Начало Блог Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят...

Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство

Никакви отстъпки за РСМ. Защита на българското семейство

Кандидатът за президент Лозан Панов е решил да посети Скопие. Добре е, че е решил да се разшета из Вардарска Македония, да хапне айвар, бюрек, пастърмалия. Докато неговата вицепрезидентка г-жа Моасе във Вашата телевизия изненада всички българи, заявявайки, че Гоце Делчев е действал на територията на турската империя и турците могат да си го поискат и затова той бил на всички.

С тези думи кандидатът за президент, издигнат от ВМРО, доц. д-р Милен Михов започна разговора в ефира на БНТ. В студиото на „Денят започва“ освен него гост бе и кандидатът на ВМРО за вицепрезидент Мария Цветкова.

Милен Михов продължи да изразява възмущението си от казаното от кандидата на ДБ за вицепрезидент:

Тя нарече дребнотемие въпроса за кражбата на историята. Аз призовавам всички български граждани нека добре да чуят тези кандидати, които са готови да нарушат декларацията на НС от 2019 г. и са готови да продадат българските интереси в Македония и са готови да жертват десетилетни усилия. Такива политици са готови да изпълнят задачите, поставени от своите задокеански господари, като така ще се наредят в черните страници от българската история, редом с Георги Димитров.

Ако отстъпим от българската позиция за Македония след 20 години ние ще продължим да говори за същите проблеми. Днес се решава проблемът за българщината в Македония, за съдбата на Пиринска Македония. Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство. Не може да се говори за малцинство, защото българските организации от Македония бяха тук и ясно казаха – в Конституцията на РСМ българите трябва да бъдат дефинирани като държавотворен народ, категоричен е Михов.

Затова според него е много важно ВМРО да бъде в следващото Народно събрание, както и хората да гласуват за кандидатпрезидентската двойка на ВМРО, защото Организацията е гарант, че няма да се жертват националните интереси. Проблемът е за съдбата на Пиринска Македония, подчерта той.

От своя страна Мария Цветкова очерта друг приоритет на ВМРО в кампания – защита на българското семейство. Тя разкри, че при разговорите си с избирателите е станало ясно, че хората не са информирани за извоюваното от ВМРО семейно подоходно облагане за 2021 година, според което работещите семейства получават данъчни облекчения в размер на 450 лв. за едно дете, 900 лв. – за две и 1350 лв. – за три деца.

По този начин се изчиства несправедливостта детски надбавки да получават само маргинализираните общности и несоциализираните групи. Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова е категорична, че партията ще продължи да работи в тази посока за справяне с демографската криза. Това ще стане с насърчаване на отговорното родителство и образованата раждаемост.

Въпреки че тези стъпки се предприемат от законотворците, президентската институция е тази, която трябва да задава дневния ред на обществото. Това е конституционна и обществена длъжност на държавния глава, допълни Милен Михов. Той продължи:

Нашата задача е да се превърне в законодателна норма това облекчение за работещите родители, а не да е само за тази година. И да бъде обвързано с МРЗ така, че при повишаване на минималната работна заплата всяко българско дете на работещи родители в края на годината да получава една МРЗ.

Целия разговор с кандидатпрезидентската двойка на ВМРО гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари