Home Блог Михов за идеята за Строителни войски: Ще даде квалификация на хора, които...

Михов за идеята за Строителни войски: Ще даде квалификация на хора, които сега „висят“ на социалната система

Премахването на Строителни войски беше мотивирано с два основни аргумента, които отдавна са загубили своята актуалност. Това са, че е дискриминационно прилаган принципът за наборна военна служба и че в новите условия те се явяват конкуренти на строителните фирми.

Това заяви доц. Милен Михов – народен представител от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО, в студиото на „Още от деня“ по БНТ, коментирайки идеята на военния министър Красимир Каракачанов за възстановяване на Строителни войски.

Днес обаче аргументите за отпадането, видно от различни проучвания, се отхвърлят от мнозинството български граждани. Докато над 60% виждат позитивната страна в идеята за връщане на Строителни войски, допълни той.

Министър Каракачанов споделя идеята за трансформиране на сега съществуващото бивше Главно управление на строителни войски в нова форма, която да развива нова дейност, обясни депутатът.

Никой не говори хората да бъдат вкарвани насила в строителни войски. Има над 400 000 души в България, които живеят на социални помощи, никога не са работили и нямат никакво намерение да работят. Става дума за хора без трудови навици, умения и познания, изброи Михов.

Той допълни, че идеята е тези хора, които сега „висят“ на социалната система, да преминават през тези така наречени условно строителни войски, за да получат квалификация. Това може да бъдат образователни центрове, в които тези хора да получават квалификация, която да се признава и в Европа. Трябва да обвържем получаването на социални помощи с получаването на квалификация, разкри доц. Михов.

Вижте във видеото спора по темата „за“ и „против“ възстановяване на Строителни войски и наборната военна служба между доц. Михов и ген. Събев >>>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Щеше да има много по-малко невалидни бюлетини, ако бе прието да няма номер пред партиите

Коментар на депутата от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти” Юлиан Ангелов в ефира на НОВА. Промените в Изборния...

МЕДИИТЕ ЗА ВМРО

Днес.БГ: ВМРО: Големите партии гледат на ИК като възможност за гласове Нюз.БГ:Джамбазки: Речта на Урсула фон дер Лайен е пълна с противоречия и полуистини БНТ: Каракачанов:...

Машинно гласуване? Само във Венецуела, не и в Европа

Възрастните хора щели да предпочетат хартиената бюлетина Ще има и машини, и бюлетини. Така просто...

Александър Сиди: „Зелената сделка“ ще обрече на смърт стотици хиляди хора от малките населени места

Европейският парламент вчера направи предложение чрез председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за промени в „Зелената сделка“, касаещи нивата на...

Коментари