподели, че всички партии в последните 30 години неглижираха проблемите в сектора.

Културата е преди всичко ключ към пълноценна реализация на хората. Чрез културните дейности се укрепва локалната, националната и цивилизационната идентичност. От ВМРО насърчаваме българите да развиват традиционните ценности и добродетели в условията на съвременната технологична динамика. Ще водим отговорна политика в сферата на наследството, книгите, музикалните и сценични изкуства, аудиовизията, архитектурата, културните и творческите индустрии. Ще гарантираме приемственост и развитие на уникалните достижения в българската национална култура, категоричен е Красимир Червилов.

Той обобщи, че основен приоритет за ВМРО е ускоряване на процеса по приемане на националната стратегия за развитие на културата.

Цялото интервю вижте във видеото >>>

Последни Новини

Ангел Джамбазки: България трябва да бъде лидер и да налага политики, гледайки националния си интерес

София е домакин на шестата конференция „Западни Балкани“ тази събота „Западните Балкани са част от Европа и трябва да...

ВМРО – София: Нискоемисионната зона да се отмени!

От началото бяхме против въвеждането ВМРО - София смята, че нискоемисионната зона е безсмислена, несправедлива и неефективна. Наредбата, която...

Слабаков: Нелегален трафик на мигранти има в Нидерландия, Австрия, Франция и Германия – справете се с този проблем!

България и Румъния трябва да са член на Шенгенското пространство, защото така границите ни ще станат по-сигурни. Не е вярно, че в...

София отново поставя развитието на Западните Балкани във фокуса на Европа

Руската агресия срещу Украйна върна разширяването като основен приоритет на европейския дневен ред Развитието на Западните Балкани, ще бъде...

Долу ръцете от децата! Джендър пропагандата няма място в българските училища!

От ВМРО неведнъж сме изразявали категоричната си позиция срещу джендър пропагандата и налудничавите идеи за промяна на пола. Резултатите от подобни политики...

ВМРО към ПП-ДБ: Не виждаме никаква промяна в чистотата на София. Столичните улици са блато!

ВМРО - София в сряда ще обсъжда предложението на кмета Васил Терзиев за почистването на София. Припомняме, че администрацията на ПП-ДБ-Спаси София...

Факелно шествие в Русе напомни за Ньойския диктат

За 27-а година във вечерта на 27 ноември с факелно шествие ВМРО - Русе отбеляза 104-годишнината от налагането на Ньойския диктат. 

Коментари