Начало Блог Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония,...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим

Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите, че не можем да подкрепяме Македония, която краде българската история и българските революционери. Това заяви в „Седмицата“ по Дарик радио организационният секретар на партията Юлиан Ангелов.

България 30 години подкрепя Македония във всяко едно нещо. Винаги България е била зад Македония. Искаме един път завинаги да спрат с езика на омразата. Тези неща не могат да продължават в държава, която претендира да е в Европейския съюз, категоричен беше Ангелов. По думите му македонците са в правото си да се определят какви искат да бъдат, но след 1945 г. 

За периода преди това няма да позволим българските герои и българската история да бъдат откраднати.

ВМРО ще настоява винаги за вето за Македония в ЕС, защото те са като фалшива новина, зарече се депутатът от ВМРО.

Той подчерта, че не само историческият спор не е бил решен за тези две години след подписването на договора с Македония, но не се е случило и нищо важно в другите сфери. Нито от учебниците в Скопие са изчистени уроците, които обиждат българите, нито са премахнати надписите от паметните плочи, на които пише, че българите сме „фашистки окупатори“.

Не са премахнати и административните пречки пред българския бизнес, няма я и свързващата инфраструктура между двете страни. По въпроса за спора около българския произход на Гоце Делчев организационният секретар на ВМРО изтъкна, че няма как ние да се съгласим на една фалшификация с българската история.

Председателят на Националния предизборен щаб на ВМРО разкри, че заради епидемията партията ще съсредоточи кампанията си в социалните мрежи и медиите.

Призовавам всички българи да излязат масово и да гласуват.

Да не оставят нещата да бъдат решени от купения вот, апелира Ангелов. 
За нас не е от значение дали един човек е бил ляв или десен, а дали е експерт и патриот. А и да отстоява националните интереси. Така Юлиан Ангелов обясни подбора на ВМРО на кандидатите в гражданската листа на партията.

Това са хора, които са работили за националните интереси на страната, обобщи Ангелов. За нас е важно да си свършим работата – хората по региони да припознаят нашите кандидати, каза организационният секретар на ВМРО. 
По повод управлението на пандемията той заключи, че това е много трудно навсякъде по света, защото не се е случвало от 100 години. Всички се учат как се управлява пандемия. Моето виждане е, че ресторантите и заведенията, изобщо туристическият бранш. Трябва да работят при спазване на мерките, защото това в голямата си част е семеен бизнес, коментира още Юлиан Ангелов.

Ресторантите не работят официално, но хората, които се заразяват, нарастват. Явно проблемът е на друго място, намекна той за липса на достатъчен контрол върху спазването на мерките.

В коментар на последния скандал в парламента заради незакупуването на руската ваксина, депутатът от ВМРО беше категоричен, че темата не трябва да се експлоатира политически.

Според него важният въпрос е дали ваксините могат да защитят хората и дали са безопасни, а не откъде идват. Аз съм за всяка една ваксина, без значение руска, китайска, която защитава. Така коментира Юлиан Ангелов, който не приема заиграването с темата. Да играем геополитически игри с ваксини е неморално и отвратително, категоричен е председателят на Националния предизборен щаб на ВМРО.

Целия разговор с Ангелов гледайте тук >>>

Последни Новини

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

ВМРО – Русе почете паметта на Борис Сарафов и Иван Гарванов

С полагане цветя пред паметната плоча, посветена на създаването през 1897 г. в Русе на Тайно офицерско братство за освобождение на Македония...

СОС трябва да определи сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

След дълги години отлагане и прехвърляне на отговорността между институциите общинските съветници на ВМРО в Столична община предприеха реални действия по възстановяване...

Доц. д-р Милен Михов: Държава, генерираща вражда, е недопустимо да иска членство в ЕС

Легитимирането на политика, генерираща вражда към една нация и държава в Европейския съюз, е недопустимо в процеса на интеграция на държава кандидат...

103 г. след подписването на Ньойския договор ВМРО напомня за черната дата

Структурите на ВМРО в цяла България отбелязаха 103-тата годишнина от подписването на позорния Ньойски договор с различни възпоменателни мероприятия.

Български марш ще огласи София в неделя вечерта

Български марш „Долу Ньой“ ще се проведе в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, организирано от младежката организация на ВМРО, тръгва...

По инициатива на Ангел Джамбазки всички български евродепутати искат дебат и резолюция на ЕП за Македония

Българските представители в Европейския парламент се обединяват около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права. Това...

Коментари