Начало По места Местна коалиция ВМРО – СДС представи визията си за развитие на Самоков

Местна коалиция ВМРО – СДС представи визията си за развитие на Самоков

Местна коалиция ВМРО – СДС представи своята визия за развитие на Самоков, кандидатите си за общински съветници и кметове на кметства в салона на читалище–паметник „Отец Паисий-1859“, съобщава местният информационен сайт „Самоков 365“.

Формацията е събрала две политически партии с общи послания, патриоти и поддръжници на синята идея, „Обединени за Самоков“, под номер 71 в интегралната бюлетина.

Водач на листата е Кирил Стойков – председател на ВМРО – Самоков, на втора позиция е лидерът на СДС – Самоков Светлана Атанасова. След тях се нареждат специалисти в различни области, познати в града със своите професионални качества. Листата на коалицията е съставена от 22 кандидати за общински съветници.

Местна коалиция ВМРО – СДС издига и кандидати за кметски позиции в пет села – Росен Бързанов – Говедарци, Борислав Стаменов – Продановци, Благовест Бичаков – Бели Искър, Лазар Арангелов – Радуил и Билян Христов – Мала Църква.

Пред препълнената от симпатизанти зала прозвучаха химните на партиите. Пръв думата взе водачът на листата Кирил Стойков, който подчерта, че вече 20 години е верен на идеологията на партията, която за него се е превърнала в лична кауза.

Свидетели сме на един залез и упадък през последните 30 години, а в лицето на ВМРО – едно възраждане на патриотизма. Основната амбиция, която имаме патриотите на тези местни избори, е да за пореден път да покажем че предлагаме по-добра алтернатива от досегашния политически модел. Да защитаваме интересите на Самоков и самоковци, подчерта Стойков.

След това той очерта наболелите проблеми на града – поголовната сеч, незаконните сметища, незаконните постройки в Седми квартал. Стойков наблегна на необходимостта от създаване на общинска полиция, развитие на местната икономика, обособяване на промишлена зона, привличане на нови инвестиции, както й възраждане на един от емблематичните спортове за града – ските.

От своя страна лидерът на СДС – Самоков и заместник-председател на ОбС Светлана Атанасова сподели, че през мандатите си като общински съветник е постъпвала отговорно и последователно в работата си, ръководейки се главно от интересите на гражданите и слагайки делата пред думите.

През мандатите на общински съветник бях активна, отговорна и последователна. Като заместник-председател на ОбС и като член на постоянните комисии работех в защита интересите на моите съграждания, отправях официални питания към местната администрация, които са от важност и значение за Вас. Имаме удоволствието да ви представим най-добрата листа в Община Самоков, подчерта Атанасова.

Гости на представянето на листата на коалиция ВМРО – СДС бяха председателят на СДС Румен Христов и организационният секретар на ВМРО и народен представител в 44 НС Юлиан Ангелов.

Елитът на Самоков е в тази листа. За мен хората, които бяха представени са с изключителна биография, хора с професионални умения и качества, които заслужават вашата подкрепа”, подчерта Христов.

Достойни хора, които могат да защитават общите интереси на жителите на Самоков, бяха думите на Ангелов. Той заяви категоричната си позиция, че местна коалиция ВМРО – СДС ще бъде една от водещите политически сили.

Представена бе мултимедийна презентация за запознаване с част от дейността на местната коалиция ВМРО – СДС и един нов поглед върху кандидатите за общински съветници. Предизборната среща завърши с концерт на народния певец Илия Луков.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Налагането на македонизма на Балканите бе чудовищно престъпление

Ето я истинската причина за яростната антибългарска кампания, която се вихри в Москва, Скопие, Брюксел и София срещу българските национални интереси в...

Карлос Контрера: БСП готви „революция“ в транспорта, но тя се случи единствено в нейните редици

Ако някой червен гуру социалист си мисли, че със сценарии и малко джангър пред Столична община ще постави целия град в шах...

Борис Вангелов: Доброволната наборна служба ще струва на бюджета между 8-9 млн. лв.

Предстои решението да мине през Комисията по отбрана и след това на второ четене в парламента Доброволната наборна служба...

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов: Като представляваш хиляди хора, нямаш право да се криеш вкъщи, под леглото, да мишкуваш

Антов за решението на ДО на СО: Тази прекалена „загриженост“ за гражданите е един добър начин да бъдем манипулирани отново и отново

ВМРО предлага за създаване на кметство да са нужни 100 човека, живеещи в населеното място

Това е гаранция за реалната представителност на хората в малките населени места, стъпка към справяне с регионалния дисбаланс и демографската криза.

Веселинов: Категорично заставам зад правото на арменците да отстояват своите духовни граници

Напъните на Ердоганова Турция да претопява християнски народи чрез агресивната си неоосманистка концепция са недопустими! Това написа във „Фейсбук“...

Никола Чакалов: Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба

Съжалявам, че няма задължителна наборна военна служба, защото тя изгражда мъжа, а както знаем в днешно време трябва да има млади българи, които да...

Коментари