Начало Народно събрание Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Минималната пенсия разгорещи страстите в парламента

Днес в Народното събрание депутати от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ влязоха в остър спор с депутатите от БСП. Социалистите за пореден път лицемерно си играят с темата за минималната пенсия, е мнението на патриотите Юлиан Ангелов, Александър Сиди и Борис Вангелов.

Припомняме, че по предложение на ВМРО последните 4 години минималната пенсия се вдигна 4 пъти.

Предизборното обещание на ВМРО, че минималната пенсия ще стане 300 лв. ще бъде факт от 1 януари 2021 г.

Юлиан Ангелов

Депутатите от БСП се опитват да настроят българските пенсионери един срещу друг. Обясняват как е несправедливо вдигането на минималната пенсия. А до преди няколко месеца използваха опорките, че ние от Обединени патриоти сме излъгали хората за минималната пенсия 300 лв. Само че ние изпълняваме обещанията си. А Вие от БСП какво правите?

Да Ви припомня ли Вашето управление по времето на правителството на Орешарски? С колко вдигнахте минималната пенсия – с 4.50 лв. За разлика – по време на управлението на Обединени патриоти и ГЕРБ, минималната пенсия се повиши 4 пъти.

Моделът на пенсионна реформа от времето на Костов лиши българските пенсионери, които са работили първите 10 години на мрачния преход, от нормална пенсия. Това защитавате Вие в момента. Вие защитавате това пенсионерите, които са работили по времето на комунизма, да имат ниски пенсии.

Ние искаме от 1 януари минималната пенсия да стане 300 лв., за да може тези близо 1 млн. човека да имат нормален живот.

Каква социална партия е БСП? Вие сте партия на личните интереси. Аз знам Вашите способности, г-н Гьоков. Хората помнят 3 долара пенсия.

Ето защо призовавам всички да не подкрепят модела на управление на БСП и ДПС, за да не получат отново 3 долара пенсия. Да не получат 120 лв. минимална пенсия по времето на Орешарски. Подкрепете тези, които работят в интереса на българските пенсионери.

Александър Сиди

Сега 2020 г., когато предложението на ВМРО за пенсия 300 лв. е факт, Вие, колеги от БСП, излизате лицемерно и казвате, че изкривяваме системата. Кога БСП лъжат ?

Един от преждеговорившите имаше наглостта да поставя оценки за незначителността на конкретна парламентарна група. Тази ПГ е спечелила доверието на българските граждани.

Това, че в последните месеци в БСП са се отделили хора, колкото е нашата парламентарна група, разбира се е техен проблем.

Смятам, че трябва да бъде преизчислено и времето им на група. Както и тежестта им като тежест в Народното събрание. Но два пъти не прекъснахте депутата, който два пъти лансира теза, която е обидна за народните представители.

Борис Вангелов

Когато говорим за най-нискодоходните групи, да имаме предвид, че това са нашите майки и бащи – пенсионерите. Призовавам Ви, г-н председател, да отнемете думата на всички милионери от БСП и червена буржоазия, която излиза да говори. А никога не е изпитвала глад и недоимък. А е докарала всички тези хора до просешка тояга да работят през всичките тези години в червените фабрики и заводи.

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари