Начало Блог Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско...

Красимир Каракачанов: На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България ѝ трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство.

Българският народ е тотално разединен и противопоставен. В България сега няма идеи, а проекти, зад които стоят Москва, Брюксел, Вашингтон, Сорос и т.н. Това заяви в четвъртък във Велико Търново Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната, съобщават от „Труд“.

Каракачанов подчерта, че единственият изход от политическата и икономическа криза, е да бъде създадено правителство от експерти на базата на консенсус без вмешателството на партиите.

Това програмно правителство да е с мандат до 6 месеца.

За да реши най-важните за страната проблеми, а това са бюджетът за 2023 година, доходите на гражданите, енергетиката, да се овладеят цените на горивата, да се предприемат мерки за стимулиране на българската икономика. Важно е президентът Румен Радев да си влезе в ролята. Защото с раздаване на мандати нищо няма да се постигне, а само ще влизаме от едни в други предсрочни избори. С празните приказки на Брюксел също няма да решим кризата, коментира Красимир Каракачанов.

Той допълни, че е много важно дали ще бъде удължен лицензът на двата последни реактора на АЕЦ „Козлодуй“ от Русия, защото ако това не се случи, през 2027/2028 година, те ще трябва да преустановят дейност. 

Каракачанов очерта мрачна перспектива за България ако не се вземат спешни мерки.

Цената на горивата расте, защото има картел. Обещаните 25 стотинки отстъпка за литър е несериозна мярка, защото гражданите в момента са прецакани поне с 1 лев. Няма никакво основание горивата да поскъпват, заяви Каракачанов.

Почетният председател на ВМРО коментира и скандала с изгонването на 70 руски дипломати от България.

Това е поредната външно-политическа активност на премиера в оставка Кирил Петков, каза Каракачанов.

Той сподели, че по повод на евентуални предсрочни избори, ръководството на ВМРО на 29 юни е провело заседание.

Обсъждаме дали ще се явим самостоятелно или в коалиция. Ще разчитаме най-вече на собствените си сили, изтъкна Каракачанов.

1 Коментар

  1. За създалата се политическа обстановка, партийните структури (т.е. партиите на промяната) трябва да разберат, че „парламентът не е детска градина за подрастващи политици, нито пък е шоу. Не е място за обиди и сърдене. При фрагментиран парламент и за децата е ясно, че е нужен коалиционен формат.“ За да се демонтира порочният модел на Герб, за който всички имаме вина, е нужно взаимодействие между разнородни политически формации – и леви, и десни. Това предложение на ВМРО е единствено правилното.

Comments are closed.

Последни Новини

Балабанов: Случаят с прострелян мигрант на границата ни е зле скроена комбинация и цели да компрометира България

Случаят с простреляния мигрант е зле скроена комбинация, която да компрометира България пред различни европейски и световни институции. Интересно ми е как...

Българите от РСМ атакуваха в съда дискриминационните закони срещу тях

Сдружението за македонско-българско приятелство в гр. Скопие внесе жалба в Конституционния съд на РС Македония с искане да бъде обявен за противоконституционен...

С кръгла маса бяха отбелязани 100 години от акцията на ВМРО в Кюстендил

С кръгла маса, посветена на събитията от началото на декември 1922 година, когато Кюстендил е окупиран от четите на ВМРО, водени от...

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Коментари