Начало Блог Кузман Илиев: Не трябва да има чистки в администрацията, защото те подсигуряват...

Кузман Илиев: Не трябва да има чистки в администрацията, защото те подсигуряват работата на държавата

Ако не се докаже „подслушването на политици“, служебният кабинет ще се окаже политически използван. Това заяви в предаването „Тази събота“ по bTV икономическият анализатор от Съвета по икономически и публични политики и  кандидат за депутат от листата на ВМРО на предишните избори Кузман Илиев.

Генерал Атанасов и в миналото е имал подобни подозрения и обвинения, които не са доказани. В този смисъл аз бих приветствал служебния кабинет, когато прави подобни твърдения да ги доказва. Ако ги докаже – имаме голяма злоупотреба на власт, но ако не ги докаже, служебният кабинет ще влезе в тезата, че е употребен политически.

Проблемът е, ако ставаме свидетели на един служебен кабинет, който действа реваншистки. Концентрира се авторитарно властта в ръцете на господин президента, използвайки една дупка в Конституцията. Ние не сме гласували за хората, които са в това служебно правителство. Фигурата на служебния кабинет е опасна, заяви Илиев.

Трябва да опитат всичко, което могат от новата коалиция между ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ. Тя не е удобна, а е принципна, отговори му Кузман Илиев. Лидерите ги няма, тези които носят оттенък на властта. Вижте, че всички са в коалиции сега, без ДПС – те имат сложна функция в политическата система. Видя се, че в България вече малки партии няма да влязат в парламента, трябват коалиции, допълни икономическият анализатор.

Но дори ДБ имат зелените, които са архевраг на консерваторите от ДСБ и либералите. Но никой не говори, че това е безпринципно. Изведнъж когато се заформя една патриотична коалиция, в която има двама бизнесмени – господин Марешки и Симеонов – които единия харесва Русия, другия не, а по средата балансьор като ВМРО – тук има проблем, категорично заяви Илиев.

По повод уволненията в МВР и други държавни агенции, Кузман Илиев заяви, че не трябва да има чистки в администрацията, независимо от правителството, защото те подсигуряват работата на държавата.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари