Начало Блог Кузман Илиев: Партиите на протеста циментираха ДПС

Кузман Илиев: Партиите на протеста циментираха ДПС

Служебното правителство дописва закона „Магнитски“. Забравя се идеята за правовата държава, заяви в „Тази събота и неделя“ по БТВ водачът на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в 23 МИР София Кузман Илиев. По повод внушенията по адрес на войводите, че и те са атакувани през черния списък на САЩ, той припомни, че американците имат право да бранят своя суверенитет със своя закон, но у нас обвиненията първо се доказват и чак тогава следва съд и присъда.

Кузман Илиев гостува в предаването заедно с Елена Пешева от ВОЛЯ, водач на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ в Сливен.

И двамата подчертаха, че трите патриотични партии са стигнали до обединението заради опасностите, които се очертават пред националния суверенитет и националния интерес на държавата в лицето на тъй наречените партии на протеста. 

Личните ежби и пререкания отстъпват пред тази безродна напаст, която обхваща българския парламент и е готова да даде българския национален интерес на концесия, заяви Кузман Илиев. Така той мотивира факта, че лидерите на трите формации преглътнаха всичко онова, което ги разделя, и отстъпиха крачка встрани. Така бе постигнато и обединението около 10 приоритета, които БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще защитават. 

Като профил ние сме имали много сходни неща и като законопроекти, а разговорите между партиите стартираха не за тези избори, а още миналата година. Диалог между нас винаги е имало, добави и Елена Пешева. За нас е изключително отговорна позиция в момента да се обединим срещу опасностите, които предстоят, подчерта и тя. Всичко е въпрос на приоритети, ние винаги сме защитавали нашите приоритети и те са били много ясни – за по-добри доходи, за подкрепа на младите семейства и безплатни лекарства. България да бъде на първо място за нас и ние да диктуваме нещата, които да се случват в страната, коментира Пешева.

Двамата водачи на листи на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ изтъкнаха и една от тези опасности, на които заедно възнамеряват да дадат отпор. За тях отпадането на ограниченията за секции в Турция, което гласува 45-ият парламент, застрашава националния суверенитет. Аз се притеснявам от партиите на протеста, които всъщност циментираха ДПС, призна Кузман Илиев от гражданската квота на ВМРО.

ДПС е българска партия според Конституцията. В нея пише, че нямаме етнически партии, затова трябва да се държи като българска партия, а ДПС се държи безродно и етнически, добави още той по повод поведението на Мустафа Карадайъ пред Ердоган. ДПС всяват етническа омраза. Ние сме български граждани, а те говорят за друга родина. Нашата родина е България, добави и Елена Пешева. 

Двамата водачи на листи от ВМРО и ВОЛЯ призоваха българските граждани да подкрепят БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ с бюлетина № 16, за да защитят националния интерес и да върнат дневния ред на гражданите. 

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари