Начало Европейски парламент Международна конференция се проведе в София под патронажа на евродепутата Ангел Джамбазки

Международна конференция се проведе в София под патронажа на евродепутата Ангел Джамбазки

Европа трябва да се завърне към консервативните ценностите и традиционализма

Заместник-председателят на ВМРО и български представител в Европейския парламент от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) Ангел Джамбазки беше домакин на годишна конференция на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АКРЕ), която се проведе на 9 март във Военния клуб в гр. София.

На събитието говорители бяха министърът на околната среда и водите Нено Димов, изпълнителният директор на Института за дясна политика Георги Харизанов, Боян Стефанов от Младежки консервативен клуб, Кристиян Шкварек – представител на Консерваторъ.БГ и Бенджамин Погорел – представител на АКРЕ.

Конференцията, организирана от Ангел Джамбазки, бе уважена от редица личности и организации. Някои от тях бяха Румен Йончев – ЗНС, проф. Христо Смоленов, столичният общински съветник Карлос Контрера, кметове от цялата страна, Пламен Димитров – БНС, представители на Македонския научен институт, ген. Петър Илиев – Националното сдружение на клубовете запасното войнство „За честта на пагона“, Антон Койчев – СДС.

Ангел Джамбазки отправи приветствие към всички присъстващи и каза, че това е първата част на тази годишна конференция, в която се събират всички представители на патриотичните сили и граждани, които изповядват патриотизма. Днес ние обсъждаме бъдещето на Европа. Втората част от конференцията ще бъде след две седмици, когато е конгресът на ВМРО. За срещата на 23-ти март са потвърдили много наши съмишленици от цяла Европа – „Право и справедливост“ от Полша, „Партия на свободата“ – Италия, националистите от Италия, „Алтернатива за Германия“, „Вокс“ – новата дясна политическа организация от Испания, както и датски и фински представители, изповядващи нашите идеи.

Нено Димов се обърна участниците в конференцията и каза, че неговата реч е с цел да обясни на всички защо предстоящите през месец май избори за Европейски парламент са толкова важни. Защото се намираме във време, в което перспективата не е една и трябва да решим за коя си струва да се борим и да браним. Трябва да се възстанови семейството на Европа, посочи министърът на околната среда.

Изпълнителният директор на „Институт за дясна политика“ Георги Харизанов сподели, че идеите, които френският президент Еманюел Макрон предлага биха били пагубни за българската икономика. И на идеи като Агенция за демокрация, която би се напълнила с бюрократи, които ще ни казват кое е демократично и кое не, държавите от Централна и Източна Европа се противопоставят.

Ангел Джамбазки сподели, че за него няма никакво съмнение, че връщането на Европа към ценностите и традиционализма на консерватизма е правилното. Ценностите и патриотизмът са основата на фундамента ни за битката на нашата европейска реконкиста.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Джамбазки каза следното:

Грешно е, че оставихме върху понятието патриотизъм да надвиснат лични нападки, недопустимо изкривяване и превръщането ѝ в дума – символ на посмешище. Това не е родолюбието и това не е патриотизмът. Говорейки за Европа трябва да се върнем към истинските корени на родолюбието, това трябва да бъде модерното родолюбие, а не грозният му антипод. Спорът кой е повече националист е излишен – той отблъсква и дава храна на тези, които изповядват либералните ценности.

След изграждането на просветеното родолюбие ние трябва да се борим за Европа на отечествата. Да не допускаме пропаганда, насочена към какъв  пол да си изберем в училищата. Това е сфера, която не подлежи на регулация. Друга такава е сигурността. Не може „министерство на истината“ да наказва и да казва кое е демократично или не. Европа на нациите значи връщане към корените на ЕС. Такива, които не градят ядро и периферия. Ядро, което да изсмуква периферията.

България след Председателството на Съвета на ЕС започна да отстоява своите интереси и да задава дневния ред. Ние не сме потребители само на европейската тема, а отстояваме позициите си. Защото ние сме най-стабилната държава на Балканите. Трябва да бъдем водещата държава и да водим активната политика на Балканите.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари