Начало Блог Любомир Милошев: Изказването на Чавушоглу е целенасочена провокация към нас, с която...

Любомир Милошев: Изказването на Чавушоглу е целенасочена провокация към нас, с която турската страна опипва почвата

Любомир Милошев, част от Софийската градска организация на ВМРО, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Скандалите от последните дни

Държавата и тези, които я обитаваме, живеем от скандал до скандал и пак – скандал. И така – като се заредиха, та краят им не се види! Защо се случва всичко това? Политиците у нас не разбраха ли, че ги гледаме под лупа и в това информационно време става все по-трудно да се прикриват дълго и всички далавери на властта, попита водещата Клара Маринова.

Любомир Милошев отговори, че не му се иска да влиза в такъв тон на разговор за далавери и схеми, но все пак смята, че когато човек се занимава с политика, трябва да има поведение, което да е за пример. Хората делегират права на политиците да ги представляват и затова политиците, независимо от коя партия са, трябва да акцентират върху работата си, а програмите на партиите да не бъдат само листа хартия, които се подхвърлят от кампания на кампания, а да има адекватна отчетност и да се говори за политика.

На какви критерии трябва да отговарят политиците, за да могат да изпълняват делегираните им от нас права, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че първото и най-важно нещо е почтеността. Необходима е и подготовка, защото политиката е работа и трябва хората, които се занимават с нея, да я разбират. Милошев припомни, че през последните години сме се нагледали на политици, които сменят своята партийна принадлежност в зависимост от това кой е на власт и къде има възможност за лична изгода, което изобщо не е достойно поведение.

Как Ви изглежда присъствието в избираемата зона на ГЕРБ на един политик от СДС, който преди това плюеше и лидера на ГЕРБ, и самата партия ГЕРБ, попита водещата Клара Маринова.

Любомир Милошев отговори, че този пример е именно в контекста на досегашния разговор. Според него от ГЕРБ може би са счели, че щом Йорданов е посочен от СДС, значи е адекватна кандидатура и затова са го поставили на избираемо място.

Европейската кампания на ВМРО

Любомир Милошев подчерта, че издигането на Ангел Джамбазки от ВМРО изобщо не е случаен акт, защото Джамбазки е изключително активен в сегашния ЕП. Затова с удоволствие слагаме начело на листата ни такъв човек, защото е човек, който работи и оправдава доверието и затова е толкова разпознаваем и одобряван от българските граждани, категоричен бе той.

Започна ли кампанията на Ангел Джамбазки, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че практически кампанията му не е спирала и това не е просто предизборна кампания, а вършене на работа. Със свършената от него работа Ангел Джамбазки ще застане пред избирателите.

Изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу за турска намеса при приемането на Закона за вероизповеданията

Арогантната и унизителна за България позиция на Турция, артикулирана от външния министър Чавушоглу продължава да фокусира вниманието у нас и да тревожи хората. След 5-часовите разговори на Борисов с турския вицепрезидент изведнъж в позицията на Турция се появи ново явление, започнаха да твърдят, че ние лошо сме превели думите на външния министър. Това ли ще бъде своеобразното извинение според Вас, попита водещата Клара Маринова.

Любомир Милошев отговори, че това всъщност не е извинение, а по-скоро оправдание и замитане на проблема под килима. Според него всъщност проблемът е сериозен, защото това не е първата провокация от страна на Турция. ВМРО е имала устойчива позиция през годините за поведението на Анкара и има ли място югоизточната ни съседка в ЕС и в момента се потвърждава, че тази позиция е вярна. Представителят на ВМРО обясни, че у нас се е създало впечатлението, че едва ли не това изказване е било част от предизборната кампания за местните избори, но всъщност то не е направено от кандидат за кмет. Изказването идва от човек от правителството, който няма да си позволи да подхвърли нещо, ако то няма политически гаранции от турския президент. Затова от ВМРО ще настояват за извинение, а е хубаво, че и Министерски съвет е поел в тази посока. Любомир Милошев припомни казуса с дълговете на Главното мюфтийство, както и провокации с турски карти, в които част от българската територия е представена като турска и заяви, че те изобщо не са случайни. Тези провокации са част от целенасочена турска политика да се опипва почвата.

Ердоган опипва почвата, защото знае, че ако не му достигнат да речем 10 000  гласа за някой избор, може лесно чрез свои мекерета като ДОСТ или други политически субекти да си ги привнесе тези 10 000 гласа. Това обаче не може да става за сметка на нашите национални интереси и националната ни сигурност и етническия мир, защото не може да се бърка в етническия мир в България. Това е абсолютно недопустимо, изказванията, че тук трябва да се признае турско малцинство от г-н Местан, при положение, че по Конституция всички български граждани имат гарантирани граждански права, всички сме равни пред закона. Така че ние трябва да си защитаваме нашия интерес без да се страхуваме и разбира се когато срещу нас има подобна сила като Турция, максимално да използваме нашето членство ЕС и да получаваме подкрепа, защото в крайна сметка интересът тук да има мир и стабилни отношения е общоевропейски, а не просто български, завърши Любомир Милошев разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 3 април 2019 година.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Благодарение на ВМРО Благоевград има паметник на революционерката Мара Бунева

На 28 юли 2021 г. в Благоевград благодарение на ВМРО бе монтиран паметник на българската героиня Мара Бунева. След...

Коментари