Начало Избори - 2022 Кузо Божинов: Чрез сегрегация интеграция не се постига

Кузо Божинов: Чрез сегрегация интеграция не се постига

Общинският съветник от ВМРО в община Септември Кузо Божинов се противопостави на плана за действие по стратегията за равенство, приобщаване и участие на циганите в Област Пазарджик. Планът предвижда специално отношение спрямо циганите в много обществени области, включително и обществени назначения на длъжности, за които изискването е да си циганин.

Въпреки че изминаха няколко десетилетия в декади, включвания и безобразно наливане на пари в джобовете на разни фондации и тартори, животът на циганите не стана по- добър и прилаганите мерки доказаха своята неефективност, смята Божинов.

Даването на привилегии и предимства на даден етнос е дискриминация, но общинските съветници не се съобразиха с представителя на ВМРО и приеха плана, който ще се изпълнява до 2030 година.

Ето какво заяви Кузо Божинов по този повод:

Подобни планове не се правят нито към българи, нито към турци, арменци, евреи или руснаци. Но най-лошото е, че неговата ефективност ще е като на всички мерки до момента и просто ще бъде оправдана дейността на някои хора и фондации.

Има цигани, които са образовани, работят, изпълняват си задълженията и са достойни граждани на България. Те нямат нужда от специално отношение, никой няма нужда от него, заяви Божинов. Мнозинството съветници не проявиха далновидност и подкрепиха явната дискриминация и отделянето на циганите от останалата част на обществото.

От общинска администрация излезнаха с абсурдното оправдание, че когато се отпускат някакви средства за циганите, то винаги оставало и за българите.

ВМРО винаги се е стремяла да се постигне равнопоставеност между всички граждани на България за да има ред, справедливост и просперитет. Гласувайте с номер 5 за ВМРО за да има равнопоставеност и справедливост за благото на Родината, призовава Божинов.

Последни Новини

Джамбазки заяви пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка

Пълна подкрепа за полицейския служител, прострелял заподозрян при гонка. То е ударило момиче с тръба по главата с цел грабеж. Подобни брутални престъпления...

Контрера: Преведохме София през тежки кризи, няма да допуснем да изпадне в хаос

ВМРО прояви отговорност към столицата и гласува за бюджет, който да не допусне София да изпадне в хаос. Въпреки...

Русенското село Червена вода бе домакин на седмия Комитски събор

В село Червена вода се проведе седмото издание на традиционния Комитски събор, организиран от ВМРО – Русе, Сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта...

Каракачанов: Политическа формула „Орбан“ – това ни трябва в България!

Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 23.09.2023 г.  Кандидатурата на Карлос Контрера...

ВМРО регистрира своите кандидати за София

В събота ВМРО - София регистрира своя кандидат за кмет, кандидати за районни кметове, кметове на кметства и общински съветници, съобщава БНР.

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Коментари