Начало Народно събрание Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за пореден път лицемерно си играят с темата за минималната пенсия, е мнението на патриотите Юлиан Ангелов, Александър Сиди и Борис Вангелов.

Припомняме, че по предложение на ВМРО последните 4 години минималната пенсия се вдигна 4 пъти.

Предизборното обещание на ВМРО, че минималната пенсия ще стане 300 лв. ще бъде факт от 1 януари 2021 г.

Юлиан Ангелов

Депутатите от БСП се опитват да настроят българските пенсионери един срещу друг. Обясняват как е несправедливо вдигането на минималната пенсия. А до преди няколко месеца използваха опорките, че ние от Обединени патриоти сме излъгали хората за минималната пенсия 300 лв. Само че ние изпълняваме обещанията си. А Вие от БСП какво правите?

Да Ви припомня ли Вашето управление по времето на правителството на Орешарски? С колко вдигнахте минималната пенсия – с 4.50 лв. За разлика – по време на управлението на Обединени патриоти и ГЕРБ, минималната пенсия се повиши 4 пъти.

Моделът на пенсионна реформа от времето на Костов лиши българските пенсионери, които са работили първите 10 години на мрачния преход, от нормална пенсия. Това защитавате Вие в момента. Вие защитавате това пенсионерите, които са работили по времето на комунизма, да имат ниски пенсии.

Ние искаме от 1 януари минималната пенсия да стане 300 лв., за да може тези близо 1 млн. човека да имат нормален живот.

Каква социална партия е БСП? Вие сте партия на личните интереси. Аз знам Вашите способности, г-н Гьоков. Хората помнят 3 долара пенсия.

Ето защо призовавам всички да не подкрепят модела на управление на БСП и ДПС, за да не получат отново 3 долара пенсия. Да не получат 120 лв. минимална пенсия по времето на Орешарски. Подкрепете тези, които работят в интереса на българските пенсионери.

Александър Сиди

Сега 2020 г., когато предложението на ВМРО за пенсия 300 лв. е факт, Вие, колеги от БСП, излизате лицемерно и казвате, че изкривяваме системата. Кога БСП лъжат ?

Един от преждеговорившите имаше наглостта да поставя оценки за незначителността на конкретна парламентарна група. Тази ПГ е спечелила доверието на българските граждани.

Това, че в последните месеци в БСП са се отделили хора, колкото е нашата парламентарна група, разбира се е техен проблем.

Смятам, че трябва да бъде преизчислено и времето им на група. Както и тежестта им като тежест в Народното събрание. Но два пъти не прекъснахте депутата, който два пъти лансира теза, която е обидна за народните представители.

Борис Вангелов

Когато говорим за най-нискодоходните групи, да имаме предвид, че това са нашите майки и бащи – пенсионерите. Призовавам Ви, г-н председател, да отнемете думата на всички милионери от БСП и червена буржоазия, която излиза да говори. А никога не е изпитвала глад и недоимък. А е докарала всички тези хора до просешка тояга да работят през всичките тези години в червените фабрики и заводи.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Близо 70 милиона лева сме предоставили за борба с Covid-19

70 милиона лева за борба с Covid-19 Към момента от нашия бюджет близо 70 милиона лева сме предоставили на...

Национален младежки комитет: Ньойският договор е повратен момент в борбата на нашия народ

Ньойският договор ще бъде забравен едва тогава, когато поемем отговорността, завещана ни от българските генерали, когато се преборим за моралните права и...

Нищо не е забравено! Нищо не е простено!

Нищо не е забравено! Нищо не е простено! 101 години Ньойски диктат Днес се навършват 101...

Александър Сиди: Това е бюджетът на изпълнените обещания

Изпълнените обещания са онези неща, за които толкова години говорим от ВМРО Този мандат е символ на изпълнените обещания,...

Депутатът Искрен Веселинов и общинари стартираха ремонт на водопровод в Лесново

В с. Лесново стартира изпълнението на проект „Реконструкция на водопроводната мрежа на с. Лесново. Етап I“. В Лесново на...

Когато видим промяна – добре дошли, казва Джамбазки към Македония

Времето на „ще“ отмина, зарича се българският евродепутат Когато видим промяна на нелепостите в учебниците по история в РСМ,...

Каракачанов за празника на НВУ: Тук се изграждат стожери на българщината

Красимир Каракачанов присъства на празника на НВУ „Васил Левски“ - Велико Търново. Тържествено бе отбелязана и 142-ата годишнина от началото на военното...

Коментари