Начало Блог Михов за идеята за Строителни войски: Ще даде квалификация на хора, които...

Михов за идеята за Строителни войски: Ще даде квалификация на хора, които сега „висят“ на социалната система

Премахването на Строителни войски беше мотивирано с два основни аргумента, които отдавна са загубили своята актуалност. Това са, че е дискриминационно прилаган принципът за наборна военна служба и че в новите условия те се явяват конкуренти на строителните фирми.

Това заяви доц. Милен Михов – народен представител от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО, в студиото на „Още от деня“ по БНТ, коментирайки идеята на военния министър Красимир Каракачанов за възстановяване на Строителни войски.

Днес обаче аргументите за отпадането, видно от различни проучвания, се отхвърлят от мнозинството български граждани. Докато над 60% виждат позитивната страна в идеята за връщане на Строителни войски, допълни той.

Министър Каракачанов споделя идеята за трансформиране на сега съществуващото бивше Главно управление на строителни войски в нова форма, която да развива нова дейност, обясни депутатът.

Никой не говори хората да бъдат вкарвани насила в строителни войски. Има над 400 000 души в България, които живеят на социални помощи, никога не са работили и нямат никакво намерение да работят. Става дума за хора без трудови навици, умения и познания, изброи Михов.

Той допълни, че идеята е тези хора, които сега „висят“ на социалната система, да преминават през тези така наречени условно строителни войски, за да получат квалификация. Това може да бъдат образователни центрове, в които тези хора да получават квалификация, която да се признава и в Европа. Трябва да обвържем получаването на социални помощи с получаването на квалификация, разкри доц. Михов.

Вижте във видеото спора по темата „за“ и „против“ възстановяване на Строителни войски и наборната военна служба между доц. Михов и ген. Събев >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари