Начало По места Михов се срещна с медиците от Спешна помощ – Горна Оряховица

Михов се срещна с медиците от Спешна помощ – Горна Оряховица

Народният представител ще лобира за сигурността им по време на работа и срещу злоупотребата със спешната помощ

Проблемите в Спешната помощ, замърсеността на въздуха, лихвоточките и едрите земевладелци обсъжда депутатът от „Обединени патриоти” и заместник-председател на ВМРО доц. д-р Милен Михов в Горна Оряховица.

Обикновените хора очакват от своите депутати да решават не само законодателни въпроси и проблеми на изпълнителната власт, но и чисто битови конфликти. По време на срещите на Милен Михов в Горна Оряховица, обаче, покрай личните драми, се откроиха и няколко обществено значими проблеми.

Преди приемната си в Общината депутатът се срещна с екипа на Спешна помощ, който от седмица е в центъра на всички новини след поредното нападение от недоволен пациент. В разговора са били поставени въпроси как да се осигури физическата защита на екипите, но и как да се пресече практиката спешната помощ да се използва за заобикаляне на закона като лесен достъп до безплатно здравеопазване от неосигурени пациенти и като бърза консултация за неспешни случаи.

Доц. Михов е поел ангажимент да лобира за по-сериозни мерки за охрана в спешните центрове и въобще за по-задълбочена политика спрямо Спешната помощ.

В срещите с граждани по-късно са се откроили няколко по-сериозни проблема. Част от тях са доста близки до законодателните инициативи на ВМРО в парламента. Поставен е бил въпрос за Закона за обезщетяване на гражданите с дългогодишни жилищно-спестовни влогове, като заинтересованият гражданин е попитал какво става с лихвоточките след смъртта на титуляра на влога. Искането за унаследяване всъщност е залегнало в законопроект, който вече е минал първо четене в Народното събрание и би трябвало да се приеме като закон и да помогне за по-бързото решаване на този проблем, влачен повече от две десетилетия, обясни Милен Михов.

В приемната са били поставени и въпроси за поддържането на уличната мрежа в Горна Оряховица и замърсеността на въздуха в региона. Родители са се оплакали, че спада нивото на едно от големите училища в града. Според тях, е скъсана връзката между родители, учители и училищно ръководство, от което пък идва занижаване на критериите по отношение на успех и дисциплина.

Докога най-едрите земевладелци ще бъдат галеници на държавата и няма да плащат данъци е попитал горнооряховчанин. По тази тема Милен Михов отговаря с опитите на ВМРО да се разработи законопроект, наричан условно „Данък лукс”. Той е насочен точно срещу шепата големи собственици на земя в България, които ползват само облагите, без никакви задължения към бюджета. Според статистиката, 31 фирми владеят над 3 милиона декара обработваема земя. Грубо това означава, че те имат собственост за над 3 милиарда лева. За тази земя те ползват субсидии и държавни помощи, а в същото време не плащат данъци. Идеята на „Данък лукс” е точно тези хора да връщат част от печалбите си на държавата. Данъкът е насочен само към едрите земевладелци и няма да ощети по никакъв начин дребните земеделски собственици, обясни Милен Михов.

източник: RegNews.net

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари