Начало По места Курбан за здраве в Габрово от кандидатите за кмет и съветници от...

Курбан за здраве в Габрово от кандидатите за кмет и съветници от ВМРО

Образованите млади хора да остават в града, европроектите да са за габровските фирми, настояват войводите

Източник: Канал 3

На големия празник Петковден кандидатите за кмет и за общински съветници от ВМРО – БНД на Местни избори 2019 раздадоха курбан за здраве на миряните пред параклиса на Света Петка Българска  в Габрово. 

Водосветът и курбанът, организирани от войводите, са със специално послание, тъй като Света Петка Българска е закрилница на Габрово. Събитието стана повод кандидатът за кмет Недялко Стоев, както и двадесет и двамата кандидати за общински съветници, да поговорят с габровци и да ги запознаят с основните приоритети от управленската си програма. Тяхната цел е  да обединят патриотичния и десния вот на габровци.

Кандидатирам се за кмет на Габрово, за да се опитам да променя демографските тенденции и посоки за развитие на града ни, заяви Недялко Стоев, кандидат за кмет на Габрово от ВМРО.

В момента младите и образовани хора напускат града ни, за да търсят по-добра, по-интересна и по-добре платена работа. За сметка на това обаче, в града ни се заселват млади и не толкова млади хора, които са необразовани. Ето тази тенденция ние трябва да обърнем, заяви Стоев.

Сред основните цели на ВМРО – БНД е да се спре процеса на маргинализация и циганизация в общината и да бъде построен паметник на Васил Левски.

На първо място управленската ни програма предвижда подобряване на бизнес средата в града ни. Второ – спиране на циганизацията категорично. Трето, заставаме твърдо зад образованието и развитието на младите хора в града ни. Защото мой девиз е че „Съзнание се постига със знание!“. Поел съм ангажимент да работя, за да можем да възстановим една от емблемите – бившият вариететен театър. Също така да бъде възстановен или изграден паметник на Васил Левски, защото се оказва, че градът ни е един от малкото областни градове където липсва такъв паметник, категоричен бе кандидат-кметът.

Според кандидатите на ВМРО – БНД бизнес средата в общината е неблагоприятна за местните фирми.

Според мен най-важното, което може и трябва да се промени, е габровски фирми да участват в разпределението на европроекти, в парите, които влизат в Габрово. Не е оправдано да идват фирми от Плевен, Пловдив, София… откъде ли не и да вземат работата и поминъка на габровци, отбеляза Тодор Тодоров, бизнесмен и водач на листа на ВМРО за Габрово. И допълни:

Защото в Габрово има чудесни строители, има хора от всички специалности, затова нека да се даде възможност на габровски  фирми да участват в това преразпределение на евросредствата. Не можем  само да пишем едни лозунги, че ще привличаме инвестиции, че ще откриваме работни места,  а в същото време, парите, които се отлагат по европроектите, отиват на друго място.

И самите търгове и процедури са нагласени за някои фирми, които имат изискване да са много големи, много велики, с много пари, а се оказва, че някои от тези фирми са основани два месеца преди да започне процедурата. Аз ще държа всичко, което влиза като проекти в Габрово, да се изпълнява от габровски фирми.

Един от най-младите кандидати в листата е 27-годишният Петър Петров, който развива бизнес в областта на земеделието. Петров е собственик на животновъдна ферма, малка мандра и има къща за гости.

Много ми се иска да влязат повече млади в местния парламент, за да могат да отстояват интересите на младите хора и стопанската инициатива от тях да бъде развивана. Защото виждам мои съученици, които вече не са в града, за жалост, че това е един основен проблем – те не виждат поминък, не виждат своето бъдеще и не виждат своята реализация в града, заяви Петър Петров.

Видео от събитието вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Няма да допусна поругаването на български национален символ от Република Северна Македония без последствия

Поругаването на български национален символ е нещо, което аз няма да допусна Ставаме свидетели на небивал варварски акт на...

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

ВМРО почете 93 години от подвига на Мара Бунева

Сиди: Зелената политика на ЕС е огромно лицемерие

Ще продължим да работим за запазване на работните места в комплекс „Марица изток“, твърди депутатът от ВМРО и кореняк старозагорец

Никола Чакалов: Ще се боря повече мои връстници да участват в реалната политика, т.е. в реалното построяване на собствения им живот

Най-младият общински съветник Никола Чакалов. Става такъв едва на 18 години като ученик в Търговската гимназия в Стара Загора. Сега е студент...

Юлиан Ангелов: Чрез карта „Българин“ ще приобщим към България старите български общности

Българските общности от Сърбия, Албания, Македония, Молдова ще приобщим към България чрез тази карта Идеята е въвеждането на лична...

Според Сабанов президентът е сменил датата на изборите на инат

ВМРО е твърдо против да се гласува дистанционно и по пощата Президентът Радев промени датата на изборите на инат,...

Михов пита МРРБ за скандалната продажба на имота на старата болница в Свищов

Скандалната продажба на имот на старата болница в Свищов стана повод депутатът от Велико Търново доц. д-р Милен Михов да отправи питане...

Коментари