Начало По места ВМРО с антикризисни предложения в бюджета на Враца в подкрепа на културата,...

ВМРО с антикризисни предложения в бюджета на Враца в подкрепа на културата, селата и отговорното родителство

Културата, селата и отговорното родителство трябва да са приоритетни в Бюджет 2021 за гр. Враца

Групата общински съветници от ВМРО – БНД в Общински съвет – Враца внесе предложения до кмета Калин Каменов. Те искат в бюджета се залага на подкрепа на културата, селата и отговорното родителство.

Те са във връзка с предстоящото разглеждане на Проектобюджета на Община Враца за 2021 г.

Предложенията са изцяло съобразени със създалата се извънредна обстановка, оказваща влияние върху всички обществени сфери – здравеопазване, бизнес и доходи. Безспорно, една от най-потърпевшите е културната дейност и прекратяването на мероприятията, свързани с нея. 

Предложеното от ВМРО е с цел подобряване условията на живот в нашият град, културен, духовен и социален подем.

Очакванията на Патриотите са предстоящите разговори и обсъждания да са ползотворни и да бъде взето под внимание предложеното от тях. Те се надяват с грижа, отговорност и съвместни усилия да бъде приет балансиран и работещ  бюджет на Община Враца. И той да даде възможност да се възстанови нормалния ритъм на живот. Както и да се работи за просперитета на града, дори в условията на пандемия.


•  Увеличение на средствата за дофинансиране на читалищата на територията на Община Враца за читалищна дейност в размер на 70 000 лв.

•  Финансиране на РИМ – Враца със средства за спешни – предаварийни ремонтни дейности и подмяна на прозорци на фасадата на централната сграда, както и 25000 лв. за археологически разкопки.

•  Средства за реставрация и възстановяване в автентичен вид на първият паметник на поета и революционер – войводата Христо Ботев, както и експонирането му в градска среда.

•  Определяне и разписване на финансови средства в Бюджет 2021 за създаването на Градска художествена галерия в новата сграда на Сувенирна палата. Обзавеждане и техническо оборудване на подходящо помещение, както и административното ѝ обезпечаване като културна институция на община Враца.

•  Реконструкция на част от водопроводната мрежа на главен водопровод на ул.    ,,Вакарел“ в село Лиляче.  

•  Реконструкция и полагане на асфалтова настилка на улиците ,,Г. Димитров“ и ,,М-р Петър Пенков“ в село Лиляче, водеща към  ,,Божия мост“.

•  Реконструкция и полагане на асфалтова настилка на улиците ,,Никола Вапцаров“ и  ,,Александър Стамболийски“ в село Бели Извор.

•  Повече средства за еднократна финансова помощ при новородено или осиновено дете във връзка с предстояща промяна на правилник за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на Община Враца, с цел насърчаване на програма за образована раждаемост.

•  20 000 лв.  фонд за скъпо струващо лечение, който да се разпределя по преценка на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности. Както и след решение на Общински съвет Враца.

•  Увеличение на разходите за инфраструктура и благоустройство в селата. Изготвяне и приемане на капиталова програма за разходи за населените места от община Враца и стриктното й изпълнение.

•  Финансово подпомагане на „Медикотехническа лаборатория за зъбопротезиране” ЕООД – гр. Враца с цел подновяване на необходимата апаратура, в размер на 25 000 лв.

Последни Новини

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

ВМРО – Русе се поклони пред паметта на Ангел Кънчев

На 17 март ръководството на ВМРО - Русе, начело с областния председател на Организацията Галин Григоров и общинския съветник от ВМРО Траян...

Султанка Петрова: Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация

Липсват ефективни механизми, чрез които да се овладее галопиращата инфлация. За съжаление най-потърпевши от нарастването на цените а възрастните хора, самотните родители,...

Александър Сиди: Нито един евреин с паспорт от Царство България не е бил депортиран

На границата трябва да има армия и да се стреля Над каналджиите има чадър от най-високо място

Искрен Веселинов: Желанието за стабилност и развитие в държавата сега отсъства от политическия хоризонт

Има поне две успешни формули за коалиция и една неуспешна. Успешна формула е, когато се уточнят общи идеи и теми и се направи...

Коментари