Начало Блог Момчил Янков: Нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и...

Момчил Янков: Нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и спазване на закона

Момчил Янков е завършил висше образование, с магистърска степен по специалността „Политология. Дипломация и национална сигурност“. От 2019 г. е общински съветник в ОбС – Враца. Член на постоянните комисии по Образование, по Екология, земеделие и гори и по Развитие на селата на територията на Община Враца. Председател е на младежката Организация на ВМРО – Враца и зам.-председател на Националния младежки комитет на ВМРО – отговорник за Северозападна България.

Ето какво сподели той по отношение на важната тема за реда, сигурността и социализацията на маргинализираните групи:

Като общински съветник многократно съм откликвал на сигнали за цигански произвол и терор. Незаконно настаняване в имоти, набези срещу частна собственост, нападения и други неприятни инциденти срещу български граждани, които, за съжаление не са получили адекватна помощ от съответните органи, са само част от проблемите на живущите в Северозападна България.

Моята визия е, че циганите могат да бъдат приобщени чрез създаване на трудови навици и получаване на социални помощи само при определени условия – редовното посещаване на детските и учебните заведения и социално подпомагане срещу труд. Получаването на адекватно образование е от особена важност, за да се предотврати безкрайната спирала на бедността и безработицата сред тях. Създаването на специални образователни програми, които да повишат броя на циганите – специалисти в различните трудови сфери – лекари, държавни служители, учители и други ще стимулират редовното посещение на учебните часове.

Налагане на образователен ценз при гласуване на избори. В Конституцията е записано, че основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно, а училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.

Образована раждаемост – да се отпуска еднократна финансова помощ на новородени и/или осиновени деца само след представяне на диплома за завършено средно образование.

Налаганите санкции при нарушаване на българското законодателство и човешките права да бъдат по-сурови и ефективни. Нужна е приемането на Концепцията за приобщаване на несоциализираните групи. При тази демографска криза е въпрос на десетилетие българите да станем малцинство в България.

Премахване на гетата – сложна задача, която е крайно време да се случи! Докато гетата представляват „държава в държавата“, докато продължава да има изострена битова престъпност и липса на основни за обществото ни ценности, ще продължава да има проблем.

Ние от ВМРО сме предложили концепция, която е за маргиналните групи и за хората, които живеят в гетата, не се социализират и не участват по никакъв начин в българското общество и се надяваме предложените мерки да бъдат приети в следващия мандат.

Борбата с престъпността е основен приоритет за ВМРО.

Създаването на доброволни отряди на гражданите за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките населени места ще подобри реда и сигурността в тях. Осигуряване на обучение, оборудване, застраховка и заплата на всеки един доброволец.  

Тези доброволни отряди ще имат за цел да съдействат на държавните институции при предотвратяването и отстраняване последиците от бедствия и аварии; осъществяването на патрулни функции, включително да имат право на проверка на документи за самоличност. Те ще бъдат регистрирани по закона за МВР и ще действат в синхрон с Полицията. Те са елемент от националната сигурност, но и от сигурността на всеки български гражданин, от което отчайващо се нуждаем. Това е възможност за законово решаване на въпроса с битовата престъпност, за да не се стига от самоорганизация за самозащита на хората, когато няма друга алтернатива.

Да живее България! България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари