Начало Местни избори „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение” откри кампанията си в Перник

„Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение” откри кампанията си в Перник

Патриотичното обединение, част от което е ВМРО, откри предизборната си кампания в Перник с изказването на конкретни идеи и цели за развитието на града.

Наименованието на местната коалиция е „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение” и тя е с № 16 в бюлетината.

Предизборната среща се състоя в препълнената театрална зала в Двореца на културата. Бяха представени кандидат-листата на Патриотичното обединение и кандидатите за кметове на населени места.

Специални гости бяха Ангел Джамбазки – евродепутат и заместник-председател на ВМРО, Юлиян Ангелов – народен представител и организационен секретар на ВМРО, Петър Харалампиев – лидер на движение „БГ Патриот“ и зам.-областен управител на София, Явор Хайтов – заместник-председател на Народното събрание и заместник-председател на Земеделски народен съюз, Румен Йончев – народен представител и председател на Земеделски народен съюз, Георги Ковачев – народен представител, д-р Пейчо Кацъров – председател на Българска земеделска партия и Дарин Матов – народен представител от 41-вия парламент, председател на експертния съвет на Българския земеделски съюз.

Патриотичното обединение „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение“ издига за кандидат за кмет на Перник небезизвестният Димитър Колев – магистър по икономика, областен управител на Перник от 2001 до 2005 година, заместник-председател на Общински съвет – Перник от 2007 до 2009, народен представител от пернишка област между 2009 и 2013 г.

Колев започна речта си с отговор на това, което е направил за Перник през годините.

Питат ме какво съм направил за Перник. По времето, когато съм бил областен управител стана подмяната на цялата топлофикационна мрежа в града. По мое време направихме отчуждения на земи и обезщетихме всички хора преди началото на строежа на магистрала „Люлин”. Ние сме хората, които успяхме да направим първите 22 километра от магистралата – отсечката от кв. Църква, до Старо село. Лично аз след подписка на хората от Дивотино докарах министъра на регионалното развитие и оправихме отсечката, която не бе ремонтирана 30 години. Относно депото за твърди битови отпадъци, което скоро ще се открие, преди години именно аз бях инициатора да се направи, дори направих първа копка тогава. Когато трябваше да се закрива Топлофикация – Перник направих остро питане до тогавашната екоминистърка, че Топлофикация – Перник, на която разчитат институции, училища, детски градини, 70 процента от града, не може да спре. Питат ме хората какво съм направил за земетресението? Не само аз, но всички депутати от Перник настояхме да се направи междуведомствена комисия, каза Димитър Колев.

По отношение на поста ми на народен представител, не съм имал неизвинени отсъствия и съм ползвал служебен автомобил само два пъти, допълни той.

Кандидатът очерта и някои конкретни цели, ако стане кмет.

Първа точка от програмата на патриотичната коалиция е да се работи само в интерес на гражданите на Перник. Това според Колев ще стане с ефективност, прозрачност и подсигуряване на достойни условия за живот на хората, ще се работи за подобряване на инфраструктурата, привличане на инвестиции, за сигурността и развитието на културата и спорта.

Димитър Колев се ангажира и с конкретни цели:

1. Незабавно стартиране на пълна подмяна на канализационната и водопроводна мрежа на града. Един голям проект, започнал преди 12 години, но който все още се бави по необясними причини.

2. Подмяна на тролейбусната мрежа.

3. В четиримесечен срок довършване на така желаната велоалея на град Перник.

4. В срок от една година ще подсигурим модерен таблет на всеки ученик от 8-ми до 12-ти клас в общинските училища..;

Перник има нужда от промяна. Перник има нужда от нов кмет. И аз виждам в лицето на Димитър Колев този кмет. Перник има нужда от ново начало, от ново презареждане. Ние не виждаме нито една друга политическа организация, която може да отговори и да застане по този начин зад нашите идеи. Ние можем да променим Перник. За това заставаме зад кандидата за кмет Димитър Колев и зад всеки един от листата на „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение“. Ние отиваме на избори, защото имаме кауза и стоим зад думите си. Убедени сме, че Димитър Колев ще бъде добър кмет на този град, каза евродепутата Ангел Джамбазки.

Патриотичното обединение тържествено представи листата на своите кандидати за общински съветници и кандидатите за кметове.

Именитата пернишка спринтьорка Милка Михайлова, която ще се бори за кметския пост в кметство Изток, излезе първа от кметовете на сцената. Димитър Колев я посрещна, давайки и български трибагреник.

Росица Стоянова е кандидат за кмет за село Драгичево. Тя е била кмет на селото до 2013 година.

Красимир Христов, настоящият кмет на село Студена, ще се бори за следващ мандат.

Радослав Хайтов е кандидат за кмет на кв. Църква. Член на ВМРО, магистър по химия и докторант по органична химия.

Кирил Караманчев ще се бори за кметския пост в гр. Батановци, председател на ВМРО в Перник, прекарал живота си в град Батановци.

Ивайло Карамфилов е кандидат за кмет за село Дивотино. Има висше педагогическо образование, уважавана личност.

Венцислав Любенов е кандидат за кмет за село Расник. Два мандата кмет на селото.

Георги Ангелов – кандидат за село Кадница. Известен на всички в Кладница като „даскала”, цял живот учител, обичан и уважаван от всички кладнинчани. В Кладница няма човек, който да не го познава и на който да не е направил добро.

Мирослав Наумов – кандидат за кмет за село Мещица. Млад и амбициозен с висше образование, доказан специалист в социалната сфера.

Емил Цветков – кандидат за кмет за село Лесковец.

Последни Новини

Доц. Михов: Дневният ред на обществото не присъства в речника на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС

Конструктивният и национално отговорният подход липсват, смята зам.-председателят на ВМРО Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: „Народе????“...

Контрера: ПП-ДБ-СС оплетоха в мрежа от лъжи София и СОС

Вече е ясно, че напълно съзнателно блокират работата на общината Такъв коментар направи в профила си във „Фейсбук“ общинският...

Красимир Каракачанов: Нашите политици освен селфи да си правят, за друго нищо не стават

По време на мюнхенската конференция по сигурността министър-председателят на Албания Еди Рама за пореден път си позволи да обижда и критикува България....

Факелно шествие в памет на Левски се проведе в Шумен

Животът и делото на Апостола на свободата Васил Левски са пример за себеотрицание в името на родината и народната свобода, а паметта...

Красимир Каракачанов бе избран за председател на ВМРО – Българско национално движение

Днес IX извънреден конгрес на ПП „ВМРО - Българско национално движение “ избра за председател Красимир Каракачанов. В новото...

Контрера: „Промяната“ отново блокира работата на СОС

Областният управител от ПП връща решенията, защото не стана на тяхната - ясен знак, че не се интересуват от нищо друго освен...

Красимир Каракачанов: Не чух какви са българските интереси, поставени пред Камерън

Не чух какви са българските интереси, поставени пред Камерън, заяви в „Делници“ по Евроком почетният председател на ВМРО и бивш военен министър...

Коментари