Начало Европейски парламент Манифестът на Макрон за бъдещето на Европа или как да загасиш пожар...

Манифестът на Макрон за бъдещето на Европа или как да загасиш пожар с бензин

автор: Ангел Джамбазки за „Гласове

През последната година станахме свидетели на една осезаема промяна в иначе тромавата реалност на европейската политика. Брекзит беше катализатор за започването на дебата относно бъдещето на Европейския съюз. Всички политически партии, лидери, а дори и страни членки на ЕС започнаха да представят своите виждания.

Съвсем скоро всички тези виждания ще бъдат поставени на изпит пред европейските избиратели. Само че когато това се случи, нямайте съмнение, че политическите партии, проповядващи разумни политики, като суверенитет, защита на традиционните ценности и защита на външните граници, ще бъдат заклеймени като популисти, крайнодесни и какви ли още не. 

В същото време, обаче, никой не заклеймява най-големия популист и радикал в европейската политика, а именно френският президент Еманюел Макрон. Вчера той представи мащабен план за бъдещето на ЕС, който европейските федералисти и розовите либерал-фашисти веднага приеха безропотно. В него прозира политическа и икономическа неграмотност, безпардонен протекционизъм и нагъл популизъм. 

Първото нагло предложение е създаването на своего рода европейско министерство на истината, което ще следи дали случайно не извършвате престъпление в интернет пространството. Разбира се, всичко е замаскирано като защита на демокрациите. Като по учебник. Като по Оруел.

Следващото предложение на Макрон е създаването на обща европейска служба за бежанците. За пореден път доказва неписаното правило в Брюксел, че винаги трябва да бъдеш нащрек. Идеята за солидарното преразпределяне на нелегални мигранти в ЕС е отхвърляна неведнъж от страните членки. И все пак по друг начин с други думи кликата на европейските либерал-фашисти, приели Макрон за свое знаме, се опитва да я наложи. Няма да стане.

Една от по-скандалните идеи на Макрон, обаче, е създаването на механизъм на минимална работна заплата в ЕС. Това не се опира на никаква икономическа логика, а единствено и само на популизма за вътрешна употреба. Аз съм съгласен, че стандартът на страните от източната част на ЕС трябва да бъде вдигнат. Ако френският президент толкова желае единна европейска минимална заплата, то нека проведе нужните разговори с г-жа Меркел. Може да ѝ предложи създаването на общ фонд, който да отива за изравняването на заплатите между Изтока и Запада. Няма как да се случи, обаче, тъй като самият той е под напрежение от „жълтите жилетки“. И се опитва да ги задоволи чрез популистки мерки, които представя като защита на прогресизма в Европа. Популизъм par excellence. След това манифестът на Макрон продължава с още приказки за неговата оригинална идея – Европа на две скорости – развита и мощна икономика на Запад и изкуствено беден извор на качествен труд на Изток. Няма да стане. 

Ако има нещо, за което съм съгласен с френския президент, то това е, че европейската цивилизация ни обединява и защитава. Същата тази цивилизация, обаче, няма как да бъде съхранена чрез вноса на бежанци и нелегални мигранти от други континенти. Европейската цивилизация няма как да бъде съхранена чрез въвеждането на лишени от смисъл понятия като трети пол и еднополов брак. Европейската цивилизация няма как да бъде защитена с поругаването на достойнството на източноевропейците. 

Напротив. Европейската цивилизация може и се защитава именно от родолюбците, патриотите, националистите. От тези страшни хора, които просто искат да защитят начина, по който живеят от векове. Тези, които знаят, че трябва да уважават миналото и да градят бъдеще, в което ще запазят традициите си. С макроновци това няма да се случи.

Затова бъдещето на Европа и на Съюза не е в идеите на Макрон и нашите розови папагали от лявата т.нар. „градска десница“. Бъдещето на Европа и на ЕС е в изграждането на Европа на суверенните отечества. На Европа на нациите.

Трябва да се върнем назад, към корените на оригиналната европейска политическа идея, за да преодолеем ляво-либералната лудост и да продължим напред. 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова - народен представител от ВМРО, беше гост на най-старото атлетическо състезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите...

ВМРО с нова структура в Струпец

Разраства се Организацията във Врачанско На 23 октомври в село Струпец, община Роман, беше учредена поредната нова структура на...

Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

Коментари