Начало Блог Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство.

Българският народ е тотално разединен и противопоставен. В България сега няма идеи, а проекти, зад които стоят Москва, Брюксел, Вашингтон, Сорос и т.н. Това заяви в четвъртък във Велико Търново Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната, съобщават от „Труд“.

Каракачанов подчерта, че единственият изход от политическата и икономическа криза, е да бъде създадено правителство от експерти на базата на консенсус без вмешателството на партиите.

Това програмно правителство да е с мандат до 6 месеца.

За да реши най-важните за страната проблеми, а това са бюджетът за 2023 година, доходите на гражданите, енергетиката, да се овладеят цените на горивата, да се предприемат мерки за стимулиране на българската икономика. Важно е президентът Румен Радев да си влезе в ролята. Защото с раздаване на мандати нищо няма да се постигне, а само ще влизаме от едни в други предсрочни избори. С празните приказки на Брюксел също няма да решим кризата, коментира Красимир Каракачанов.

Той допълни, че е много важно дали ще бъде удължен лицензът на двата последни реактора на АЕЦ „Козлодуй“ от Русия, защото ако това не се случи, през 2027/2028 година, те ще трябва да преустановят дейност. 

Каракачанов очерта мрачна перспектива за България ако не се вземат спешни мерки.

Цената на горивата расте, защото има картел. Обещаните 25 стотинки отстъпка за литър е несериозна мярка, защото гражданите в момента са прецакани поне с 1 лев. Няма никакво основание горивата да поскъпват, заяви Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО коментира и скандала с изгонването на 70 руски дипломати от България.

Това е поредната външно-политическа активност на премиера в оставка Кирил Петков, каза Каракачанов.

Той сподели, че по повод на евентуални предсрочни избори, ръководството на ВМРО на 29 юни е провело заседание.

Обсъждаме дали ще се явим самостоятелно или в коалиция. Ще разчитаме най-вече на собствените си сили, изтъкна Каракачанов.

1 Коментар

  1. За създалата се политическа обстановка, партийните структури (т.е. партиите на промяната) трябва да разберат, че „парламентът не е детска градина за подрастващи политици, нито пък е шоу. Не е място за обиди и сърдене. При фрагментиран парламент и за децата е ясно, че е нужен коалиционен формат.“ За да се демонтира порочният модел на Герб, за който всички имаме вина, е нужно взаимодействие между разнородни политически формации – и леви, и десни. Това предложение на ВМРО е единствено правилното.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари