Начало Блог Кузман Илиев: Имаме нужда от нормализация на политическото говорене без вадене на...

Кузман Илиев: Имаме нужда от нормализация на политическото говорене без вадене на ятагани

ВМРО направи достойна крачка да се яви самостоятелно на вота

Имаме нужда от нормализиране на политическия дискурс, без истерия, да се изслушваме. Това, което ме впечатли във ВМРО, е комуникацията – тя е много нормална. Няма истерия. В крайна сметка всички се борим България да е добре, по различни начини. Повечето политически формации изпадат в една истерия, в едни хули, вадят едни дълги ножове, едни дълги ятагани, които после трудничко се прибират, а нямаме никаква полза от това.

Това заяви по БНР икономистът от гражданската листа на ВМРО Кузман Илиев.

Волен Сидеров е изключително ексцентрична персона, умен човек безспорно, но по избори неговите думи не трябва да се приемат за чиста монета. Това, което той каза, е плод на неговото богато въображение и желанието му да привлече електорат, коментира Кузман Илиев обвиненията на бившия коалиционен партньор към войводите. Спекулира, това нещо го умее. Трябва да започнем да говорим с факти. Защото в един момент политическото говорене се превръща в клюки и слухове, пак неуважение към суверена. Склонността към конспиративни теории не е добър атестат, реагира Кузман Илиев.

ВМРО направи една достойна крачка и това ме привлече – реши да играе само на парламентарния вот, коментира още икономистът. По думите му така е по-честно – политическите формации да заявят позиции и програма, а суверенът да вземе своето решение. На изборите трябва да се явиш сам, да те оцени суверенът, а после да търсиш следизборни коалиции. Според Илиев отсега лидери на партии да говорят за следизборни коалиции. Не считам, че може такива сметки да се правят без кръчмаря, визира той избирателя.

По повод въпрос за артистичните лица в листите на ВМРО икономическият анализатор контрира: Народът се състои не само от умнокрасиви, от докторанти, а от всякакви хора. Не бих подходил към това с ирония и сарказъм, каза Кузман Илиев по повод участието на певци и творци в гражданската листа на партията.

Икономистът обясни и защо е приел поканата на ВМРО за номинация.

Поканата от ВМРО е голяма чест за мен, тъй като в културен и в политически аспект тази формация е показала в историята постоянно отношение към големи социални бичове – към крещящия и агресивен ляв либерализъм, към политическата коректност – безумна, която развращава нравите. Той добави още, че напълно споделя принципната позиция на ВМРО за Македония. Илиев изтъкна още, че вероятно от партията са харесали някои от икономическите му идеи, които е публикувал.

Той прогнозира, че влизаме в епицентъра на тежка икономическа криза. Вместо да се плъзгаме по лесното решение и да теглим дълг, да заливаме системата с пари, което ще се окаже неработеща стратегия, трябва да направим болезнени реформи. Ако си говорим, че всичко е розово и перфектно, само се заблуждаваме и ще платим цена, заключи икономическият анализатор от гражданската листа на ВМРО.

Повече чуйте в звуковия файл >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари