Начало Блог Кузман Илиев: ВМРО е автентичното лице на патриотизма

Кузман Илиев: ВМРО е автентичното лице на патриотизма

Защитата на българската културата, икономика и сигурност е истински отговорната политика

Кузман Илиев е икономически и политически анализатор, журналист и продуцент. Има многобройни публикации с икономически анализи. В момента подготвя докторска теза в полето на банково дело и финансовата икономика. Кандидат за народен представител от гражданската листа на ВМРО в 24 МИР и 25 МИР София. 

Голямата мисия на всички нас, като патриоти, е да направим така, че средата, условията, в които ние учим, работим и правим бизнес, да я подобряваме, да става по-нормална и хората да имат по-високи доходи. Има най-различни инструменти за това. Важно е тези, които създават средата, да имат отношение към това. Аз имам гражданска позиция като експерт и човек с академични интереси в сферата на икономиката, считам, че имам някаква възможност за принос и в сферата на публичната политика, казва Кузман Илиев в интервю за „Любословие“.

Защо публичната политика трябва да е мръсна дума? Считам, че една значителна част от хората, които са я правили, не са били достатъчно подготвени. Защото голяма част от българските политици я разбират, че това е да управляват хората. И наистина са се държали така, че те управляват другите. И тези, които са се чувствали управлявани, в един момент са се възмутили. Аз не мисля да управлявам никого. За мен публичната политика е съвместно създаване на качествена политика. Ако политиците са подготвени, ще имаме качествена среда, ако са калпави, ще имаме некачествена среда, разсъждава кандидат-депутатът от ВМРО.

За мен всички български партии трябва да са патриотични. Патриотичното дори не трябва да бъде извадено пред скоби. Патриотичната формация е сбор от хора, които имат своите идеи, за подобряване на състоянието на нацията, вярва Кузман Илиев.

Само че в един момент се оказва, че има определени политически идеологии, които казват – нацията няма значение, тя не съществува, дайте да направим едно глобално, наднационално правителство, ако щете, местните общности нямат значение. Всичко се размива в мултикултурализъм, в идеи, че семейството трябва да отпадне. 

Истинската отговорна политика и патриотизмът е това, което прави ВМРО като патриотична формация. Това е да излезеш, да формулираш и защитиш интереса на България в сферата на културата, икономиката, в сферата на сигурността. И считам, че те успяват да го правят. ВМРО напипва пулса на истински патриотичните теми, смята Илиев и дава за пример тяхната борба за отпадането на Истанбулската конвенция.

Истанбулската конвенция, която под благовидното мото за защита на жените от насилие, кой нормален човек не иска жените да не бъдат защитени, междувременно обаче вътре се прокарват текстове, които поставят науката биология под въпрос и казват, че полът е някаква социална функция. Оттам идва една вълна от последствия, които задават стандарти в образованието, в литературата, в обществения живот, коментира анализаторът. Следващата стъпка е тази пропаганда да бъде официализирана и да стане държавна дейност, официално през институциите, вижда той крайната цел на инициаторите на подобна либерална пропаганда. 

Кой не иска да защити майката, най-святото нещо, обаче да се прокарват така наречените ляво-либерални идеологии и марксизма, който опитва да удари сърцето на западната цивилизация, няма да стане, противопоставя се кандидатът за народен представител от гражданската листа на ВМРО. Той все пак е доволен, че една немалка част от българското общество осъзнава, че това е сериозен проблем. 

Кузман Илиев има своите идеи в икономиката и те не са в посока на популизма. 

Когато се намери баланс между това да обичаш родината и да си патриот, и да оставиш икономиката да работи, да създадеш истински условия хората да се чувстват свободни, това за мен е автентичното лице на патриотизма, което аз не мога да видя в българския политически ландшафт, освен във ВМРО, категоричен е Кузман Илиев.

Леко съм притеснен, че се задава един много широк ляв популистки фронт. Надявам се суверенът да реши и да избере хора, които слагат пред скоби българския национален интерес и умеят да го дефинират. ВМРО трябва да влезе в парламента, за да има поне един патриотичен политически субект, който да говори за патриотизъм, за консерватизъм и за Северна Македония, за да бъдат защитени правата на българите там, убеден е Кузман Илиев. 

Има хора в 21 век в страна, която иска да влезе в ЕС, които са обезправени, защото са българи. Това не бива да допускаме. Това е срам спрямо костите на тези герои, коментира той евентуално отстъпление от сегашната българска позиция за членството на Македония.

Според него България е добро място за живеене и ще стане най-доброто, ако си оправим основните стълбове – съдебната система, частната собственост да се пази, ако държавата се изчисти от ненужните функции, спрат се черни дупки и се остави бизнесът да работи. Ако малко повече станем по-трудолюбиви, може да станем едно прекрасно място, смята Илиев. И не пропуска, че има нужда от повече диалог в обществото. Ако сме по-толерантни и се разбираме, считам, че имаме много добро бъдеще като нация, прогнозира той. 

Целия разговор вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Шофьорите рецидивисти да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, за да видят какво са причинили на жертвите си!

Нужни са и по-високи глоби за шофиране след употреба на наркотици и вдигане на минималното наказание за причинено ПТП от 3 на...

Александър Сиди: Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония

Предложението на Макрон е толкова отвратително, че не е добро нито за нас, нито за Северна Македония. Това заяви...

Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за нарушени права на българите в Молдова

Правителството на Молдова е взело решение за сливане на Тараклийския държавен университет с Държавния педагогически университет в Кишинев. По тази причина българският...

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

Коментари