Начало Блог Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

На софийските гробища действа мафия. Тя е симбиоза между циганите на терен (т.нар. бръмчалки или щракалки), тарторите им, представители на администрацията на гробищните паркове, а вероятно и на ниски нива в полицията.

Това написа в своята Фейсбук страница общинският съветник от ВМРО и председател на групата на „Патриоти за София“ Карлос Контрера.

Ето и цялата публикация:

През миналата седмица обект на вандализъм и поругаване е бил гробът на великата Стоянка Мутафова. Това се случва на Централните софийски гробища. И е един от стотиците случаи всяка година. Ежегодно стотици паметници и паметни плочи в софийските гробища се бутат, чупят, разрушават. Това не е дело на групичка вандали, които го правят от скука. Това е организиран тъмен (буквално) бизнес, който води своите корени от циганските тартори в кв. „Бенковски“, кв. ‚Орландовци“, кв. „Бакърена фабрика“ и други точки на града.

Помните ли какво сполетя гроба на Стефан Стамболов преди години, когато бронзовият бюст беше откраднат?!

Откраднат на метри от централния вход и от будката на охраната. А видеонаблюдението се оказа, че не работи нещо…

На гробищата действа мафия. Тя е симбиоза между циганите на терен (т.нар. бръмчалки или щракалки), тарторите им, представители на администрацията на гробищните паркове, а вероятно и на ниски нива в полицията. Години наред се води една борба да се въведе базов ред в гробищата. Успехът е променлива величина от гледна точка на обществения интерес.

Напоследък нещата са трагични. Една погребална фирма – „МИРА“ (да, известна е), собственост на един от бароните, известен като Пальо, е превърнала софийските общински гробища в публично-частно предприятие.

Политиката на гробищата не се диктува от общината, а от една циганска фамилия от район „Сердика“.

Именно представител на тази фирма ката ден е в администрацията на гробищните паркове, буквално живее в кабинета на директора и командва предприятието. Този да се назначи, онзи да се уволни. Всеки неудобен или е местен някъде, за да не пречи, или е уволняван. Дори активисти на управляващата партия ГЕРБ не са пожалени. Просто бизнес, както се казва. Служители в общинското предприятие под сурдинка мърморят, че е взето на концесия от въпросния господин – Коце Алексиев. А той не се свени да развежда по почивки служители на това предприятие.

Този процес тече от близо година.

Въпреки няколкото предупреждения, които съм отправял на „Московска“ 33, че нещата ще излязат извън контрол, почти нищо не се промени.

Каква е ситуацията в момента – тягостна атмосфера за работещите, назначаване на „удобните, своите“ хора на две длъжности едновременно, сключване на множество граждански договори с лица, които са подготвяни да заместват неудобните и нарочени за изгонване, масово се назначават „хора“ на въпросния Алексиев (често без необходимия ценз, грамотност, знания).

Тече процес на циганизиране на гробищата, а вече и на администрацията там.

Това не става без колаборация с част от ръководните кадри на ОП „Гробищни паркове“. А вандалите се чувстват необезпокоявани и вършеят из гробищните парцели.

Това е само част от картината. Затова в следващите дни ще депозирам официално искане одитният отдел на Столична община да се заеме с тази тема и да разкости дейността на предприятието за последната година и половина. За съжаление освен организационните проблеми там си има и чисто финансови – как, на кого и защо се разходват общинските пари. В следващите дни ще се опитат да дам и този ракурс. Едно е сигурно – няма как да оставим някакъв треторазряден цигански барон да се разпорежда като онбашия в софийските гробищни паркове като в кърджалийските времена!

Последни Новини

Д-р Султанка Петрова: Да си купим хляб и кисело мляко ще стане лукс

Един от най-големите проблеми в нашата страна е, че хората не са подпомогнати по най-добрия и ефективен начин. Ние не търсим индивидуалната...

Ангел Джамбазки: Съюзниците на Путин са в Брюксел

Тази руска пропаганда срещу Украйна е на американски платформи. И те не ги свалят. Защо това е така? Защото очевидно не желаят...

Андрей Слабаков: Срам и позор за ЕС е, че България и Румъния не са още в Шенген

Българският представител в Европейския парламент от групата на ЕКР/ВМРО Андрей Слабаков бе категоричен в свое изказване по време на заседание в Страсбург,...

Атанас Стоянов отново грабна приза „Кмет на годината“

Градоначалникът на Сандански и член на ръководството на ВМРО Атанас Стоянов отново спечели титлата „Кмет на годината“ в категория средна община.

Ангел Джамбазки към лидерите на политическите партии и ЦИК: Докажете, че сте национално отговорни и спрете манипулациите на изборния процес в Турция

В нарочно писмо до политическите партии, които имат представители в ЦИК, българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки...

ВМРО е онази политическа сила, която единствено и винаги е отстоявала не само българския национален интерес, но и българската духовност

А без духовност, няма да я има България! С молебен за здраве, мир и благодат на българския народ беше...

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Коментари