Начало Народно събрание Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за пореден път лицемерно си играят с темата за минималната пенсия, е мнението на патриотите Юлиан Ангелов, Александър Сиди и Борис Вангелов.

Припомняме, че по предложение на ВМРО последните 4 години минималната пенсия се вдигна 4 пъти.

Предизборното обещание на ВМРО, че минималната пенсия ще стане 300 лв. ще бъде факт от 1 януари 2021 г.

Юлиан Ангелов

Депутатите от БСП се опитват да настроят българските пенсионери един срещу друг. Обясняват как е несправедливо вдигането на минималната пенсия. А до преди няколко месеца използваха опорките, че ние от Обединени патриоти сме излъгали хората за минималната пенсия 300 лв. Само че ние изпълняваме обещанията си. А Вие от БСП какво правите?

Да Ви припомня ли Вашето управление по времето на правителството на Орешарски? С колко вдигнахте минималната пенсия – с 4.50 лв. За разлика – по време на управлението на Обединени патриоти и ГЕРБ, минималната пенсия се повиши 4 пъти.

Моделът на пенсионна реформа от времето на Костов лиши българските пенсионери, които са работили първите 10 години на мрачния преход, от нормална пенсия. Това защитавате Вие в момента. Вие защитавате това пенсионерите, които са работили по времето на комунизма, да имат ниски пенсии.

Ние искаме от 1 януари минималната пенсия да стане 300 лв., за да може тези близо 1 млн. човека да имат нормален живот.

Каква социална партия е БСП? Вие сте партия на личните интереси. Аз знам Вашите способности, г-н Гьоков. Хората помнят 3 долара пенсия.

Ето защо призовавам всички да не подкрепят модела на управление на БСП и ДПС, за да не получат отново 3 долара пенсия. Да не получат 120 лв. минимална пенсия по времето на Орешарски. Подкрепете тези, които работят в интереса на българските пенсионери.

Александър Сиди

Сега 2020 г., когато предложението на ВМРО за пенсия 300 лв. е факт, Вие, колеги от БСП, излизате лицемерно и казвате, че изкривяваме системата. Кога БСП лъжат ?

Един от преждеговорившите имаше наглостта да поставя оценки за незначителността на конкретна парламентарна група. Тази ПГ е спечелила доверието на българските граждани.

Това, че в последните месеци в БСП са се отделили хора, колкото е нашата парламентарна група, разбира се е техен проблем.

Смятам, че трябва да бъде преизчислено и времето им на група. Както и тежестта им като тежест в Народното събрание. Но два пъти не прекъснахте депутата, който два пъти лансира теза, която е обидна за народните представители.

Борис Вангелов

Когато говорим за най-нискодоходните групи, да имаме предвид, че това са нашите майки и бащи – пенсионерите. Призовавам Ви, г-н председател, да отнемете думата на всички милионери от БСП и червена буржоазия, която излиза да говори. А никога не е изпитвала глад и недоимък. А е докарала всички тези хора до просешка тояга да работят през всичките тези години в червените фабрики и заводи.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари