Начало Блог Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

На софийските гробища действа мафия. Тя е симбиоза между циганите на терен (т.нар. бръмчалки или щракалки), тарторите им, представители на администрацията на гробищните паркове, а вероятно и на ниски нива в полицията.

Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник от ВМРО и председател на групата на „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

Ето и цялата публикация:

През миналата седмица обект на вандализъм и поругаване е бил гробът на великата Стоянка Мутафова. Това се случва на Централните софийски гробища. И е един от стотиците случаи всяка година. Ежегодно стотици паметници и паметни плочи в софийските гробища се бутат, чупят, разрушават. Това не е дело на групичка вандали, които го правят от скука. Това е организиран тъмен (буквално) бизнес, който води своите корени от циганските тартори в кв. „Бенковски“, кв. ‚Орландовци“, кв. „Бакърена фабрика“ и други точки на града.

Помните ли какво сполетя гроба на Стефан Стамболов преди години, когато бронзовият бюст беше откраднат?!

Откраднат на метри от централния вход и от будката на охраната. А видеонаблюдението се оказа, че не работи нещо…

На гробищата действа мафия. Тя е симбиоза между циганите на терен (т.нар. бръмчалки или щракалки), тарторите им, представители на администрацията на гробищните паркове, а вероятно и на ниски нива в полицията. Години наред се води една борба да се въведе базов ред в гробищата. Успехът е променлива величина от гледна точка на обществения интерес.

Напоследък нещата са трагични. Една погребална фирма – „МИРА“ (да, известна е), собственост на един от бароните, известен като Пальо, е превърнала софийските общински гробища в публично-частно предприятие.

Политиката на гробищата не се диктува от общината, а от една циганска фамилия от район „Сердика“.

Именно представител на тази фирма ката ден е в администрацията на гробищните паркове, буквално живее в кабинета на директора и командва предприятието. Този да се назначи, онзи да се уволни. Всеки неудобен или е местен някъде, за да не пречи, или е уволняван. Дори активисти на управляващата партия ГЕРБ не са пожалени. Просто бизнес, както се казва. Служители в общинското предприятие под сурдинка мърморят, че е взето на концесия от въпросния господин – Коце Алексиев. А той не се свени да развежда по почивки служители на това предприятие.

Този процес тече от близо година.

Въпреки няколкото предупреждения, които съм отправял на „Московска“ 33, че нещата ще излязат извън контрол, почти нищо не се промени.

Каква е ситуацията в момента – тягостна атмосфера за работещите, назначаване на „удобните, своите“ хора на две длъжности едновременно, сключване на множество граждански договори с лица, които са подготвяни да заместват неудобните и нарочени за изгонване, масово се назначават „хора“ на въпросния Алексиев (често без необходимия ценз, грамотност, знания).

Тече процес на циганизиране на гробищата, а вече и на администрацията там.

Това не става без колаборация с част от ръководните кадри на ОП „Гробищни паркове“. А вандалите се чувстват необезпокоявани и вършеят из гробищните парцели.

Това е само част от картината. Затова в следващите дни ще депозирам официално искане одитният отдел на Столична община да се заеме с тази тема и да разкости дейността на предприятието за последната година и половина. За съжаление освен организационните проблеми там си има и чисто финансови – как, на кого и защо се разходват общинските пари. В следващите дни ще се опитат да дам и този ракурс. Едно е сигурно – няма как да оставим някакъв треторазряден цигански барон да се разпорежда като онбашия в софийските гробищни паркове като в кърджалийските времена!

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Европейският подход по темата с членството на България в Шенген е политическа шизофрения

От една страна Европа иска да се пази границата, от друга страна се продължава с политиката на обвиняване на държавите, които имат...

Каракачанов: Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов са главните виновници за случая на македонската граница

Все още има български политици, които са под робството на собствените си страхове и комплекси за малоценност. Още са под робството да...

Групата на Европейските консерватори и реформисти ще проведе изнесено заседание в София

По време на събитието ще бъдат дискутирани актуални теми за Европа и региона Групата на Европейските консерватори и реформисти...

Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

Евродепутатът подчерта, че е сезирал колегите си от ЕП за действията на Скопие Недопускането на българи в РСМ е...

ВМРО отбеляза 151 години от рождението на Гоце Делчев (ОБЗОР)

Структурите на ВМРО отбелязаха 151-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Ето къде и как: Благоевград

Искрен Веселинов: В Македония се зароди истерия, която целеше провокация

Жертва сме на медии в нашата съседка, които налагат антибългарска пропаганда, смята съпредседателят на ВМРО Ескалация на напрежението има....

Съветниците от ВМРО – Русе искат границите между България и Румъния да бъдат отворени за свободно движение на хора и стоки

Общинските съветници от групата на „Патриотите – ВМРО“ внесоха писмено предложение до ОбС - Русе за приемане на декларация в подкрепа Република...

Коментари