Начало Блог Милен Михов: ВМРО възражда надеждата за единна, силна и просперираща България

Милен Михов: ВМРО възражда надеждата за единна, силна и просперираща България

Милен Михов, народен представител от ПГ на „Обединените патриоти” и заместник-председател на ВМРО, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Противоречията между партиите в „Обединените патриоти”. Стабилна ли е властта?

Решиха ли се проблемите във Вашата коалиция и в национален мащаб, защото станахте „герои” в национален мащаб с поведението на един от вашите лидери? Та решиха ли се проблемите, властта стабилна ли е, попита водещата Клара Маринова.

Милен Михов отговори, че се надява решаването на тази ситуация да бъде обица на ухото на всички. Той беше категоричен, че от ВМРО винаги са избягвали да посочват някого и да дават квалификации, а винаги са смятали, че достойнството и честта на всяка личност трябва да се защитават. Народният представител си пожела чувството за отговорност пред избирателите да бъде водещо.

Дали това ще се случи е трудно да прогнозирам, но аз съм оптимист и се надявам, че тази ситуация ще ни направи малко по-смирени, по-готови да прощаваме, отколкото да наказваме и обвиняваме когото и да било, заяви Милен Михов.

Бъдещите планове на ВМРО и изпълнението на управленската програма

Милен Михов посочи, че сериозна част от тези планове са свързани със сектора, който се управлява от лидера на ВМРО – армията. Тече процедура за придобиване на нов тип боен самолет. Преценяват се различните оферти и има оптимизъм, че до края на годината ще бъде излъчен възможно най-добрият проект. Народният представител обясни, че този проект в крайна сметка ще бъде гласуван от Народното събрание, въпреки манипулативните твърдения на Веселин Марешки, че вицепремиерът Красимир Каракачанов еднолично ще вземе решението.

Михов изрази също така и надеждата си, че следващата година ще бъдат увеличени и парите за възнаграждения на военнослужещите и като цяло ще се работи за укрепване на отбранителните способности на армията. Основна задача през следващата седмица ще бъде бюджетът и ВМРО ще работи активно в тази посока.

Вашата програма за управление е четиригодишна, но някои от основните точки, които много красиво звучаха по време на предизборната кампания, като че ли минават на заден план. Ще се опитате ли да наложите Вашето виждане на управленската коалиция у нас, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че проблемът с пенсиите наистина все още остава актуален. Той призна, че междуличностните противоречия в малката коалиция са попречили на Патриотите да бъдат по-настоятелни в това искане. Народният представител обясни, че с колегите му ще се борят обещаното увеличение на пенсиите да не стане от лятото на следващата година, а по-рано.

Празненствата по случай 125 години от създаването на ВМРО. Какво е да си част от ВМРО?

Вече 125 години родолюбивата организация защитава правата на българите, където и да се намират по света, и се бори за духовното и културно единение на всички сънародници от Мизия, Тракия, Македония – това подчертавате Вие от ВМРО. Какво означава на практика в нашето ежедневие да се защитават правата на българите, където и да се намират те по света, попита водещата Клара Маринова.

Милен Михов отговори, че могат да се посочат много измерения на това твърдение. Той продължи, че около 23-ти октомври членовете на ВМРО изпитват не само радост от празника, но и успокоение и самочувствие, което ги зарежда с увереност, че въпреки проблемите пътят трябва да бъде извървян.

Споменът за онези велики мъже и жени, които са писали историята на България и на ВМРО в продължение на толкова години, ни дава увереност, че те са преодолели далеч по-големи проблеми, жертвали са много повече и нашите изпитания днес бледнеят пред техните. Това ни дава увереност и ентусиазъм! А това какво означава да браним българщината – означава да защитаваме българските интереси, да бъдем преди всичко солидарни и единни с проблемите на всички българи, независимо къде живеят, да чувстваме болката на другите с усещане за съпричастност! Това ни прави повече общност и по-ангажирани и солидарни с проблемите на другите, категоричен бе народният представител.

С какво отбелязвате паметната, историческа дата, попита водещата Клара Маринова.

Доц. Михов отговори, че тази дата се отбелязва от структурите в цялата страна. Това е една традиция от възстановяването на организацията през 1991 г. Във всички градове, в които ВМРО има структури, са се провели празнични концерти.

Настроението е празнично и мисля, че с това ВМРО възражда спомена за онези всенародни усилия за един по-справедлив свят, за единна, силна и просперираща България, ценност, която е необходима на всички българи днес, категоричен бе народният представител.

Какво означава да си част от ВМРО днес, попита водещата Клара Маринова. Събеседникът ѝ отговори, че всеки, постъпил в организацията, наред с документалните формалности, полага и клетва.

Тази клетва е същата, която навремето революционните дейци в Македония и Тракия са полагали. Полага се в църква, на сакрално място, по традиция, пред Светото писание, кръста, камата и револвера. Това е моят отговор, това е личен избор, скрепен с клетва пред Всевишния, завърши доц. д-р Милен Михов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 24 октомври 2018 година.  

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Контрера: МОН пак спи! Кой допусна поредната провокация в уроци за деца от 3-и и 4-и клас?

В училище, в онлайн часовете по компютърно моделиране питат кой пол е потребителят на платформата, т.е. ученикът – мъж, жена, небинарен, друг...

Патриотите настояват за приоритетно държавно финансиране на българското филмопроизводство

За отпускането на средства следва да се прилагат прецизни културни критерии, а в контролиращите дейността комисии да се назначават хора, отговарящи на...

Д-р Султанка Петрова: Държавата полага много усилия за младите семейства с деца

Младите семейства с деца получават подкрепа от държавата Държавата полага много усилия, за да подкрепя младите семейства с деца....

Доц. д-р Милен Михов: ВМРО ще се яви на изборите с изпълнени обещания

Изпълнени обещания, защита на българските национални интереси и спокойствие да гледаме избирателите си в очите – така ще отидем на избори

Джамбазки в ЕП: Проектът за TEN-T трябва да бъде преразгледан

Коридор № 8 трябва да се случи, категоричен е българският евродепутат Проектът за изграждането на трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T)...

Юлиан Ангелов: Прави се опит за прокарване на норвежкия модел за отнемане на деца у нас

Правосъдното министерство прави опит да прокара норвежкия модел за отнемане на деца у нас и вкарване в закон...

Красимир Червилов: ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент

ВМРО защитава националните интереси на България и има място в следващия парламент. Ръководството на партията все още не е обсъждало въпроса дали...

Коментари