Начало Блог Кузман Илиев: Трябва да насочим фокуса към това как да управляваме икономически...

Кузман Илиев: Трябва да насочим фокуса към това как да управляваме икономически кризата

Важното е да се върне парламентаризма, да има дебат. Защото така направена актуализацията на бюджета е доста левичка, доста щедра, да не кажа леко предизборна.

Това коментира в „Лице в лице“ по БТВ икономистът Кузман Илиев.

Той изрази притеснение, че докато ние залагаме стабилен икономически растеж, светът затваря и се намира в сериозна икономическа криза.

Притеснявам се, че една евентуална актуализация така направена, понеже не могат да я парират повечето партии и е политическо неизгодно да кажеш 50-те лв. няма да бъдат циментирани, ще увеличат разходите и ще се увеличи дефицита, това е големият риск, заяви Кузман Илиев.

Когато се направи бюджет, трябва да има някаква форма на обет, да има приемственост. Ние сме в условия на криза, трябва да си затегнем коланите и да намерим начина да изчистим онези договори, които са неизгодни за страната, да се направи така, че да се предоговорят. Ресурсът, който влиза, да може през пера и ведомствата да се пренасочи към пенсионерите, коментира той.

Илиев смята, че трябва да насочим фокуса към това как да управляваме икономически кризата. Не е ли по-добре този път да говорим, че няма да има локдаун, че ще е по-умерено, по-спокойно, запита той.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Коментари