Начало Блог Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят...

Михов и Цветкова: Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство

Никакви отстъпки за РСМ. Защита на българското семейство

Кандидатът за президент Лозан Панов е решил да посети Скопие. Добре е, че е решил да се разшета из Вардарска Македония, да хапне айвар, бюрек, пастърмалия. Докато неговата вицепрезидентка г-жа Моасе във Вашата телевизия изненада всички българи, заявявайки, че Гоце Делчев е действал на територията на турската империя и турците могат да си го поискат и затова той бил на всички.

С тези думи кандидатът за президент, издигнат от ВМРО, доц. д-р Милен Михов започна разговора в ефира на БНТ. В студиото на „Денят започва“ освен него гост бе и кандидатът на ВМРО за вицепрезидент Мария Цветкова.

Милен Михов продължи да изразява възмущението си от казаното от кандидата на ДБ за вицепрезидент:

Тя нарече дребнотемие въпроса за кражбата на историята. Аз призовавам всички български граждани нека добре да чуят тези кандидати, които са готови да нарушат декларацията на НС от 2019 г. и са готови да продадат българските интереси в Македония и са готови да жертват десетилетни усилия. Такива политици са готови да изпълнят задачите, поставени от своите задокеански господари, като така ще се наредят в черните страници от българската история, редом с Георги Димитров.

Ако отстъпим от българската позиция за Македония след 20 години ние ще продължим да говори за същите проблеми. Днес се решава проблемът за българщината в Македония, за съдбата на Пиринска Македония. Тези, които говорят за българско малцинство в РСМ, правят историческо предателство. Не може да се говори за малцинство, защото българските организации от Македония бяха тук и ясно казаха – в Конституцията на РСМ българите трябва да бъдат дефинирани като държавотворен народ, категоричен е Михов.

Затова според него е много важно ВМРО да бъде в следващото Народно събрание, както и хората да гласуват за кандидатпрезидентската двойка на ВМРО, защото Организацията е гарант, че няма да се жертват националните интереси. Проблемът е за съдбата на Пиринска Македония, подчерта той.

От своя страна Мария Цветкова очерта друг приоритет на ВМРО в кампания – защита на българското семейство. Тя разкри, че при разговорите си с избирателите е станало ясно, че хората не са информирани за извоюваното от ВМРО семейно подоходно облагане за 2021 година, според което работещите семейства получават данъчни облекчения в размер на 450 лв. за едно дете, 900 лв. – за две и 1350 лв. – за три деца.

По този начин се изчиства несправедливостта детски надбавки да получават само маргинализираните общности и несоциализираните групи. Кандидатът за вицепрезидент на ВМРО Мария Цветкова е категорична, че партията ще продължи да работи в тази посока за справяне с демографската криза. Това ще стане с насърчаване на отговорното родителство и образованата раждаемост.

Въпреки че тези стъпки се предприемат от законотворците, президентската институция е тази, която трябва да задава дневния ред на обществото. Това е конституционна и обществена длъжност на държавния глава, допълни Милен Михов. Той продължи:

Нашата задача е да се превърне в законодателна норма това облекчение за работещите родители, а не да е само за тази година. И да бъде обвързано с МРЗ така, че при повишаване на минималната работна заплата всяко българско дете на работещи родители в края на годината да получава една МРЗ.

Целия разговор с кандидатпрезидентската двойка на ВМРО гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари