Начало Блог Мария Цветкова: В Италия, Испания, Франция вече от две седмици на професионалните...

Мария Цветкова: В Италия, Испания, Франция вече от две седмици на професионалните спортисти е разрешено да тренират

Отпадна задължителното носене на маски на открити места, след това бяха отворени парковете и планините за разходки, а със заповед на министъра за здравеопазването Кирил Ананиев, беше позволено на спортистите да тренират на открито. Такова предложение беше направено в събота от групата на ВМРО. За повече подробности от ТВ Европа разговарят с народния представител от групата Мария Цветкова:

Радваме се, че коалиционните партньори приеха идеята да се разреши на спортистите да тренират на открито. Също така и предложението на вицепремиера Каракачанов за отваряне на планините и парковете, както и на колегата д-р Поповски за падане на забраната за извършване на ин витро процедури.

Ние от ВМРО смятаме, че българските спортисти са пример за дисциплинираност и ще спазват мерките за безопасност. Ще гарантират собственото си и на останалите хора здраве, заяви Цветкова.

Спортистите, които се занимават професионално и активно със спорт, тези, които се подготвят за международни състезания и национални първенства, да имат възможност и достъп да тренират на стадионите и спортните съоръжения, обясни тя по-конкретно за заложеното в предложението на ВМРО. Като допълни, че към момента вече са отворени парковете и планините и там всеки, който има желание индивидуално да спортува – може да го направи.

Тренировъчният процес при професионалните спортисти е доста по-различен и специфичен – за което не е достатъчно само ползването на паркове и планината, каза още Мария Цветкова. Даде пример, че на лекоатлетите им е необходим писта, за да тренират, а на скачачите на висок скок им трябва скочище за висок скок, за дълъг скок – трябва трап и т.н.

Разхлабването на мерките трябва да започва първо от индивидуалните спортове на открито, а след това – индивидуалните спортове на закрито, каза още тя.

От думите ѝ стана ясно, че след като от ВМРО са предложили разрешаване на индивидуалните тренировки на открито, са получили поздравления от много спортисти.

В страни като Италия, Испания, Франция вече от две седмици на професионалните спортисти е разрешено да тренират. Ако у нас продължава да е валидна забраната за родните спортисти – и в зала, да тренират, то това означава, че спортистите на други държави ще вземат олимпийските квоти, докато нашите още ще се възстановяват, каза Цветкова.

Вижте целия разговор с нея във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари