Начало По места Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова награди победители в крос „Диана“ в Ямбол

Мария Цветкова – народен представител от ВМРО, беше гост на най-старото атлетическо състезание в България. Тя награди с лични финансови средства първите трима при девойките под 18 години и при мъжете.

За 54-и път в Ямбол се проведе традиционният републикански лекоатлетически крос „Диана“. Той събра едни от най-добрите бегачи в страната. В спортната проява в градския парк участваха над 100 състезатели от различни възрасти, сред които и ученици от ямболски училища.

На дистанцията 4000 м при мъжете с много силен резултат спечели националният шампион на полумаратон и маратон Исмаил Сенанджи (Евър – Варна). Той е следван от Сава Тодоров (Дунав – Русе) и Цветан Бахчеванов (Атлет 2004 – Поморие).

Шампионка при девойките под 18 години с убедителна преднина стана представителката на домакините от клуб „Тунджа“  – Ямбол Станимира Христова. На второ и трето място завършиха Зорница Добрева (Евър – Варна) и Деница Желязкова (Стогос 2006 – Нова Загора).

Депутатът от Ямбол Мария Цветкова е бивша атлетка и се е състезавала за Клуб по лека атлетика „Тунджа“ – организатор на проявата. Тя поздрави победителите и им пожела нови спортни успехи, воля и желание за победа.

Приветствам организаторите на традиционния крос „Диана“, благодарение на чиято всеотдайност най-старото атлетическо състезание в България не е прекъсвано в продължение на 54 години. Така се продължават традициите, а Ямбол се превръща всяка година в домакин на една от най-авторитетните спортни прояви, заяви Мария Цветкова.

Източник: „ЯмболНюз

Припомняме, че преди дни Мария Цветкова участва в тържеството по повод 120-годишнината от създаването на организирано физкултурно движение в Ямбол. Тогава  бе открита музейната сбирка „Спортната слава на Ямбол в Културно-информационния център „Безистен“. Бяха  наградени изявени спортисти, треньори и деятели, прославили града си с постигнатите високи успехи. Цветкова отправи поздравителен адрес по време н събитието.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ...

Коментари