Начало Блог Михов: Думите на Ердоган са тежка провокация не само съм България, но...

Михов: Думите на Ердоган са тежка провокация не само съм България, но и към ЕС

Изказванията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за ревизия на договора от Лозана не са нови.

Това каза за предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ на БНР депутатът от парламентарната група на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО доц. Милен Михов.

Той припомни и твърденията на Давутоглу за ролята на нова Турция като наследник на Османската империя и друго изявление на Ердоган за „границите на неговото сърце“, които включват територии на България и Гърция.  Михов определи това като „много тежка провокация не само срещу Гърция, но и към България, а и към Европейския съюз“.

Българската позиция трябва да бъде много категорична и аз мисля, че тя беше изразена чрез заместник-председателя на Министерски съвет министъра на отбраната г-н Каракачанов. Много ясно беше заявено, че подобни въпроси с провокативни и не могат да бъдат основа за едно добро сътрудничество и приятелство на Балканите.

Народният представител коментира и ветото на държавния глава върху мораториума за новите лекарства:

Президентът има своите аргументи да наложи частично вето на бюджета на НЗОК. Той има и право да направи това. Рационалното използване на обществения ресурс и проведените дебати по приемането на бюджета обаче ни дават основание да повторим своето гласуване в зала и да отхвърлям ветото на президента. То ще бъде повод отново да се повторят аргументите за и против, но  мисля че мнозинството има по-сериозни аргументи да подкрепи своето решение.

Той допълни, че очаква на промените в Наказателния кодекс, предложени от Обединени патриоти да бъдат одобрени на второ четене  

Дори очакваме в дебата да се прояви една активност от страна на опозицията. При първо четене бяха заявени определени идеи, които ние сме готови да разгледаме, примерно по въпроса за дефинирането на термина радикален ислям“. Беше демонстриран в известен смисъл позитивно отношение и се надяваме, че национално отговорното поведение ще надделее над опозиционното.

Според депутата този текст би защитил българските мюсюлмани от чуждо влияние:

Трябва да подчертаем, че всъщност българските мюсюлмани и традиционният ислям в България коренно се различават по обществено, политическо и културно поведение или характеристики и от съвременните измерения на радикалния Ислям. Радикалният ислям не е български продукт, той е привнесен, инжектиран! Затова защитата от него е преди всичко защита на българските мюсюлмани.

В този смисъл, не водим битка с ДПС, макар че твърде погрешно бяхме обвинени, че с тези поправки всъщност поставяне на знак на равенство между радикалния ислям и въобще исляма като религия.

Обединените патриоти искат  Сърбия и Македония в ЕС, каза до Михов, но:

… в същото време ние не можем да се затворим очите пред проблемите, които съществуват с официално признатото българско национално малцинство в Република Сърбия!  Нека да си припомним, че само преди месец група български лекари бяха унизени за това че бяха доброволно отишли да направят медицинска услуга.

Мисля,че в Белград много ясно се чува какво говорят Обединените патриоти и трябва да си дават много ясно оценка че ако министър-председателят не повдига официално въпроса, това не означава че той не съществува.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари