Начало Циганският въпрос Махалата като биологично оръжие

Махалата като биологично оръжие

Коментар на Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, по повод ширещата се зараза с хепатит тип А в циганската махала в гр. Раковски, която се разпростира и в детски учебни заведения:

Циганската махала в Раковски се превърна в инкубатор на епидемия от хепатит А, който, както е известно, е болест на мръсните ръце и е мерило за културата, образованието и манталитета на общността, в която се развива. Съвършено показателно.

Но ако ставаше дума само и единствено за циганската махала, можеше да оставим разговора на БХК да направят хепънинг по темата „Расист ли е хепатитът“. В края на краищата не можем да откажем никому свободния избор да се разболее и умре в мръсотия и мизерия.

Прочее, публична тайна е, че циганите масово отказват ваксинация, защото твърдят, че ваксините ги правят стерилни. Но в случая говорим за оръжие за масово поразяване, взривено сред деца и ученици. Хепатит А е тежко инфекциозно заболяване, което се разпространява много лесно с прост контакт.

Поведението на местните власти, на директорите и на здравните служби в Раковски е абсурдно и неприемливо. Тези училища и детски градини трябва да бъдат незабавно затворени, а циганската махала – поставена под карантина. Всички близки и контактни лица трябва да бъдат задължително  изследвали и ваксинирани, а тези, които откажат – незабавно да бъдат поставени в изолация.

Няма причина биологични бомби да се шляят свободно по улиците и да сеят опасно инфекциозно заболяване, което може да нанесе тежки поражения и да доведе до човешка смърт.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Системно български медии „превеждат“ интервюта с хора от РС Македония. Това не е редно!

„Македонският“ е констатирана от научните среди регионална норма на българския език и подобни практики на български медии подриват официалната държавна позиция.

ВМРО иска промени в полза на родителите и семейството в Закона за закрила на детето

Майката и бащата да имат задължително участие в процеса, касаещ производство по закрила на детето. Това е...

Мария Цветкова: Законът за филмовата индустрия е дълго чакан

Законът за филмовата индустрия обедини всички представители на политическите партии в Комисията по култура Законът за филмовата индустрия...

БСП води политика на слугинаж пред „големия брат“, заявава доц. Михов

БСП отново води политика на слугинаж пред „големия брат“! Днес БСП с процедурни хватки отново провали възможността Народното събрание...

Контрера: Решението за улица „Съборна“ не е работещо

Трябва баланс и компромис, за да решим проблема с улица „Съборна“ Съдбата на улица „Съборна“ в София беше нищена...

Красимир Богданов: От ВМРО сме последователни в политиката по повишаване на доходите

Ние от ВМРО сме последователни в политиката по повишаване на доходите. Това е част от предизборната ни програма, както и част от...

Искрен Веселинов: Опозицията бламира и бави работата на Народното събрание

Депутатът с коментар за мерките на правителството срещу пандемията Опозицията бламира и бави работата на Народното събрание. Това, което...

Коментари