Начало Блог Михаил Петров: Единната национална стратегия за заселване на българите, които не живеят...

Михаил Петров: Единната национална стратегия за заселване на българите, които не живеят тук е нужна

За приемането на Единна национална стратегия за трайно завръщане и заселване на българите живеещи извън Република България. Такъв апел отправи общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Михаил Петров в неговия Фейсбук профил.

А ето и цялата позиция на Петров от Фейсбук >>>

Повече от месец, основна тема е войната в Украйна. Свидетели сме на безпрецедентна бежанска вълна към България. Този път обаче не нахлуват орди от Азия и Африка, без документи, прескачайки огради и биейки се с полицията. Сега към нашите граници са се насочили хиляди етнически българи, наследници на сънародниците ни бежанци от турския гнет преди 200 г. Във вените ни тече една кръв, имаме общи традиции, език, религия и обичаи. Ние сме един народ, разделен от историческите обстоятелства.

Предвид демографската катастрофа, в която се намираме, национално отговорното решение е да се направи всичко възможно за привличането и приобщаването на тези наши сънародници, които са известни със своето трудолюбие и многолюдни семейства. Затова, предлагаме да се приеме Единна национална стратегия за трайно завръщане и заселване на българите живеещи извън Република България. С нея ще се обезпечи и улесни завръщането на тези българи в тяхната прародина.

Накратко Стратегията ще спомогне за:

• разширяване възможностите за съхраняване и възпроизводство на българската нация и осигуряване на нейната демографска, социална и духовна жизненост.

• създаването на механизми за регулиране на трайното завръщане на лицата от български произход и тяхното участие в националното стопанство чрез предоставянето им на възможност за създаване на материални блага.

• увеличаване броя на лицата – правещи отчисления в социалните и осигурителни фондове.

• увеличаване броя на потребителите на стоки и услуги в рамките на вътрешния пазар.

• създаване родолюбива спойка сред всички представители на българската нация като допълнителен източник на обществена енергия.

За осъществяването ѝ се предвиждат съкратени срокове за получаване на разрешение за постоянно пребиваване и придобиване на българско гражданство със самия акт на заселване. Желаещите ще получат обработваема земя според региона, в който желаят да се заселят, различни на брой декари, от общинския или държавен поземлен фонд. Предвид огромния брой изоставени къщи и имоти в българските села, държавата може да отчужди тези имоти от собствениците им и да ги предостави на заселващите се. Предвиждат се данъчни облекчения за тези лица за първите 5 г., за да могат да се установят и влеят активно в българското общество.

Ако на коалиционното правителството на ПП, ДБ, БСП и ИТН, наистина „им пука“ за бъдещето на България, редно е не само да разтягат локуми пред медиите в очакване на следващите избори, а да предприемат действия за съхраняване и продължаване на българската нация!

Последни Новини

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Подписката за референдум в защита на българската енергетика, семейството и лева тръгва в Стара Загора

Инициативен комитет, съставен от патриотични организации, инициира подписка в страната за провеждането на референдум в защита на българската енергетика, семейство и българския...

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

Коментари