Начало Новини Младежите на ВМРО скочиха срещу антифашистите и БСП за името на Димитровград

Младежите на ВМРО скочиха срещу антифашистите и БСП за името на Димитровград

НМК на ВМРО излезе с остра декларация срещу призивите на БАС и БСП да не се връща старото българско име на Димитровград – Цариброд

Поводът за тази декларация са опитите отстрана на Български антифашистки съюз (БАС) и Българската социалистическа партия (БСП) да саботират процеса по преговори, който протича в момента между България и Сърбия, за връщане на старото българско име на дн. Димитровград. С връщането на името Цариброд ще бъде възстановена поне частица от една историческа справедливост, отнасяща се до българите в Западните български покрайнини.

Всичко това се случва след като председателят на Народното събрание Димитър Главчев запозна президента на Сърбия Александър Вучич с искането на жителите на Димитровград техният град да си върне старото име Цариброд. Веднага след това Българският антифашистки съюз (БАС) е изпратил писмо до президента на Сърбия Александър Вучич, в което го призовава да не удовлетворява молбата на председателя на българското Народно събрание Димитър Главчев. За финал на писмото от БАС обявяват Георги Димитров за политика с „най-голям принос за дружбата и приятелството между нашите два народа“, което също е една от причините, която разгневи младите войводи.

В декларацията си НМК на ВМРО заявяват остро и категорично, че за пореден път тази организация, която не е тайна, че е под шапката на БСП, доказва, че води открита борба срещу българщината.

Не, Георги Димитров не е български герой. Той предаде българската кауза, за която загинаха милиони българи. Потъпка идеала за силна и обединена България и го продаде за жълти стотинки на Коминтерна. Този човек не заслужава град да носи неговото име нито в България, нито в днешна Сърбия, категорични са от ВМРО.

Ето и целия текст на декларацията:

 

ДЕКЛАРАЦИЯ 

На Централното ръководство на Националния младежки комитет на ВМРО – Българско национално движение

За пореден път хора от Българския антифашистки съюз (БАС) и Българската социалистическа партия доказаха, че продължават борбата си срещу българщината и българите като цяло. Ден след като председателят на българското народно събрание Димитър Главчев, поиска от сръбския президент Александър Вучич да бъде върнато истинското име на Димитровград (дн. Сърбия) – Цариброд, отново изпълзяха безродниците, които да ни обясняват какви „югославянски братя“ сме със сърбите и как видиш ли Георги Димитров бил „герой“ на двата народа.

Не, Георги Димитров не е български герой. Той предаде българската кауза, за която загинаха милиони българи. Потъпка идеала за силна и обединена България и го продаде за жълти стотинки на Коминтерна. Този човек не заслужава град да носи неговото име нито в България, нито в днешна Сърбия.

Георги Димитров предаде българите в Македония, като ги остави на насилствената асимилация в Югославия, но не се спря до тук. Той работеше за създаването на „македонска“ нация, на македонска народност в Пиринския край. Обръщаше българите в македонци насилствено, като принуди целия репресивен апарат да работи за тази цел. Остави българите от Западните покрайнини отново в пределите на Югославия, където да продължи асимилаторската политика.

Днес отново безродниците излезнаха. Отново доказаха, че единственото, което могат да правят, е да работят за чужди интереси, било то за Белград или за Москва, а както често се е случвало – в услуга на двете.

Ние от ВМРО сме твърдо зад искането за преименуването на Димитровград и връщането на старото име Цариброд, защото там живеят българи от векове. За съжаление днес ни дели изкуствена граница поставена след позорния Ньойски договор.

Винаги сме работили и ще работим за добруването на българите както в днешна България, така и за всички, останали по исторически причини извън пределите на Отечеството!

Да живее България!

 

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Българската и македонска икономика трябва да си взаимодействат

Трябва да се насърчаване обща национална икономика между България и Македония От Македония внасят лозаро-винарски продукти, вино – не...

Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Александър Сабанов: Аз съм икономист и въпреки това винаги слагам живота пред икономиката

Депутатът смята, че по-строгите противоепидемични мерки са необходими, каквото и да значи това за икономиката Човешкият живот винаги е...

Стоян Божинов: Първият опит за създаване на „ОМО – Илинден“ е около 1970 г.

Народният представител от ВМРО Стоян Божинов от Петрич, който е бил полицай и адвокат, анализира кой и как създаде сепаратистката организация „ОМО...

Доц. Михов: Поругаването на Министерството на отбраната обижда Българската армия

В понеделник протестиращите оскверниха символа на Българската армия - не го приемам, каза депутатът Министерството на отбраната се...

Социалното фермерство става алтернатива за трудова интеграция

Иновациите в селските райони все по-често са насочени към биоземеделието автор: д-р Султанка Петрова, източник: „Труд“

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

Коментари