Начало Парламентарни избори - 2021 Мария Цветкова: Приемаме като своя задача да върнем младите хора в България

Мария Цветкова: Приемаме като своя задача да върнем младите хора в България

Кандидатпрезидентската двойка доц. д-р Милен Михов и Мария Цветкова участваха в съвместна пресконференция заедно с водача на листата в гр. Стара Загора Александър Сиди в БТА.

Градът на липите бе поредната спирка на Михов и Мария. Като част от обиколката те посетиха храма „Св. Димитър“ и за здраве се помолиха и запалиха свещ. След това поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски и се срещнаха с граждани на шатра в центъра.

ВМРО участва в това съревнование, за да покаже, че наистина има партия, за която България е кауза. Мотото „Браним България“ най-много приляга на ВМРО, заяви Цветкова и допълни:

ВМРО се противопоставя на вредната либерална идеология, която се опитва да ни наложи, че семейството е нещо различно от майка, която е жена, от баща, който е мъж и от техните деца. За разлика от кандидат-президентските двойки като Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе, които лобират за признаването на еднополовите бракове, а ние се противопоставяме на това. Ние сме против еднополови двойки да отглеждат и възпитават деца.

Нашата позиция по този въпрос е категорична и ясна. Ние сме за съхраняването на традиционните семейни християнски ценности и сме против натрапването на подобен тип провеждане на гей паради и агресивно налагане на хомосексуална пропаганда в детските градини и училищата. Ние се противопоставихме и спряхме Истанбулската конвенция и Конституционният съд потвърди правотата на нашата позиция. Ние ще продължим ад отстояваме това, защото отново има подобни намерения за подписването на тази Истанбулската конвенция и натиск от европейската комисия, както има натиск от ЕК и към всички държави в ЕС да бъдат признати еднополовите бракове, каза кандидатът за вицепрезидент на ВМРО.

Какво правят останалите кандидати. Ето погледнете Илияна Йотова, настоящият вицепрезидент, която е кандидат за следващ мандат. Тя беше най-яростният защитник на Истанбулската конвенция. Г-н Анастас Герджиков не пожела да изрази позиция по този въпрос. Той каза – моята позиция е балансирана. Защо? Защото не иска да загуби половината от гласовете. ВМРО е партия, която винаги отстоява своята твърда позиция по тези въпроси. Ние сме безкомпромисни и няма да се пречупим по тези теми само защото да се харесаме на електората, категорична бе тя.

Друга важна тема, която ВМРО отстоява и за нас е изключителен приоритет, това са правата на българите зад граница. В своята вече 128-годишна история ВМРО е доказала, че може да брани правата на българите от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Днес ние трябва да продължим тази мисия и не само да защитаваме правата на българите от историческите общности, но и да се погрижим за правата на българите в емиграция, които поради една или друга причина са принудени да живеят и работят зад границите на днешна България. Така че ние приемаме като своя задача да върнем младите хора в България, заяви Мария Цветкова.

Според Цветкова това може да стане по следния начин. Част от нашата програма и за парламентарните избори, не само и като кандидати за президент и вицепрезидент, е създаването на национална стратегия за справяне с националната демографска катастрофа, която е голям проблем и това го доказа преброяването. Ние през своите дейности през 43-ото и  44-ото Народно събрание със своите депутати, представители на ВМРО в парламента, сме доказали, че наистина ние можем да отстояваме тези теми. Помните, че по предложение именно на ВМРО беше въведено, че социални помощи за деца могат да се получават само, ако децата ходят на училище. Това е в основата – образованието. Не бяхме тези, които предложихме и се прие нашето предложение децата да тръгват на детска градина на 4 г. и това го направихме именно с цел децата в гетата да бъдат откъснати от тази среда. Да бъдат откъснати от това да ги принуждават да крадат, да са неуки, необразовани, да бъдат обхванати от образованието от ранна детска възраст, да се учат на българска история, фолклор и на български език. Ние сме за образованата раждаемост и стимулиране на отговорното родителство. Не случайно. В някои градове в страната наши общински съветници успяха да се преборят да бъдат приети финансови стимули за родителите според нивото на образованието. Това е наш приоритет, каза Мария Цветкова.

Относно наболялата тема за „Зелената сделка“ Мария Цветкова заяви:

Това е нещо изключително важно. Ние сме против „Зелената сделка“ в този ѝ вид, защото тя унищожава българската енергетика, нашата енергийна независимост и сигурност, унищожава поминъка на хиляди семейства в Маришкия басейн и виждаме, че тази политика, която се налага от ЕК е изключително вредна. Както се опитаха да ни наложат от САЩ и Западна Европа под огромен натиск да приемем на всяка цена Македония да стартират преговорите за влизането ѝ в ЕС без никакви условия.

Ние сме категорични и доказахме и в предишния мандат на управление, че можем да браним българската кауза в Македония. Ние няма как да мръднем нито стъпка назад по тази тема. Няма как за сметка на българския национален интерес, за сметка на говорна омраза, на всичко това, което има в образователната им система, ако те не я реформират и продължават в учебниците да ни наричат татари, окупатори  и фашисти и всякакви други небивалици, с кражбата на българската история, с подмяната на самосъзнанието на наши духовни идеологически водачи като Гоце Делчев, Даме Груев, Тодор Александров и всички български герои, които сами са казвали, че са българи, с нарушаването на правата на българите в Македония, с опитите за налагане на македонско малцинство с всичко това ние няма как да направим компромис, категорично заяви Мария Цветкова.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО е твърдо против партийна чистка в здравеопазването на принципа „стани, за да седне моят човек“

Министърът да посочи мотиви за отстраняването на директори на болници През последните дни ставаме свидетели на безпрецедентни уволнения на...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен....

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Коментари