Начало Блог Мария Цветкова: Признаването на „македонски език“ от страна на фон дер Лайен...

Мария Цветкова: Признаването на „македонски език“ от страна на фон дер Лайен е поредната антибългарска демонстрация на ЕК

Изключително нагло е поведението на Скопие. За пореден път РСМ показва, че води антибългарска политика. Нарушават Договора за добросъседство. За пореден път се опитват да поставят България в позиция все едно тя е кандидат за член на ЕС.

Това заяви Мария Цветкова – член на ръководството на ВМРО, в „Хитове в мрежата“ по ТВ България 24.

За всичко това има виновници – това са онези партии, които в края на миналото Народно събрание, извършиха национално предателство. Те предадоха македонските българи, паметта на всички онези хиляди българи, загинали за националното обединение. Това са партиите ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС – те гласуваха т.нар. „френско предложение“, с което вдигнаха ветото и дадоха зелена светлина Македония да започне преговори за членство в ЕС, обясни Цветкова. Именно това предателство доведе до случая в Благоевград с откриването на македонски клуб, допълни тя.

Това, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен признава „македонски език“ е груба обида към България и показва, че за пореден път пренебрегва, унижава България и спекулира с историческата истина, смята Цветкова и изрази огорчение, че българското МВнР не е реагирало.

Признаването на „македонски език“ от страна на фон дер Лайен е поредната антибългарска демонстрация на Европейската комисия, категорична е тя. По думите ѝ такова поведение e безобразно.

Мария Цветкова натърти отново:

ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС са виновниците Урсула фон дер Лайен да отиде на крака в Скопие и да признае „македонски език“.

Според нея тепърва ще има още много провокации към България от страна на РСМ.

Цялото интервю гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари