Начало Блог Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония,...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим

Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите, че не можем да подкрепяме Македония, която краде българската история и българските революционери. Това заяви в „Седмицата“ по Дарик радио организационният секретар на партията Юлиан Ангелов.

България 30 години подкрепя Македония във всяко едно нещо. Винаги България е била зад Македония. Искаме един път завинаги да спрат с езика на омразата. Тези неща не могат да продължават в държава, която претендира да е в Европейския съюз, категоричен беше Ангелов. По думите му македонците са в правото си да се определят какви искат да бъдат, но след 1945 г. 

За периода преди това няма да позволим българските герои и българската история да бъдат откраднати.

ВМРО ще настоява винаги за вето за Македония в ЕС, защото те са като фалшива новина, зарече се депутатът от ВМРО.

Той подчерта, че не само историческият спор не е бил решен за тези две години след подписването на договора с Македония, но не се е случило и нищо важно в другите сфери. Нито от учебниците в Скопие са изчистени уроците, които обиждат българите, нито са премахнати надписите от паметните плочи, на които пише, че българите сме „фашистки окупатори“.

Не са премахнати и административните пречки пред българския бизнес, няма я и свързващата инфраструктура между двете страни. По въпроса за спора около българския произход на Гоце Делчев организационният секретар на ВМРО изтъкна, че няма как ние да се съгласим на една фалшификация с българската история.

Председателят на Националния предизборен щаб на ВМРО разкри, че заради епидемията партията ще съсредоточи кампанията си в социалните мрежи и медиите.

Призовавам всички българи да излязат масово и да гласуват.

Да не оставят нещата да бъдат решени от купения вот, апелира Ангелов. 
За нас не е от значение дали един човек е бил ляв или десен, а дали е експерт и патриот. А и да отстоява националните интереси. Така Юлиан Ангелов обясни подбора на ВМРО на кандидатите в гражданската листа на партията.

Това са хора, които са работили за националните интереси на страната, обобщи Ангелов. За нас е важно да си свършим работата – хората по региони да припознаят нашите кандидати, каза организационният секретар на ВМРО. 
По повод управлението на пандемията той заключи, че това е много трудно навсякъде по света, защото не се е случвало от 100 години. Всички се учат как се управлява пандемия. Моето виждане е, че ресторантите и заведенията, изобщо туристическият бранш. Трябва да работят при спазване на мерките, защото това в голямата си част е семеен бизнес, коментира още Юлиан Ангелов.

Ресторантите не работят официално, но хората, които се заразяват, нарастват. Явно проблемът е на друго място, намекна той за липса на достатъчен контрол върху спазването на мерките.

В коментар на последния скандал в парламента заради незакупуването на руската ваксина, депутатът от ВМРО беше категоричен, че темата не трябва да се експлоатира политически.

Според него важният въпрос е дали ваксините могат да защитят хората и дали са безопасни, а не откъде идват. Аз съм за всяка една ваксина, без значение руска, китайска, която защитава. Така коментира Юлиан Ангелов, който не приема заиграването с темата. Да играем геополитически игри с ваксини е неморално и отвратително, категоричен е председателят на Националния предизборен щаб на ВМРО.

Целия разговор с Ангелов гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари