Начало Блог Мария Цветкова: Протурската партия ДПС трябва да бъде изхвърлена от българската политика

Мария Цветкова: Протурската партия ДПС трябва да бъде изхвърлена от българската политика

Антибългарската етническа партия ДПС защитава интересите на Турция, нарушава нашата Конституция и е опасна за суверенитета, териториалната цялост и националната сигурност на България.

Това заяви в коментар за агенция „ФокусМария Цветкова от ВМРО, която беше депутат от Ямбол в 44-ото Народно събрание. На предишните избори тя беше водач на листата на ВМРО в 31 Ямболски избирателен район, а сега ще участва като кандидат за народен представител в софийските листи на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“.

Тя определи като възмутително, нагло и вредно изказването на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ по време на позорното му посещение в Турция преди дни. По време на среща с председателя на турския парламент в Анкара Карадайъ заяви: „Турция е нашата родина. Останахме в България след Османската империя. Тази земя /б.а. България/ е нашата земя. Ние не сме имигранти там. Нашата борба е да защитим турската си идентичност. Да защитим нашия език, религия и обичаи. Истински“.

За пореден път ръководство на ДПС коленичи пред диктатора Ердоган в Истанбул и се кълне във вярност на турския султан. Думите на Карадайъ са проява на открит сепаратизъм и национално предателство, допълни Мария Цветкова.

Тя припомни, че от години ВМРО повтаря, че ДПС е антибългарска, противоконституционна партия, която служи на Турция и е маша в ръцете на турския президент Реджеп Ердоган и неосманската му политика. Според нея срещата на представителите на ДПС с него дни преди старта на кампанията за предсрочните парламентарни избори у нас е изключително обезпокоително и е ясен знак за уговаряне на гласове в полза на ДПС и намеса на Турция във вътрешните работи на България.

Това е пряка заплаха за националната ни сигурност, каза Цветкова и посочи, че след последните промени в Изборния кодекс стотици хиляди турски граждани, които не знаят и дума на български език, ще могат да гласуват на изборите за български парламент на 11 юли. Според нея за това вина носят Слави Трифонов, Христо Иванов, Мая Манолова и народните представители от техните партии и коалиции, които в услуга на ДПС гласуваха да отпадне ограничението от 35 избирателни секции в държави извън ЕС, което патриотите бяха извоювали именно, за да ограничат манипулирания вот от Турция.

Патриотите протестираха пред централата на ДПС по повод скандалното посещение и изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Турция. От името на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, чрез организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов и заместник-председателя на Организацията и съпредседател на Коалиционния съвет Искрен Веселинов, беше внесен сигнал до Главния прокурор на Р България Иван Гешев. В сигнала патриотите настояват прокуратурата да забрани и заличи антибългарската партия ДПС.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ...

Коментари