Начало Блог Кузман Илиев проведе среща с BESCO - Българската стартъп асоциация

Кузман Илиев проведе среща с BESCO – Българската стартъп асоциация

Водачът на листата с кандидати за народни представители от „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в 23 МИР – София Кузман Илиев проведе среща с Българската стартъп асоциация BESCO. От страна на асоциацията присъстваха Недялко Дервенков и Добромир Иванов.

Кузман Илиев започна разговора, като открои проблемите на бизнеса и начеващите компании. И открои акцентите от програмата на КП „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФБС“ относно предприемачите. Единият е отпадане на данък „дивидент“, който е едно двойно облагане и наказание към предприемачите. Вторият акцент е вдигането на прага за регистрация на ДДС. И третият е свързан с мълчаливото съгласие.

Това, което залагаме, е да има анализ на публичната система в България. Как работи администрацията и къде отиват парите ни, добави още Илиев.

Недялко Дервенков, който е изпълнителен директор на BESCO – Българската стартъп асоциация, изброи редица проблеми, пред които са изправени предприемачите и стартъп организациите в България. Един от тях е достъпът до талант. Талантът е плод на дългогодишна работа и то в образователната система. Но докато тази образователна реформа се състои, то от BESCO предлагат по-краткосрочни решения. Едно от тези решение е т.нар. стартъп виза – това е бърза писта за предприемачи от трети страни. Хора, които са в сферата, да речем, на биороботиката да имат бърза писта да развият своя продукт в България. По този начин ще развият талант и инвестиции тук. Друго решение е създаването на ангелските инвестиции. Чрез тях се цели хора, които имат някакъв капитал и искат да го инвестират някъде, то да бъде в млади и жизнени компании, които имат поле за растеж.

Председателят на BESCO Добромир Иванов допълни, че голям проблем е, че всъщност всички тези успешни компании, за които четем, са регистрирани в други държави и така губим талант, финанси и прочее. Тази тенденция трябва да се обърне и талантът и инвестициите да остават в България, категоричен е той.

Илиев зададе въпрос към своите събеседници дали чрез добрите практики може България да стане инвестиционен хъб. Представителите на BESCO заявиха, че пътят на България е чрез аутсорсинга. България в момента е такава дестинация, разбира се визията им е това да се промени, някога в бъдеще. Заявиха, че са притеснени от новия световен 15% глобален данък печалба. Колкото повече товарим българина с данъци, толкова по-скептичен става той, категорично заяви Дервенков. Иванов допълни, че неговото лично мнение е, че хич не е добре, когато отгоре се спускат данъци, защото данъчната политика е автономия на всяка една държава.

В заключение Кузман Илиев заяви, че във ВМРО има диалог и разбиране колко е важно да има среда за малките и средни предприятия. Ключът се крие в конкретните стъпки за сформиране на средна класа. Мисията на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ е да бъдат защитени предприемачите.

Видео от разговора между Илиев и представителите на BESCO вижте тук >>>

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари