Начало Блог Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Александър Сиди: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес.

Депутатът от ВМРО подчерта, че

във всяка европейска държава има адекватен закон в защита на длъжниците.

ВМРО внесе в Народното събрание Закона за личния фалит. Идеята на мярката е да избави много хора от капана „вечен длъжник“.

Стъпката е от особена важност и предвид настъпващата световна икономическа криза, която вече остави без работа и доходи стотици хиляди българи, смятат от ВМРО. Има ли баланс между интересите на длъжник и кредитор?

Отговорът е „не“. 

Кредиторите скачат,

защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес. Когато излезем от правната рамка, можем да видим чисто човешките съдби. Когато един човек тегли кредит, банката му отпуска сума, след няколко години обаче човекът не може да си плаща вноската. Той си губи апартамента. След това остават някакви пари. След процедурата човекът връща определена сума, продава апартамента си, остават му 20-30-40 хил. лева, които трябва да връща цял живот, коментира Александър Сиди от ВМРО в ефира на Денят ON AIR.

По думите му

идеята на депутатите от ВМРО е да се опитат да намерят защита за длъжниците.

Той обясни пред Bulgaria ON AIR:

Във всеки един момент, в който кредиторът разбере, че по някакъв начин длъжникът го е излъгал, първият може да иска спиране на производството. Тогава длъжникът продължава да дължи определена сума. 

Самият кредитор е натоварен с това да си търси правата. И двете страни по някакъв начин са защитени.

Кредиторите са наясно,

че в много случаи хората минават в сивия сектор и не могат да си плащат задълженията. Животите на някои хора буквално са съсипани.

Идеята е да спрем възможността кредиторите безкрай да гонят хората. Има хиляди такива примери в страната в момента, заяви народният представител.

Сиди подчерта, че във всяка европейска държава има адекватен закон, който защитава длъжника

Той определи Бюджет 2021 като „бюджета на ВМРО“. Това, което от партията са казали в първите дни на мандата, сега вече е факт. Сиди подчерта, че в следващия парламент колегите му ще работят за увеличаване на всички пенсии.

Вижте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Близо 70 милиона лева сме предоставили за борба с Covid-19

70 милиона лева за борба с Covid-19 Към момента от нашия бюджет близо 70 милиона лева сме предоставили на...

Национален младежки комитет: Ньойският договор е повратен момент в борбата на нашия народ

Ньойският договор ще бъде забравен едва тогава, когато поемем отговорността, завещана ни от българските генерали, когато се преборим за моралните права и...

Нищо не е забравено! Нищо не е простено!

Нищо не е забравено! Нищо не е простено! 101 години Ньойски диктат Днес се навършват 101...

Александър Сиди: Това е бюджетът на изпълнените обещания

Изпълнените обещания са онези неща, за които толкова години говорим от ВМРО Този мандат е символ на изпълнените обещания,...

Депутатът Искрен Веселинов и общинари стартираха ремонт на водопровод в Лесново

В с. Лесново стартира изпълнението на проект „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Лесново. Етап I“. В Лесново на...

Когато видим промяна – добре дошли, казва Джамбазки към Македония

Времето на „ще“ отмина, зарича се българският евродепутат Когато видим промяна на нелепостите в учебниците по история в РСМ,...

Каракачанов за празника на НВУ: Тук се изграждат стожери на българщината

Красимир Каракачанов присъства на празника на НВУ „Васил Левски“ - Велико Търново. Тържествено бе отбелязана и 142-ата годишнина от началото на военното...

Коментари